Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Κάγκελο» ο Πασχάλης Τσαρούχας: Στη φόρα η «άγνωστη» καταγωγή της Θεοφανίας Παπαθωμά

Δεν είχαμε ιδέα!

20 Δεκεμβρίου 2022 17:32
«Κάγκελο» ο Πασχάλης Τσαρούχας: Στη φόρα η «άγνωστη» καταγωγή της Θεοφανίας Παπαθωμά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχουν διάσημοι Έλληνες ηθοποιοί που πέρασαν στις Πανελλήνιες σε κορυφαίες σχολές, το οποίο όμως δεν εκμεταλλεύτηκαν στην πορεία της ζωής τους, αφού επέλεξαν διαφορετικό επαγγελματικό προσανατολισμό. Μία από αυτούς είναι και η Θεοφανία Παπαθωμά, η οποία αρχικά σπούδασε κάτι τελείως διαφορετικό από την υποκριτική και επειδή πάμε πολλά χρόνια πίσω, το γεγονός αυτό μπορεί να το αγνοεί και ο Πασχάλης Τσαρούχας.

Με την ευκαιρία, δείτε τους διάσημους Έλληνες που ενώ πέρασαν στο πανεπιστήμιο, διάλεξαν την καλλιτεχνική καριέρα.

Η αποκάλυψη της Θεοφανίας Παπαθωμά για τα παιδικά της χρόνια

«Γεννήθηκα στη Γερμανία και μεγάλωσα στις Σέρρες. Τα παιδικά μου χρόνια ήταν ξέγνοιαστα. Παιδικά χρόνια ενός παιδιού που μεγαλώνει στην επαρχία με ασφάλεια. Δεν φοβόμασταν τίποτα, παίζαμε όλη μέρα, στις αλάνες, στη γειτονιά. Οι γονείς μας δεν μας περιόριζαν, δεν μας έψαχναν, είχαμε ελευθερία.

Πασχάλης Τσαρούχας Θεοφανία Παπαθωμά

Πολύ παιχνίδι, σκανταλιές, πλάκες. Μέχρι και το σχολείο για εμένα ήταν παιδική χαρά. Απολάμβανα πάντοτε τις παρέες, τους φίλους, τα παιχνίδια, ήμουν πάρα πολύ εξωστρεφής. Ένα παιδί που έψαχνα κάθε στιγμή το αστείο για να γελάσω.

Επεδίωκα να διασκεδάζω συνεχώς. Προσπαθούσα μάλλον να δραπετεύσω από τη θλίψη και τη δυσκολία του περίγυρου. Όπως λέει και ο Καζαντζάκης: «Αν δεν έχεις έναν λόγο για να γελάς, κάθε μέρα, βρες έναν!»».

Σπουδάσατε στη Νομική Θεσσαλονίκης. Ποια ήταν η στιγμή που καταλάβατε ότι θέλετε να γίνετε ηθοποιός;

«Θυμάμαι τον εαυτό μου όταν ήμουν στο Γυμνάσιο, στο μάθημα του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, να δηλώνω ότι θα γίνω ηθοποιός και η τάξη όλη να σκάει στα γέλια γιατί ήταν πολύ μακρινό όνειρο για ένα παιδί που μεγαλώνει στις Σέρρες.

Ήταν κάτι που το ένιωθα χωρίς να ξέρω αν θέλω πραγματικά να το κάνω ή αν θα γίνει τελικά. Μόλις τελείωσα τη Νομική, μαζί με την άσκηση επαγγέλματος, πήγα σε δραματική σχολή τελείως διερευνητικά».

Πώς αντέδρασαν οι γονείς σας στην απόφασή σας αυτή;

«Οι γονείς μου μιας και με σπούδαζαν δικηγόρο τόσο καιρό, περίμεναν να με δουν κιόλας. Ο πατέρας μου περισσότερο. Αλλά δεν μου στάθηκαν εμπόδιο. Με στήριξαν και με στηρίζουν σε οποιαδήποτε απόφαση πάρω για οτιδήποτε. Τις αντιρρήσεις τους τις λένε μεταξύ τους.

Θεοφανία Παπαθωμά

Είμαι περήφανη για τους γονείς μου γιατί με δίδαξαν, ο πατέρας μου τη γενναία, χαρούμενη και ηθική στάση στον βίο μου καθώς και τη σκληρή εργασία, ενώ η μητέρα μου την καλοσύνη, την προσφορά στους άλλους και την εγκαρτέρηση. Είμαι πολύ τυχερή που τους έχω ακόμη στη ζωή μου και έχω το προνόμιο να νιώθω παιδί».

Μάλιστα, η ηθοποιός επέστρεψε στα έδρανα της Νομικής και παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Συγκριτικό Δίκαιο».

«Είναι μεγάλη μου χαρά που επέστρεψα στα θρανία. Το είχα στο μυαλό μου χρόνια. Είχα την ανάγκη να αποκτήσω πάλι την επαφή με την επιστήμη που σπούδασα», είπε πρόσφατα.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share