Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Αν γίνω μητέρα...»: Η δήλωση που κανείς δεν περίμενε από τη Ζέτα Μακρυπούλια

Τι εξομολογήθηκε;

9 Δεκεμβρίου 2022 00:51
«Αν γίνω μητέρα...»: Η δήλωση που κανείς δεν περίμενε από τη Ζέτα Μακρυπούλια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πριν μερικά χρόνια η Ζέτα Μακρυπούλια πρωταγωνιστούσε στη θεατρική παράσταση «Γιούγκερμαν» και με αφορμή την τότε δουλειά της είχε δώσει συνέντευξη στο popaganda.gr, αποκαλύπτοντας σε μία από τις ερωτήσεις πως θα ήταν αν γινόταν ποτέ μητέρα. Παράλληλα, αυτό είναι το εξοχικό που είχε αποκτήσει με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη στην Πάρο.

Ο Καραγάτσης τις αγαπάει τις γυναίκες που προσπαθούν να κάνουν την υπέρβαση αλλά δυσκολεύονται και αυτοκαταστρέφονται. Το 2018 έχουμε τέτοιες γυναίκες; Δυστυχώς ναι. Δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με την εποχή. Το θέμα «πρέπει» είναι κάτι που βασανίζει όλους στη ζωή μας, ακόμη κι αυτούς που θεωρούν ότι τα έχουν ξεπεράσει όλα αυτά· σε κάποια σημεία της ζωής τους, σε κάποιες σχέσεις τους κυβερνούν τα «πρέπει». Τότε οι γυναίκες δεν μπορούσαν να κάνουν πολλά, εμείς μπορούμε. Εμάς κανείς δεν μπορεί να μας αναγκάσει να παντρευτούμε έναν ξάδερφό μας, όπως έγινε με τη Λίλη που το δέχτηκε για να κάνει το χατίρι του μπαμπά της. Δεν ξέρω όμως εκτός Αθηνών, σε πιο κλειστές κοινωνίες, δεν ξέρω αν ακόμη πόσα και ποια κατάλοιπα υπάρχουν.

Η Ζέτα Μακρυπούλια στο Ρουκ Ζουκ

Και οι άντρες δεν πρέπει ακόμη να ανταποκριθούν σε κάποια κοινωνικά πρότυπα; Ναι αλλά πάντα ήταν πιο ελεύθεροι από εμάς και είχαν το ακαταλόγιστο. Έχουν την ταυτότητα του ισχυρού, του κυνηγού και κάτω από αυτόν τον ρόλο τους δικαιολογούνται πολλά. Οι άντρες, όπως και να το κάνουμε, και είχαν και έχουν μεγαλύτερη άνεση. Οι γυναίκες καλούνται να υπερασπιστούν πολλές ταυτότητες, οι άντρες μία. Είναι απαιτητικό, μπορούμε να πούμε ότι είναι και άδικο αλλά νομίζω ότι σιγά σιγά η ψαλίδα κλείνει.

Τι έμαθες για τον εαυτό σου μέσα από τους αυτοσχεδιασμούς και τις πρόβες; Ότι έχω αρκετές αντιστάσεις από τις οποίες πρέπει να απεμπλακώ.

Τι αντιστάσεις; Δυσκολεύτηκα ως προς στη Λίλη, όχι τόσο στους αυτοσχεδιασμούς αλλά στο κείμενο. Το έχω το αυτοκαταστροφικό κομμάτι εν μέρει αλλά όχι έτσι κι επειδή δεν έχω κάπου μέσα μου να κάνω άμεση σύνδεση…ε, αυτό κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα. Υπάρχει ένας φόβος στην αρχή, που όμως περνάει μετά, σπάει. Απλώς κάποιες μέρες που είναι πιο δύσκολες παίρνεις αυτή την ψυχολογία σπίτι σου.

Δηλαδή; Ότι δεν τα κατάφερες; Όχι μόνο, το πάω και σε άλλα επίπεδα, ψυχαναλυτικά. Προσπαθώ να καταλάβω τι είναι αυτό στο οποίο αντιστέκομαι, τι ακουμπάει σε μένα μέσα μου όλο αυτό. Προσπαθώ να καταλάβω τι έχει γίνει στην συγκεκριμένη σχέση μάνας (Λίλης) και γιου που έχει παρατήσει το παιδί της. Δεν είμαι μητέρα αλλά αν γίνω ποτέ θεωρώ ότι το συγκεκριμένο μοντέλο μάνας δεν μου ταιριάζει καθόλου και προσπαθώ να καταλάβω σε τι ακόμη δεν συμφωνώ μαζί της και πώς αυτό συνδέεται με τη δική μου ζωή, στη δική μου τη σχέση με τα παιδιά, τη δέσμευση. Αυτά.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share