Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023

Άνοιγμα καρδιάς από την Έλλη Στάη: «Πιθανότατα την έχω πατήσει σε...»

«Θα το έκανα φτάνει να είχα κάποια συγγένεια και ταύτιση...»

5 Δεκεμβρίου 2022 16:06
Άνοιγμα καρδιάς από την Έλλη Στάη: «Πιθανότατα την έχω πατήσει σε...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Έλλη Στάη μίλησε στην εκπομπή του MEGA «Μεγάλη Εικόνα» σε μία εκ βαθέων συνέντευξη. Παράλληλα, απάντηση στα δημοσιεύματα που θέλουν να κλήθηκε από τους οικονομικούς εισαγγελείς προκειμένου να δικαιολογήσει κατάθεση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ στην ελβετική τράπεζα UBS, είχε δώσει πριν μερικά χρόνια η Έλλη Στάη.

Η Έλλη Στάη συνάντησε την Νίκη Λυμπεράκη στον Εθνικό Κήπο στον οποίο συνηθίζει να αθλείται σχεδόν καθημερινά. Η γνωστή δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι δεν θα έλεγε όχι στην πολιτική.

«Θα το έκανα φτάνει να είχα κάποια συγγένεια και ταύτιση σε αυτό που θα έπρεπε να υπηρετήσω και να βγάλω προς τα έξω» είπε σχετικά.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης η Έλλη Στάη εξομολογήθηκε: «Η ματαιοδοξία είναι μέσα στην ανθρώπινη φύση, αλλά θέλει ζύγισμα. Μπορεί να ξεπεράσει τα όριά της πάρα πολύ εύκολα. Δεν νομίζω ότι τα ξεπέρασα ποτέ. Αν κάτι είχα στη ζωή μου ήταν αυτή η ισορροπία και η δυνατότητα να ζήσω εκτός φώτων. Δεν νομίζω ότι στη ματαιοδοξία την έχω πατήσει. Σε άλλα πράγματα πιθανότατα.

Στην ανασφάλεια τη συναισθηματική που είχα πάντα και που κανείς δεν μπορεί να την καταλάβει, την έχω πατήσει. Δηλαδή ψάχνοντας την ασφάλεια στο συναίσθημα από τους άλλους, μπορεί να έχω κάνει και πολλές λάθος επιλογές».

Εκτός εαυτού η Έλλη Στάη - "Θα πατήσω τις φωνές..." (video)

Την δική της τραυματική εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης είχε μοιραστεί σε παλαιότερη συνέντευξη η δημοσιογράφος, Έλλη Στάη, μετά την χιονοστιβάδα αποκαλύψεων από γυναίκες τα τελευταία 24ωρα, που ακολούθησαν της σοκαριστικής καταγγελίας της Ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου. Με την ευκαιρία, δείτε την καταγωγή της Έλλης Στάη.

Με κείμενό της στην εφημερίδα Τα Νέα, η δημοσιογράφος επιχειρεί να απαντήσει σε ερωτήματα που τίθενται στον δημόσιο διάλογο επ αφορμής περιστατικών κακοποίησης και παρενόχλησης που φέρουν εν τέλει το θύμα σε θέση συνένοχου, όπως το «γιατί δεν μίλησες», «γιατί δεν αντέδρασες» κ.α.

Η Έλλη Στάη, ωστόσο κλείνοντας το άρθρο της αναφέρεται και σε μία δική της προσωπική εμπειρία. Όπως λέει, η ίδια έκανε μία παρόμοια αποκάλυψη πριν από δύο χρόνια σε εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ στο πλαίσιο συζήτησης για τα εμπόδια που αντιμετωπίζει μία γυναίκα στους χώρους εργασίας.

Η δημοσιογράφος, λέει χαρακτηριστικά πως όταν μίλησε για τα όσα της συνέβησαν, είχαν ήδη περάσει 35 χρόνια. «Παρ' όλο που ο δικός μου χαρακτήρας με έκανε να φύγω τρέχοντας, να παραιτηθώ κάτω από την απειλή πως δεν θα βρω αλλού δουλειά, δεν είχα ούτε την δύναμη, ούτε την αίσθηση πως μπορώ να το καταγγείλω, να το πω οπουδήποτε», γράφει χαρακτηριστικά.

Σημειώνει δε πως τότε το «έθαψε» στο πέρασμα του χρόνου, προσπαθώντας να πραγματοποιήσει αυτά που ήθελε στη ζωή της.

«Ούτε, όμως, 35 χρόνια μετά, είχα την αίσθηση πως η ελληνική δημόσια σφαίρα (τα μέσα ενημέρωσης, τα πολιτικά κόμματα, τα επαγγελματικά σωματεία) ήταν έτοιμα να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα με την προσοχή και την σοβαρότητα που του αξίζουν», γράφει η Έλλη Στάη.

Καταλήγοντας σημειώνει: «γι' αυτό και μόνο το ότι δεν υπάρχει απλώς η κουτσομπολίστικη διάσταση, όπως μόλις πριν ΄δυο χρόνια υπήρχε, πρέπει να μας κάνει να ελπίζουμε πως έρχεται η ώρα της ωριμότητας για την ελληνική κοινωνία να ανοίξει διάπλατα τη δημόσια συζήτηση για τέτοιου είδους θέματα, που αποτελούν κρίσιμο στοιχείο για την ποιότητα ζωής μας».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share