Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Θυμάστε τη «θρυλική» τραγουδίστρια των 40's-60's Μαίρη Λω; Δείτε πώς είναι σήμερα και πού βρίσκεται

Η κομψότητά της δεν εξέλειψε ποτέ

13 Δεκεμβρίου 2022 18:32
Θυμάστε τη «θρυλική» τραγουδίστρια των 40's-60's Μαίρη Λω; Δείτε πώς είναι σήμερα και πού βρίσκεται
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ελληνικό πεντάγραμμο έχει αναδείξει ουκ ολίγους σπουδαίους καλλιτέχνες και μια τέτοια περίπτωση υπήρξε και η Μαίρη Λω, που είχε ξεχωρίσει με την φωνή της.

Η Ελληνίδα τραγουδίστρια του ελαφρού τραγουδιού, που γνώρισε μεγάλες δόξες στις δεκαετίες του ΄40, του ΄50 και του ΄60, ζει στο Παλαιό Φάληρο και είναι οικογενειακές φίλες με τη μητέρα του Αlexandre Desplat, η οποία είναι Ελληνίδα.

Η Μαίρη Λω γεννήθηκε στο Φάληρο το 1928 και το πραγματικό της όνομα είναι Μαρία Μαντωνανάκη. Σπούδασε φωνητική και ήταν μαθήτρια του γυμνασίου όταν γνωρίστηκε με τον Νίκυ Γιάκοβλεφ, που την μύησε στο μοντέρνο τραγούδι. Πλάι του, γνώρισε μεγάλη επιτυχία στα κέντρα, τους δίσκους και το ραδιόφωνο, ενώ, εμφανίστηκε στο Λονδίνο, το Παρίσι, τις Βρυξέλλες, το Αμβούργο, τη Βαρκελώνη, το Λουξεμβούργο μέχρι και την Αίγυπτο.

Η μεγάλη καριέρα και η τελευταία της δημόσια εμφάνιση

Ιδιαίτερη υπήρξε η παρουσία της στα πρώτα Φεστιβάλ Μεσογειακού Τραγουδιού της Βαρκελώνης, όπου το 1961 πήρε το 4ο βραβείο, με το τραγούδι Νύχτα, ενώ ηχογράφησε τραγούδια και στα Ισπανικά. Το 1959 συνεργάστηκε με τον Μάνο Χατζιδάκι (Μη τον ρωτάς τον ουρανό, Εφτά τραγούδια θα σου πω, Το λιμάνι, Η λατέρνα), τα περισσότερα, όμως, και χαρακτηριστικότερα τραγούδια της ανήκουν στον Νίκυ Γιάκοβλεφ: Βαριέμαι, Είμαι βέρα Αθηναία, Τα δυο σου χέρια, Αποψε που μαλώσαμε, Καπετάνιε χαμογέλα, Μοίρες, Έφυγες, Καλή αντάμωση ματάκια γαλανά (Γ’ βραβείο Φεστιβάλ τραγουδιού του Ε.Ι.Ρ. 1960), Το μικρό το αμαξάκι, Το τσαντηράκι, Δυο κιθάρες, Ο βασιλικός, Νύχτα κ.α.

Η Μαίρη Λω και ο Νίκυ Γιάκοβλεφ αποτέλεσαν ένα από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά ζευγάρια του αλλοτινού μοντέρνου ελληνικού τραγουδιού αποτέλεσαν , που ξεκίνησαν την καριέρα τους, αμέσως μετά τον πόλεμο, το 1946 και το 1951 παντρεύτηκαν.

Σήμερα συνεχίζει να διαμένει στο Παλαιό Φάληρο, με την ίδια να σημειώνει προ ετών μια δημόσια παρουσία σε συνέντευξη του Alexandre Desplat στο Ηρώδειο, με μια πρωταγωνίστρια της ίδιας εποχής να έχει επίσης σημειώσει μεγάλη αλλαγή.

Μαίρη Λω σήμερα

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share