Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023

Το αυστηρό βέτο της Αθηνάς Ωνάση: Το θέμα που απαγορεύει σε όλους η κληρονόμος να μιλούν μετά την πλήρη δυστυχία

Τους έχει βάλει «στοπ», είτε είναι κοντινός της άνθρωπος είτε δημοσιογράφος

9 Δεκεμβρίου 2022 07:34
Το αυστηρό βέτο της Αθηνάς Ωνάση: Το θέμα που απαγορεύει σε όλους η κληρονόμος να μιλούν μετά την πλήρη δυστυχία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Αθηνά Ωνάση βρίσκεται πάντοτε στο επίκεντρο της προσοχής, αλλά αυτό ήταν κάτι που ποτέ δε θέλησε, κάτι που φανέρωσε και μια απαγόρευσή της, που αποκαλύφθηκε από μια ιδιαίτερη εξομολόγηση, μετά τις στιγμές κατάρρευσης που πέρασε.

Ο Αλέξης Μανθεάκης υπήρξε σεναριογράφος και συγγραφέας, ενώ αρθρογραφούσε και σε μεγάλα περιοδικά όπως το Vanity Fair. Ωστόσο, περισσότερη δημοσιότητα έλαβε όταν ανέλαβε να εκπροσωπήσει την Αθηνά Ωνάση αλλά και τον πατέρα της, Τιέρι Ρουσέλ, στη διαμάχη της μοναδικής κληρονόμου των Ωνάση με τους Έλληνες διαχειριστές του ιδρύματος Ωνάση.

Ο Αλέξης Μανθεάκης παρουσιάζει μια διαφορετική εικόνα για την οι­κογένεια του Τιερί Ρουσέλ με την οποία μεγάλωσε η Αθηνά Ωνάση. Όσο για τα δημοσιεύματα που ήθε­λαν τον πατέρα της να παντρεύεται την κόρη του Αριστοτέλη Ωνάση, Χριστίνα Ωνάση, από συμφέρον, ο κ. Μανθεάκης είχε ένα περιστατικό να διηγηθεί.

Βρίσκονταν στο Σκορπιό για το μνη­μόσυνο των 10 χρόνων από το θά­νατο της Χριστίνας Ωνάση, όταν δεν μπορούσε να εντοπίσει τον πατέρα της Αθηνάς.

«Τον βρήκα στον τάφο της Χριστίνας στο παρεκκλήσι, χάι­δευε τον τάφο και τον έβλεπα κλαμένο», θυμάται σήμερα. «Φυσικά και υπήρχαν συμφέροντα, ο Τιερί είχε άλλες, την ταλαιπώρησε, ναι. Αλλά κάποια στιγμή της έκανε και παιδί», προσθέτει για τον πα­τέρα της Αθηνάς».

Το θέμα της Χριστίνας που... πονάει

Ο Αλέξης Μανθεάκης στο βι­βλίο του «Κούκλα από ατσάλι» περιγράφει πως η Αθηνά Ωνά­ση αποφεύγει τη συζήτηση για τη μητέρα της, που έφυγε από τη ζωή όταν ήταν πολύ μικρή. «Ποτέ δεν έκανε συζήτηση για τη Χριστίνα. Είναι ένα θέμα που εί­ναι σχεδόν ταμπού. Ακούστηκαν πολύ άσχημα πράγματα για την Χριστίνα, κουτσομπολιά και αυτό την πλήγωνε», λέει συγκεκριμένα ο Αλέξης Μανθεάκης.

Ωστόσο, περιγράφει ένα περιστα­τικό και πάλι από το Σκορπιό, όπου είδε για μία και μόνη φορά την Αθη­νά Ωνάση να κλαίει για τη μητέρα της. Όταν ρώτησε τον Τιερί Ρουσέλ τι είχε συμβεί, εκείνος του είπε:

«Μείναμε ξύπνιοι όλη νύχτα και της διάβασα ένα γράμμα από τη μητέρα της και συγκινήθηκε πάρα πολύ και έκλαιγε». Ο κ. Μανθεάκης περιγράφει τους λόγους που η Αθηνά δεν ήθελε στην πραγματικότητα να βρίσκεται στην Ελλάδα, στην πατρίδα της μητέρας της.

«Υπήρχε πρόβλημα με τα ΜΜΕ, όπου πήγαινε γινόταν σκοτωμός», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως ο Σκορπιός έχει μια ατμόσφαιρα βαριά, δικαιολογώντας το κλίμα στην ύπαρξη των τάφων εκεί της οικογένειας.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share