Κυριακή, 02 Απριλίου 2023

"Κόλαφος" για τον Στέλιο Καζαντζίδη: "Έλεγε πάντα ανακρίβειες..." - Το απόλυτο "ξεγύμνωμα" από τον Άκη Πάνου

"Τον φέρνει σε σημείο που άγεται και φέρεται..."

3 Δεκεμβρίου 2022 13:37
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπήρξαν και οι δύο κορυφαίοι στο είδος τους. Ο Στέλιος Καζαντζίδης ταυτίστηκε με την φωνή του λαού, "Ο Στέλιος των Ελλήνων", όπως τον φώναζαν. Από την άλλη, ο Άκης Πάνου υπήρξε ένας εκ των σπουδαιότερων ελλήνων δημιουργών, με τα τραγούδια του να έχουν αποτελούν πολιτισμική παρακαταθήκη. Με την ευκαιρία, δείτε την αποκάλυψη που έκανε η Μαρινέλλα μετά τον θάνατό του.

ΟΙ δύο άνδρες αν και έτρεφαν αμοιβαία συμπάθεια και εκτίμηση τα χρόνια της δράσης τους, κάποια στιγμή βρέθηκαν απέναντι εξαπολύοντας καρφιά ο ένας στον άλλον.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο Άκης Πάνου σε συνέντευξή του στην Μαλβίνα Κάραλη "ξεγυμνώνει τον Στέλιο Καζαντζίδη απαντώντας στην σκληρλη κριτική με σκληρή κριτική.

«Ο Στέλιος Καζαντζίδης είχε φέρει ένα...» - «Σεισμός» με την αποκάλυψη της Λίτσας Διαμάντη

Η Λίτσα Διαμάντη έχει γράψει τη δική της ιστορία στο ελληνικό πεντάγραμμο, έχοντας παράλληλα καταγράψει τις δικές της κόντρες όλα αυτά τα χρόνια, με μια εκ των χαρακτηριστικών να είναι με τον Στέλιο Καζαντζίδη.

Η ανερχόμενη τότε τραγουδίστρια Λίτσα Διαμάντη, που σημείωσε και μια άγνωστη διεθνή καριέρα, είχε την ευκαιρία να πλαισιώσει με τα σεκόντα της την φωνή του Στέλιου Καζαντζίδη. Ελάχιστα τα παραλειπόμενα από την συνεργασία τους. Ένα από όλα αυτά είναι η νύξη της Διαμάντη για προνομιακή μεταχείριση του Στέλιου από τις δισκογραφικές εταιρίες.

Ο λόγος της έντασής ανάμεσα στους καλλιτέχνες

Η νεαρή τραγουδίστρια θεωρούσε προφανώς ότι την διαφορά την έκαναν τα μικρόφωνα, γι αυτό και αναφέρθηκε σε κάποιο μικρόφωνο που έφερε η εταιρία από την Αμερική μόνο για τον Καζαντζίδη. Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς έκανε πια αυτό το μικρόφωνο, ξέρουμε όμως ότι ο βασιλιάς του λαϊκού τραγουδιού, μεγαλουργούσε από τις αρχές της δεκαετίας του '50 με κοινά εργαλεία στα οποία είχαν πρόσβαση όλοι ανεξαιρέτως οι τραγουδιστές.

Άλλωστε ο Καζαντζίδης όπως και ο Γαβαλάς ή η Πόλυ Πάνου αναδείχθηκαν σε μια εποχή που τα μικρόφωνα είχαν περισσότερο διακοσμητικό παρά ουσιαστικό ρόλο.

Εν κατακλείδι την άποψη ότι ένα μικρόφωνο μπορεί να μεταβάλει κάποια μέτρια φωνή σε φωνάρα την έχουν μόνο όσοι δεν έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους σε στούντιο και μάλιστα σε στούντιο της δεκαετίας του '60 όπου ο ηχολήπτης λίγα πράγματα μπορούσε να κάνει για να βοηθήσει ένα τραγουδιστή.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share