Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Βοηθός καφενείου, οξυγονοκολλητής, μεταφορέας πάγου...: Τα 23 άγνωστα επαγγέλματα του Γιώργου Νταλάρα πριν γίνει διάσημος

Δεν ήταν όλα ρόδινα στη ζωή του...

5 Δεκεμβρίου 2022 14:29
Βοηθός καφενείου, οξυγονοκολλητής, μεταφορέας πάγου...: Τα 23 άγνωστα επαγγέλματα του Γιώργου Νταλάρα πριν γίνει διάσημος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλά είναι αυτά που δεν γνωρίζουμε για τον Γιώργο Νταλάρα που έχει σημαδέψει το ελληνικό τραγούδι, ωστόσο μέχρι να φτιάξει την επιτυχημένη καριέρα του και να καταξιωθεί έχει περάσει από αρκετές περιπέτειες στο παρελθόν. Παράλληλα, αυτή είναι η σπάνια φωτογραφία από το γάμο του.

Για τον Γιώργο Νταλάρα δεν χρειάζονται συστάσεις, πρόκειται για ένα εξαιρετικό καλλιτέχνη που έχει στιγματίσει με το ταλέντο το καλλιτεχνικό χώρο του τραγουδιού. Κάτι όμως που δεν γνωρίζαμε για τον σπουδαίο αυτόν καλλιτέχνη είναι τα δύσκολα παιδικά του χρόνια.

Η δουλειά από τα 7 και τα 23 επαγγέλματα

Ο σπουδαίος ερμηνευτής λόγω της απουσίας του πατέρα του από το σπίτι δούλευε από 7 χρονών έως και 15 χρονών, παράλληλα με την σχολική φοίτησή του. Μάλιστα, η πρώτη του δουλειά ήταν η μεταφορά πάγου.

Γιώργος Νταλάρας

Συνολικά στα παιδικά του χρόνια έκανε 23 διαφορετικά επαγγέλματα, όπως βοηθός καφενείου (στο πρωτοδικείο της Αθήνας στην οδό Φειδίου), βοηθός σε βιβλιοδετείο/τυπογραφείο, τεχνικός αυτοκινήτων, γρασαδόρος σε πλυντήρια αυτοκινήτων, εργάτης σε οικοδομή, βοηθός επισκευών σκαπτικών μηχανημάτων, οξυγονοκολλητής, βοηθός χρυσοχόου κλπ.

Η αγάπη για τη θάλασσα

Ο σπουδαίος ερμηνευτής πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Κοκκινιά και ο θάνατος του πατέρα του, που ήταν ρεμπέτης με το όνομα Λουκάς Νταράλας, ήταν κάτι που τον επηρέασε πολύ.

Πιτσιρικάς ο Γιώργος Νταλάρας θέλησε να μπαρκάρει στα καράβια. Την πρώτη του κιθάρα του τη χάρισε ο αδελφός του με τον οποίο χωρίστηκαν σε πολύ μικρή ηλικία λόγω της φτώχειας.

Του αρέσει πάρα πολύ η θάλασσα και πολλά καλοκαίρια τα περνάει στην Σύρο ψαρεύοντας. Μάλιστα, όταν ήταν παιδί ήθελε να γίνει μηχανικός στα καράβια από την αγάπη που έχει στις μηχανές αλλά και στην θάλασσα. Έτσι, όταν τελείωσε το δημοτικό σχολείο παρακολούθησε μαθήματα για να γίνει μηχανικός στην τεχνική σχολή «Γαλιλαίος» της οδού Πειραιώς.

Το 1964, σε ηλικία 15 ετών, είχε φτιάξει κάποια συγκροτήματα με φίλους του. Κάποια από αυτά ήταν οι “Electronics” και οι “Crazy Boys” στα οποία παίζανε μουσική επηρεασμένη από τους Beatles, τους Animals κλπ. Με το συγκρότημα “Crazy Boys” είχαν κερδίσει ένα βραβείο σε ένα διαγωνισμό του REX.Τον Οκτώβριο του 2006 ανακηρύχθηκε Πρεσβευτής Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share