Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Θα ήθελα να με...»: Το «έβγαλε» από μέσα του ο Γιώργος Νταλάρας

Τι εξομολογήθηκε;

22 Δεκεμβρίου 2022 17:10
«Θα ήθελα να με...»: Το «έβγαλε» από μέσα του ο Γιώργος Νταλάρας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης είχε υποδεχτεί πριν καιρό τον Γιώργο Νταλάρα, ο οποίος μίλησε για την πορεία του στα μουσικά δρώμενα της χώρας. Επίσης έκαναν εκτενή αναφορά στις ρίζες του Ελληνικού ρεμπέτικου. Με την ευκαιρία, αυτή είναι η άγνωστη κόντρα του με τον Γιάννη Πάριο.

Ο Γιώργος Νταλάρας αναφέρθηκε στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, σε σπουδαίους εκπροσώπους αυτού. Όπως ο Μάρκος Βαμβακάρης και ο Διαμαντίδης, επιχειρώντας μία σύγκριση των καλλιτεχνών της παλαιότερης γενιάς. Που τραγουδούσαν έχοντας στη διάθεσή τους λιγοστά τεχνικά μέσα σε σχέση με τους νεότερους τραγουδιστές.

Δήλωσε πως το ρεμπέτικο τραγούδι προϋπήρχε φυσικά στις ελληνικές ρίζες, όπως στη Σμύρνη, αλλά στην Ελλάδα ξεκίνησε αργά, μετά το 1930.

Ο Γιώργος Νταλάρας έκανε μία τρομερή αυτοκριτική για την φωνή του, δηλώνοντας ότι νιώθει απόλυτα σίγουρος ότι τραγουδάει πολύ χειρότερα από πολλούς άλλους καλλιτέχνες. Eξομολογήθηκε την φοβία του να χορέψει μπροστά στο κοινό. Kαι μίλησε για την λύτρωση που τελικά αισθάνθηκε όταν το επιχείρησε για πρώτη φορά χορεύοντας ένα ζεϊμπέκικο.

Τέλος, μίλησε για το τίμημα του χειροκροτήματος και της αναγνωρισιμότητας. Αποκάλυψε ότι είναι κάτι που δεν το επιδιώκει αλλά ίσα – ίσα θα ήθελε να μπορεί να το αποφύγει. Ενώ αναφέρθηκε και στο πόσο τον έχει βοηθήσει η σύζυγός του στο να το διαχειριστεί. «Θα ήθελα να με λένε Γιώργο, όχι Νταλάρα» είπε.

Δείτε όσα δήλωσε

«Δεν έχει νόημα, το μετανιώνω...» - Κόλαφος ο Γιώργος Νταλάρας

Ο Γιώργος Νταλάρας, με τα χρόνια να περνούν, δεν κρύβει τις θέσεις του, εκφράζοντας δημόσια το τι κρατά ως θετικό και τι ως παράπονο από την πορεία του στο τραγούδι.

Ο ίδιος, βλέποντας παράλληλα πασίγνωστη καλλιτέχνιδα να στρέφεται εναντίον του, αναφέρθηκε στην εκπομπή «Happy Day» για τη φωνή του, τις συνεργασίες με νέους καλλιτέχνες, αλλά και την τραπ μουσική.

Η εξομολόγηση του καλλιτέχνη

«Δεν υπάρχουν μυστικά για τη φωνή, ή τραγουδάς ή δεν τραγουδάς. Εγώ δεν κάπνιζα και δεν έπινα ποτέ, γι’ αυτό ακόμα μπορώ και τραγουδάω. Θα ασχολούμαι με τη μουσική ότι και να γίνει. Έχω συνεργαστεί 1-2 φορές με νέους καλλιτέχνες και το έχω μετανιώσει.

Όταν ένας άνθρωπος ξεκινάει από το τίποτα και γίνεται κάποιος, πρέπει να γνωρίζει ότι όσο μεγαλώνει τόσο πιο ταπεινός πρέπει να γίνεται. Όταν νομίζει ότι αυτό το πράγμα που κάνει είναι αυτός και κανένας άλλος, άστα να πάνε», είπε αρχικά ο Γιώργος Νταλάρας.

Ο Γιώργος Νταλάρας πρόσθεσε επίσης: «Ακούω τραπ μουσική, αλλά θέλω αυτή η μουσική να έχει μηνύματα, όχι καλαμπούρια και βρισιές. Βγάζω φωτογραφίες με θαυμαστές. Τα πολλά αυτόγραφα δεν βγάζουν νόημα με το πέρας του χρόνου».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share