Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Δε θα ξεχάσω ποτέ μια Πρωτοχρονιά που μιλήσαμε και...» - Ο θάνατος που «τσάκισε» τον Αντώνη Κανάκη

Ο θρήνος ήταν παγκόσμιος

6 Δεκεμβρίου 2022 14:33
«Δε θα ξεχάσω ποτέ μια Πρωτοχρονιά που μιλήσαμε και...» - Ο θάνατος που «τσάκισε» τον Αντώνη Κανάκη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Αντώνης Κανάκης είναι γνωστό πως αποτελεί έναν άνθρωπο με ιδιαίτερες ευαισθησίες κοινωνικές, όπως και γνώσεις σε πολλούς τομείς, με τον ίδιο να εκφράζει πρόσφατα τη θλίψη του για ένα θάνατο.

Συγκεκριμένα, παγκόσμια θλίψη και συγκίνηση είχε προκαλέσει η είδηση του θανάτου του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου. Ο κορυφαίος Έλληνας συνθέτης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών.

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου νοσηλευόταν με κορονοϊό σε νοσοκομείο στο Παρίσι από όπου πήρε εξιτήριο και στη συνέχεια νοσηλεύτηκε σε κέντρο αποκατάστασης όπου άφησε και την τελευταία του πνοή.

Ο Αντώνης Κανάκης είχε την τύχη να τον γνωρίσει από κοντά και έγραψε στο facebook του αποχαιρετώντας τον με ιδιαίτερα συγκινητικά λόγια.

Ο αποχαιρετισμός του Κανάκη στον Παπαθανασίου

«Μια βραδιά Πρωτοχρονιάς, κάπου στην δεκαετία του ’90, βρέθηκα στην δεξίωση της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

(Μη με ρωτάτε πώς… μεγάλη και αστεία ιστορία… ούτε εγώ κατάλαβα πώς βρέθηκα εκεί).

Αυτό που θυμάμαι χαρακτηριστικά, είναι ότι ένιωθα τελείως ξένος στην όλη ατμόσφαιρα που επικρατούσε. Έψαχνα ανάμεσα στους καλεσμένους να βρω κάποια «συγγένεια» με κάποιον, μήπως και πω καμιά κουβέντα για κάτι που να με ενδιαφέρει.

Ξαφνικά, ο άνθρωπος που από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 με είχε μαγέψει και με είχε παρασύρει στον κόσμο της ηλεκτρονικής μουσικής, όχι μόνο εμφανίστηκε μπροστά μου, αλλά ήταν αυτός που πρώτος μου άνοιξε συζήτηση.

Για την επόμενη τουλάχιστον μία ώρα, μιλούσαμε ασταμάτητα και αποκλειστικά οι δυο μας για μουσική.

Ίσως τελικά, μέσα σε αυτή τη δεξίωση και παρά το τεράστιο εκτόπισμά του σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα, ακόμα και αυτός, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, είχε την ίδια ανάγκη με μένα… να βρει κάποιον, οποιονδήποτε, και απλά να ανταλλάξει δυο λόγια για μουσική…

Αυτός σίγουρα ξέχασε την κουβέντα μας πολύ γρήγορα, εγώ πάλι ποτέ…».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share