Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Η άγνωστη κόντρα: Αυτός ήταν ο λόγος που η Λίτσα Διαμάντη κατηγορούσε τον Στέλιο Καζαντζίδη

Αποκαλύφθηκε μετά από 21 χρόνια

20 Δεκεμβρίου 2022 23:18
Η άγνωστη κόντρα: Αυτός ήταν ο λόγος που η Λίτσα Διαμάντη κατηγορούσε τον Στέλιο Καζαντζίδη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στα μέσα της δεκαετίας του '60 ο Στέλιος Καζαντζίδης χωρίζει με τη Μαρινέλλα και συνεργάζεται δισκογραφικά με την Λίτσα Διαμάντη.

Η ανερχόμενη τότε τραγουδίστρια Λίτσα Διαμάντη είχε την ευκαιρία να πλαισιώσει με τα σεκόντα της την φωνή του Στέλιου Καζαντζίδη. Ελάχιστα τα παραλειπόμενα από την συνεργασία τους. Ένα από όλα αυτά είναι η νύξη της Διαμάντη για προνομιακή μεταχείριση του Στέλιου από τις δισκογραφικές εταιρίες.

Η νεαρή τραγουδίστρια θεωρούσε προφανώς ότι την διαφορά την έκαναν τα μικρόφωνα, γι' αυτό και αναφέρθηκε σε κάποιο μικρόφωνο που έφερε η εταιρία από την Αμερική μόνο για τον Καζαντζίδη.

Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς έκανε πια αυτό το μικρόφωνο, ξέρουμε όμως ότι ο βασιλιάς του λαϊκού τραγουδιού, μεγαλουργούσε από τις αρχές της δεκαετίας του '50 με κοινά εργαλεία στα οποία είχαν πρόσβαση όλοι ανεξαιρέτως οι τραγουδιστές.

Λίτσα Διαμάντη Στέλιος Καζαντζίδης

Άλλωστε ο Καζαντζίδης όπως και ο Γαβαλάς ή η Πόλυ Πάνου αναδείχθηκαν σε μια εποχή που τα μικρόφωνα είχαν περισσότερο διακοσμητικό παρά ουσιαστικό ρόλο.

Πάντως θεωρείται σχεδόν απίθανο ένα μικρόφωνο να μπορεί να μεταβάλει κάποια μέτρια φωνή σε φωνάρα.

Κώστας Γερογιάννης: Αυτός είναι ο σύντροφος της Λίτσας Διαμάντη - Με τι ασχολείται

Τη λάτρεψαν οι συνθέτες, της χάρισαν από τα ωραιότερά τους τραγούδια κι εκείνη μίλησε στην καρδιά του κόσμου με τη φωνή της τραγουδώντας τα. Η Λίτσα Διαμάντη, η λαϊκή ερμηνεύτρια με το χαμηλό προφίλ που έκανε μία καριέρα γεμάτη επιτυχίες από τις αρχές της δεκαετίας του ’70 έως τα τέλη της δεκαετίας του ’90, έχει αποσυρθεί εδώ και χρόνια.

Σήμερα, ζει στο κέντρο της Αθήνας μακριά από τη δημοσιότητα, θέλοντας να ζει ήρεμα και κάνοντας ταξίδια που αγαπάει πολύ. επιλέγοντας την ηρεμία μακριά από κάθε είδους δημοσιότητα. Η οικονομική κρίση "χτύπησε" και τον δικό της τρόπο ζωής, όπως γράφει η espresso σε δημοσίευμά της, με αποτέλεσμα η Λίτσα Διαμάντη να ακολουθεί έναν πιο απλό τρόπο ζωής, προτιμώντας να κάνει εξόδους σε μικρά ταβερνάκια του Ψυρρή. Έως και πριν από επτά χρόνια, όπως αναφέρει στην εφημερίδα μία καλή φίλης της ερμηνεύτριας, οι προτάσεις για επανεμφάνισή ήταν πολλές.

Λίτσα Διαμάντη

Εκείνη όμως είχε ήδη προγραμματίσει τη μέρα που θα αποσυρόταν. Πάντα ήθελε να μείνει στις καρδιές και στο μυαλό όλων ως μια τραγουδίστρια με "ατσάκιστη" φωνή. «Ήξερε πότε να φύγει με αξιοπρέπεια, αν και η φωνή της ήταν σαν γάργαρο νερό» αναφέρει η ίδια πηγή.

Η Λίτσα Διαμάντη, Ευαγγελία Κοσμίδου όπως είναι το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στον Κολωνό. Τελείωσε το σχολείο στο Αιγάλεω και από πολύ μικρή τραγουδούσε παιδικά τραγούδια. Όλοι μιλούσαν στο σχολείο για τη φωνή της και το ταλέντο της στο ακορντεόν, που έπαιζε στις σχολικές γιορτές.

Στα 12 χρόνια της συμμετείχε σε ένα συγκρότημα δημοτικού τραγουδιού και πολλά χρόνια αργότερα,μέχρι και ο Στέλιος Καζαντζίδης, όλοι μιλούσαν για τη φωνή της.

Στα 13 της μπήκε στη δισκογραφία, σε ένα δίσκο 45 στροφών, όπου ερμήνευσε το πρώτο της τραγούδι με τίτλο «Ενα δειλινό του Απρίλη», στη δισκογραφική εταιρία Ντο-Ρε.

Η σχέση με τον Κώστα Γερογιάννη

Η Λίτσα Διαμάντη και ο Κώστας Γερογιάννης, ο οποίος είναι επιχειρηματίας, γνωρίζονται από παλιά αλλά τα τελευταία 15 χρόνια είναι μαζί. Σήμερα η σπουδαία ερμηνεύτρια μένει στο κέντρο της Αθήνας, επιλέγοντας την ηρεμία μακριά από κάθε είδους δημοσιότητα.

Λίτσα Διαμάντη Κώστας Γερογιάννης

Αν και το χόμπι της ήταν τα ταξίδια έως και πριν από μερικά χρόνια, πλέον λόγω οικονομικής κρίσης πούλησε το σπίτι που είχε στη Μύκονο, το νησί που λάτρευε και αποσύρθηκε στο διαμέρισμά της στο κέντρο της Αθήνας.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share