Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Δεν το θυμάται κανείς: Το «σκάνδαλο» Μαριέττας Χρουσαλά και Λέοντα Πατίτσα που ξεφορτώθηκαν για σχεδόν 6 εκατ. ευρώ

Ήταν... αναγκασμένοι να προχωρήσουν σε αυτό το «βήμα»

9 Δεκεμβρίου 2022 14:31
Δεν το θυμάται κανείς: Το «σκάνδαλο» Μαριέττας Χρουσαλά και Λέοντα Πατίτσα που ξεφορτώθηκαν για σχεδόν 6 εκατ. ευρώ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Μαριέττα Χρουσαλά και ο Λέων Πατίτσας ζουν μια πλουσιοπάροχη ζωή με όλες τις ανέσεις για την οικογένειά τους, μαζί με ό,τι επιθυμεί το μοντέλο, ωστόσο πριν από μια δεκαετία σχεδόν χρειάστηκε να κάνουν μια πώληση, που δεν τους άρεσε συναισθηματικά, αλλά εκ των πραγμάτων ήταν αναγκασμένοι.

Ήταν τότε, που το σκάφος που χάρισε μοναδικές ευτυχισμένες στιγμές στον Λέοντα Πατίτσα και τη Μαριέττα Χρουσαλά, αλλά συγχρόνως έγινε και αιτία για να βρεθούν στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, άλλαξε χέρια. Το κορυφαίο στην κατηγορία του Mirage που είχε βγει προς πώληση σε διεθνή ιστοσελίδα πολυτελών σκαφών, πουλήθηκε στην τιμή των 5.7 εκατομμυρίων ευρώ, απαλλάσσοντας το ζευγάρι από τις «φουρτούνες» που είχαν προκύψει μετά την αποκάλυψη του περίπλοκου ιδιοκτησιακού καθεστώτος, το οποίο έφερε στη δημοσιότητα η Real Life.

Το hi-tech σκάφος του Λέοντα Πατίτσα σύμφωνα με την εφημερίδα Real, εμφανιζόταν να ανήκει στη Mirage ΝΕΠΑ, εκπρόσωπος της οποία ήταν σύζυγος εργαζόμενου στην Atlas Mantim, ναυτιλιακή εταιρία του Λέοντα Πατίτσα. Το οξύμωρο όμως ήταν ότι η συγκεκριμένη γυναίκα δήλωνε άνεργη με ετήσιο εισόδημα 200 ευρώ. Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ αποκάλυψε επίσης ότι ο νεαρός εφοπλιστής δεν είχε καταβάλει το 1 εκατομμύριο ευρώ των φόρων που απαιτούνταν για τη νομιμοποίηση του σκάφους.

Το συγκεκριμένο σκάφος μάλιστα είχε ναυλώσει και ο επιχειρηματίας Βασίλης Μπλιώνης, ο οποίος από τον περασμένο Νοέμβριο βρίσκεται προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό για το σκάνδαλο της Hellas Power. Ο πρώην πρόεδρος της εταιρίας το καλοκαίρι του 201ο είχε μισθώσει το Mirage για μια εβδομάδα έναντι του ποσού των 70.000 ευρώ. Αυτό το ναυλοσύμφωνο παρουσίασε ο Λέων Πατίτσας τότε στο ΣΔΟΕ, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να αποδείξει ότι όντως διέθετε το σκάφος για επαγγελματικούς λόγους.

Η δεξίωση που προκάλεσε αντιδράσεις

Υπενθυμίζουμε, ότι λίγες μέρες μετά το γάμο, ο Λέων ζήτησε το θωρηκτό «Αβέρωφ» για μια εκδήλωση που εντασσόταν στο θεσμό «Ποσειδώνια 2010». Η εκδήλωση όμως μετατράπηκε σε ένα ακόμα γαμήλιο πάρτι, σε ένα ξέφρενο γλέντι με τσιφτετέλια στο κατάστρωμα του ιστορικού πολεμικού πλοίου. Στο γλέντι μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα – που έκανε και την αποκάλυψη – συμμετείχαν ακόμα και οι αξιωματικοί του πλοίου.

Ο χώρος ήταν στολισμένος με ανθοστήλες και γλάστρες ενώ είχε στηθεί μπουφές στον οποίο υπήρχαν κουφέτα. Η βραδιά ολοκληρώθηκε γύρω στη μία και μισή μετά τα μεσάνυχτα.

Υπενθυμίζεται οτι το θωρηκτό Αβέρωφ είναι το ιστορικότερο και ενδοξότερο πλοίο της νεότερης Ελλάδας καθώς άλλαξε τις ισορροπίες στο Αιγαίο. Με κυβερνήτη τον ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη ηγήθηκε των ελληνικών ναυτικών δυνάμεων στους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-13. Οι νικηφόρες ναυμαχίες της Έλλης και της Λήμνου κατά του τουρκικού στόλου διέλυσαν τις προσδοκίες του Σουλτάνου για τον έλεγχο του Αιγαίου.

Τον Οκτώβριο του 1918 το «Αβέρωφ» ύψωσε την ελληνική σημαία στην Κωνσταντινούπολη, ενω συμμετείχε στη Μικρασιατική Εκστρατεία, μεταφέροντας στρατεύματα και παραλαμβάνοντας τους πρόσφυγες μετά την Καταστροφή. Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο το «Αβέρωφ» συμμετείχε σε νηοπομπές στον Ινδικό Ωκεανό.

Το 1951 το Αβέρωφ παροπλίσθηκε και απο το 1984 είναι πλωτό μουσείο τιμώντας με την παρουσία του το Ελληνικό Ναυτικό και την ναυτική κληρονομιά της Ελλάδος.

Σε ανακοίνωσή του το γενικό επιτελείο ναυτικού ανέφερε οτι είχαν ήδη ζητηθεί έγγραφες εξηγήσεις απο τον διευθυντή του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου Αβέρωφ για το τί ακριβώς έγινε στο χώρο και εφόσον προέκυπταν ευθύνες για συγκεκριμένα πρόσωπα, αυτές θα καταλογίζονταν.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share