Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το αίσχος της Αθηνάς Ωνάση: Ο άνθρωπος που στάθηκε δίπλα της μετά το διαζύγιο κι εκείνη τον έδιωξε

Η πίκρα του ανθρώπου που ήταν 20 χρόνια στο πλευρό της

11 Δεκεμβρίου 2022 14:01
Το αίσχος της Αθηνάς Ωνάση: Ο άνθρωπος που στάθηκε δίπλα της μετά το διαζύγιο κι εκείνη τον έδιωξε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Αθηνά Ωνάση δεν είχε πολλά πρόσωπα, τα οποία πράγματι στάθηκαν δίπλα της όλα αυτά τα χρόνια δυστυχίας, αν και η ίδια φρόντισε ακόμη κι αυτά να απομακρυνθούν.

Ο Αλέξης Μανθεάκης στάθηκε στο πλευρό της Αθηνάς Ωνάση και υπήρξε σύμβουλός της για 20 ολόκληρα χρόνια. Μετά τον θάνατο του παππού της, ήταν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην Αθηνά και την Ελλάδα, με τον ίδιο επίσης πρόσφατα να φεύγει από τη ζωή.

Ο ίδιος, αποκαλύπτοντας και τις λεπτομέρειες της απιστίας του πρώην συζύγου της σε άλλη περίπτωση, σε συνέντευξή του εξήγησε τι ήταν εκείνο που έκανε την Αθηνά να του γυρίσει την πλάτη.

Το διαζύγιο του Αλβάρο και της Αθηνάς βγήκε το φθινόπωρο του 2016. Αυτό, όμως, που πρβλημάτιζε τον Αλέξη Μανθεάκη ήταν πως τόσο οι δικηγόροι της Αθηνάς όσο και η ίδια είχαν σταματήσει να επικοινωνούν μαζί του.

Το παράπονο του Αλέξη Μανθεάκη

«Σε υποθέσεις που αφορούσαν την Αθηνά πάντα οι δικηγόροι μου έστελναν αντίγραφα. Σε αυτή την περίπτωση, δεν είχα καμία αντίδραση. Σκέφτηκα πως ίσως δεν επικοινωνούσαν επίτηδες, θέλοντας να απαξιώσουν τη βοήθεια μου. Πράγματι, κάποια στιγμή που επικοινωνήσαμε μου είπαν πως δεν χρησιμοποίησαν τα στοιχεία του φακέλου και πως δεν έφτασε τελικά η υπόθεση στο δικαστήριο. Τους απάντησα πως ήταν φυσικό να μη φτάσει στις δικαστικές αίθουσες, καθώς μόλις έμαθε ο Ντότα την ύπαρξη του, απέσυρε την αξίωσή του για τη διατροφή. Ομολογώ πως η συγκεκριμένη αντιμετώπιση με πλήγωσε, από την άποψη πως έκανα πολλά ταξίδια και ενδιαφέρθηκα πάρα πολύ για την Αθηνά και τη διασφάλιση της. Συμπωματικά την περίοδο που επικοινώνησαν μαζί μου οι δικηγόροι παρουσιάστηκε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας στη σύζυγο μου.

Τότε ήταν η πρώτη φορά που ζήτησα την οικονομική βοήθεια της Αθηνάς, μιλώντας στους δικηγόρους της, στους οποίους ζήτησα να διαβιβάσουν την παράκληση μου, χωρίς να ζητήσω συγκεκριμένο ποσό. Η απάντηση τους ήταν πως η Αθηνά θύμωσε μαζί μου και ότι έπρεπε να στραφώ κάπου αλλού για τέτοιου είδους βοήθεια. Της έστειλα ένα sms που έγραφε «Είμαι στο θάλαμο του νοσοκομείου με τη γυναίκα μου, άρρωστη να παλεύει για τη ζωή της. Χρειάζομαι τη βοήθεια σου». Δεν έλαβα ποτέ απάντηση. Την άλλη μέρα μίλησα με το δικηγόρο της και μου είπε χαρακτηριστικά πως «Αν η Αθηνά δεν σου δώσει τίποτα, σημαίνει πως θα σταματήσεις να παρέχεις δωρεάν τις υπηρεσίες σου;». Του απάντησα ότι δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο. Ύστερα από τρεις μέρες επικοινώνησε ξανά μαζί μου και μου είπε πως η Αθηνά δεν είναι διατεθειμένη να μου δώσει ούτε ένα ευρώ. Ήταν μεγάλη απονιά. Εκείνη τη στιγμή κάτι μέσα μου ράγισε για πάντα. Εξήγησα στο δικηγόρο πως από εδώ και στο εξής δεν θα υπάρχει καμία σχέση μεταξύ εμού και της Αθηνάς. Είκοσι χρόνια στάθηκα δίπλα της σαν πατέρας, σαν σύμβουλος, αλλά και ως συνδετικός κρίκος της με την Ελλάδα. Πλέον δεν ήθελα να έχω καμία σχέση μαζί της» εξήγησε στο people ο Αλέξης Μανθεάκης.

Ένα χρόνο μετά το διαζύγιο του Ντότα με την Αθηνά, ο Αλέξης Μανθεάκης εξακολουθούσε να έχει επαφές με τη Βελγίδα Nicole, η οποία του διηγούνταν ιστορίες για την παράνομη σχέση της με το Βραζιλιάνο ιππέα. Ιστορίες που ο Αλέξης Μανθεάκης συνέλεξε και αποτύπωσε σε ένα βιβλίο με τίτλο Athina Onasis: The Red File, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί περιγραφές της οκταετούς σχέσης με τον Ντότα. «Πρόκειται για ένα δικό μου βιβλίο που αφορά κατά βάση τη σχέση του Ντότα με τη Nicole».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share