Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δύσκολες στιγμές για τη Δήμητρα Λιάνη: «Τρομοκρατία, σειρά απειλών και εκβιασμοί...»

Αποκάλυψε τα πάντα η ίδια για τις καταστάσεις που έχει βιώσει στο παρελθόν

19 Δεκεμβρίου 2022 10:42
Δύσκολες στιγμές για τη Δήμητρα Λιάνη: «Τρομοκρατία, σειρά απειλών και εκβιασμοί...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στις 22 Οκτωβρίου 1988, στις 16.20 ακριβώς, ο Ανδρέας Παπανδρέου νομιμοποίησε τη σχέση του με τη Δήμητρα Λιάνη κατά την επιστροφή του από το Χέρφιλντ, κάνοντας το διάσημο μέχρι σήμερα νεύμα. Με την ευκαιρία, δείτε πόσο πουλήθηκε σε πλειστηριασμό η μπομπονιέρα του γάμου τους.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε πει στην Δήμητρα Λιάνη να περιμένει ένα σήμα του. Εκείνη, δεν περίμενε πως θα ήταν το νεύμα που της έκανε και έμεινε στην ιστορία.

Το 1988, ο τότε πρωθυπουργός επέστρεφε στην Αθήνα από το Λονδίνο, έπειτα από την επέμβαση ανοιχτής καρδιάς στην οποία είχε υποβληθεί. Κατέβηκε έως τα μισά της σκάλας του αεροπλάνου και χαιρέτισε τον κόσμο. Μετά, γύρισε πίσω του και έκανε νεύμα στην Δήμητρα Λιάνη- η οποία στεκόταν στην πόρτα του αεροπλάνου- να τον ακολουθήσει.

«Αυτή ήταν μια πολύ γενναία και μεγαλειώδης κίνηση. Μια ιστορική κίνηση που άλλαξε και το ρου της ιστορίας σε ότι αφορούσε τη σχέση μας», δήλωσε η Δήμητρα Λιάνη μιλώντας στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» του Mega.

«Είχα ρωτήσει τι θα κάνω. Μου είχε πει “θα βγω εγώ έξω, θα χαιρετήσω και θα περιμένεις κάποιο σήμα μου”. Φαντάστηκα ότι θα ήταν κάποιο νοηματάκι, κάτι θα έκανε κρυφά από όλους. Δεν φαντάστηκα αυτό, να γυρίσει πίσω», συμπλήρωσε, μιμούμενη την κίνηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

«Ήταν καθαρά ο σκηνοθέτης και ο εμπνευστής αυτής της κίνησης. Την μεγαλειότητα αυτής της κίνησης την κατάλαβα μετά, όταν συζητώντας με κόσμο είπαν πολλές γυναίκες “μπράβο αυτός είναι άνδρας”. Αυτός όμως έκανε αυτή την κίνηση για να νομιμοποιήσει και να μονιμοποιήσει εμένα στον ελληνικό λαό», συνέχισε η Δήμητρα Λιάνη.

«Αν φανταστεί κανείς ότι είχαμε περάσει και μια τρομοκρατία, μια σειρά απειλών και εκβιασμών να μην επιστρέψει μαζί μου. Ένας εκδότης, που δεν ζει, (είπε) να πάω στην Αμερική για έξι μήνες. Υπήρχαν κάποιοι που είπαν “δεν πρέπει να γυρίσεις, τον καταστρέφεις”», σημείωσε η κ. Λιάνη.

«Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω, αυτή την ιστορική στιγμή που κάνει το νόημα εγώ δεν θα το άλλαζα. Ήταν Θεός για μένα, ήταν ο δικός μου Θεός», συμπλήρωσε.

Για το περίφημο νεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου μίλησε και ο Γιώργος Λιάνης στην ίδια εκπομπή. «Μία εβδομάδα πριν έρθουμε στην Αθήνα ο Ανδρέας Παπανδρέου μίλησε με τον τότε υφυπουργό Τύπου Δημήτρη Μαρούδα και του είπε “θέλω να γίνει γνωστό”- άρα δώσ’το σε κάποια εφημερίδα μεγάλη και δόθηκε στο “Βήμα”-, πως η Δήμητρα πλέον θα είναι μόνιμη και νόμιμη στη ζωή μου», ανέφερε.

Ο κ. Λιάνης σημείωσε ότι κυκλοφόρησαν πολλές ερμηνείες για το νεύμα, ότι «τάχα κάποιοι του το υπέδειξαν», και πως κάποιοι είχαν αντιρρήσεις. «Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν εμπιστεύτηκε το θέμα αυτό σε κανέναν συνεργάτη του. Είχε πάρει τις αποφάσεις του και ήταν μια σκακιστική κίνηση. Μια κίνηση ψυχολογίας απίστευτης που την είχε αυτός ο μεγάλος ηγέτης. Εμείς το ακούσαμε λίγο πριν ξεκινήσουμε για την Ελλάδα», τόνισε.

Δείτε όσα δήλωσε:

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share