Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

"Καταπέλτης" για τον Νίκο Σεργιανόπουλο: "Έπαθε αυτό που ήθελε..." - Αποκάλυψη "βόμβα" για την δολοφονία του ηθοποιού

"Και γύρισα και είπα ότι "εντάξει παιδιά..."

8 Δεκεμβρίου 2022 14:00
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου ήταν από τα πολύκροτα εγκλήματα που σημάδεψαν την Ελλάδα. Κατα καιρούς, πολλοί συνάδελφοί του έχουν μιλήσει για την ψυχοσύνθεση του ίδιου και τις συνθήκες θανάτου του, αλλά μία ήταν η αποκάλυψη που σόκαρε και αυτή ήταν της ηθοποιού Δήμητρας Παπαδήμα. Με την ευκαιρία, δείτε την δήλωση του Κώστα Κόκλα.

Σε συνέντευξή της η Δήμητρα Παπαδήμα είχε αποκαλύψεις ποια ήταν η αντίδρασή της όταν έμαθε ότι βρέθηκε νεκρός ο Νίκος Σεργιανόπουλος.

Όπως είπε η ηθοποιός που έπαιζε στους «Δύο ξένους»: «Ήταν 09:25, κοιμόμουν και είχα το τηλέφωνο δίπλα μου. Χτύπησε, το σήκωσα και μου λένε "κυρία Παπαδήμα, από την ΕΡΤ, θέλαμε να μας πείτε δύο λόγια για τον κύριο Σεργιανόπουλο". Λέω "τι να σας πω;". Μου λένε αυτό κι αυτό… Και γύρισα και είπα ότι "εντάξει παιδιά, αυτό ήθελε να πάθει, αυτό έπαθε". Απ' ότι έμαθα προσπάθησαν άτομα να τον βοηθήσουν, αλλά δεν ήθελε. Αφού δεν ήθελε ο άνθρωπος, δεν ήθελε», είπε η Δήμητρα Παπαδήμα.

Αλλεπάλληλα χτυπήματα για την οικογένεια του Νίκου Σεργιανόπουλου - Η άγνωστη κατάρα μετά το θάνατό του

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2008. Πρωί, λίγο μετά τις 8. Οι δημοσιογραφικές, ενημερωτικές εκπομπές αναφέρονταν σε ένα φρικτό έγκλημα στο Παγκράτι, στην οδό Μετεώρων, στον πέμπτο όροφο. Δεν πέρασε πολλή ώρα και όλοι μιλούσαν για την άγρια δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου. Όμως ποια είναι η άγνωστη κατάρα που ακολούθησε την οικογένειά του μετά το θάνατό του;

Στις 7 το πρωί η οικιακή βοηθός είχε βρει το άψυχο σώμα του , κατακρεουργημένο με 21 μαχαιριές.

Ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφτης μιλάει για «ένα πτώμα κυριολεκτικά σφαγμένο». Η ήσυχη γειτονιά γεμίζει κανάλια, κανένας γείτονας δεν το πιστεύει, όλοι τρέχουν μήπως μάθουν κάτι παραπάνω. Πλάνα σε ανθρώπους που του μιλούσαν κάθε μέρα, που τους χαιρετούσε. Όλοι είναι σοκαρισμένοι: οι κάτοικοι της περιοχής, η οικογένειά του, οι φίλοι του, οι συνάδελφοί του, οι θαυμαστές του, οι άγνωστοι που το μάθαιναν τυχαία. Ακολουθούν λόγια, φήμες, εικασίες και όσα λέει ο καθένας που υποτίθεται ότι γνωρίζει «από μέσα και σίγουρα». «Έγκλημα πάθους», «ερωτικά κίνητρα», «σεξουαλικές ιδιαιτερότητες» ακούγονται από παντού. Οι «Δυο Ξένοι» επιστρέφουν στις οθόνες, στα πλάνα που «ντύνουν» τα βίντεο. Παντού υπάρχει ο Νίκος Σεργιανόπουλος, που τελικά στη ζωή που έζησε μπορεί και να μην ήθελε κανένας να ασχολείται μαζί του. Δεν ήθελε να μιλάει πολύ.

Συγκίνηση με τον Νίκο Σεργιανόπουλο: Η κίνηση πριν από το θάνατό του που «σπάραξε καρδιές»

μητέρα Νίκου Σεργιανόπουλου

Την ημέρα της κηδείας του έβρεχε και ακουγόταν η μάνα του για λίγο, κάθε λίγο.

Ο σεναριογράφος, Αλέξανδρος Ρήγας, κρατούσε το φέρετρο, ξεσπώντας σε λυγμούς. Τον είχαν υποπτευθεί για τον θάνατο του Νίκου Σεργιανόπουλου και του είχαν κολλήσει την ταμπέλα του «δολοφόνου». Ο Νίκος ήταν 56 ετών.

Ένας μήνας μετά: συλλαμβάνεται ο δολοφόνος του και οδηγείται με χειροπέδες στον Εισαγγελέα. «Ναι, εγώ τον σκότωσα», λέει με απουσία συναισθήματος ο γεωργιανής καταγωγής Νταβίντ Μουρτχικνέλι, που τα αποτυπώματά του ταίριαξαν με εκείνα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα. Οδηγείται στις φυλακές Κορυδαλλού με τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοχρησία, παράνομη είσοδος στη χώρα και με κανένα ελαφρυντικό.Ένοχος. Ισόβια κάθειρξη τελικά, αν και πρωτόδικα είχε δικαστεί σε 20 χρόνια.Σεργιανόπουλου στην πρωτόδικη απόφαση είχε διαλυθεί σε κομμάτια. Καμία ποινή δεν ανακούφιζε την ψυχή τους. Η μάνα του Νίκου ήταν κάθε μέρα στον τάφο του παιδιού της, στο Α΄ Νεκροταφείο Δράμας.

Μέσα σε πολύ λίγα χρόνια η αδελφή του έφυγε χτυπηµένη από καρκίνο, ακολούθησε η µητέρα του και στο τέλος ο σύζυγος της αδελφής του, ο οποίος ήταν εκείνος που είχε μείνει πίσω και κινούσε την υπόθεση διεκδικώντας δικαίωση. Μοιάζει σαν να χτυπήθηκε η οικογένεια του Νίκου Σεργιανόπουλου στη ρίζα και από εκεί και μετά το δέντρο να ξεράθηκε.

Μοναδικός κληρονόμος της περιουσίας του Νίκου Σεργιανόπουλου ο αγαπημένος του ανιψιός, ο Γιώργος.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share