Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Φωτιά» οι αποκαλύψεις για τον Αριστοτέλη Ωνάση: Κακοποιούσε και νάρκωνε την Μαρία Κάλλας για σεξουαλικούς λόγους

Λεπτομέρειες από το πιο σκανδαλώδες βιβλίο που γράφτηκε ποτέ για τη ζωή της

2 Δεκεμβρίου 2022 17:42
«Φωτιά» οι αποκαλύψεις για τον Αριστοτέλη Ωνάση: Κακοποιούσε και νάρκωνε την Μαρία Κάλλας για σεξουαλικούς λόγους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σαν σήμερα, 2 Δεκεμβρίου 1923 γεννήθηκε μια σπουδαία Ελληνίδα, η Μαρία Κάλλας. Υπήρξε η σπουδαιότερη σοπράνο που γεννήθηκε ποτέ και μεσουράνησε στο διεθνές στερέωμα κατά τις δεκαετίες του 1950 και του 1960, κατακτώντας το κοινό της όπερας σε όλο τον κόσμο.

Κόρη μιας μητέρας η οποία τη μεμφόταν από τα νιάτα μέχρι και τον πρόωρο θάνατό της. Με την ευκαιρία, δείτε την άποψη του Αλέξανδρου Ωνάση για τη Μαρία Κάλλας.

Όταν γεννήθηκε η Κάλλας, η μητέρα της, Ευαγγελία, αρνιόταν να την κοιτάξει ή να την πάρει αγκαλιά.

Η Μαρία Κάλλας, υπήρξε μια γυναίκα που ατύχησε στις σχέσεις της με τους άντρες και φωνή της οποίας το μέταλλο δεν έχει πάψει να συγκλονίζει.

Η αρχή του τέλους

Η εμβληματική σταρ της όπερας έχτισε μια μεγάλη καριέρα ενώ απασχόλησε και με την προσωπική της ζωή κυρίως με τη θυελλώδη σχέση της με τον Αριστοτέλη Ωνάση.

Η είδηση του γάμου του Αριστοτέλη Ωνάση με την Τζάκι Κένεντι το 1968 θα αποτελέσει και το γεγονός που θα επηρεάσει καταλυτικά τόσο την προσωπική όσο και την επαγγελματική πορεία της με εμφανή την φθορά στην φωνή και την εικόνα στις μετέπειτα εμφανίσεις της.

Στο πλαίσιο της έρευνας για την συγγραφή της νέας βιογραφίας με τίτλο «Cast a Diva: The Hidden Life of Maria Callas» η Σπενς εξασφάλισε πρόσβαση σε ανέκδοτα μέχρι σήμερα γράμματα της Κάλλας και άλλα έγγραφα.

Αυτό το υλικό, ρίχνει φως στα «βάσανα που βίωσε μέσα από τον γάμο της», στην «κακοποίηση στην οποία την υπέβαλε ο Ωνάσης» και στη «σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε» από τον διευθυντή ενός από τα πιο σημαντικά κονσερβατόρια του κόσμου.

Η συγγραφέας του βιβλίου ισχυρίζεται πώς η Κάλλας είχε υποβληθεί σε θεραπεία με ενέσεις, σε κλινική στην Ελβετία με σκοπό να χάσει βάρος.

Ο πρώτος σύζυγος της σοπράνο, Τίτα Μενεγκίνι ήθελε τη Μαρία υποταγμένη, αντιστεκόταν στην επιθυμία της να αποκτήσουν παιδιά και την απομυζούσε οικονομικά.

Αλλά και ο Ωνάσης, όπως περιγράφει η συγγραφέας του βιβλίου, την χρησιμοποιούσε για να εδραιώσει το κύρος του, όμως την απατούσε συστηματικά ακόμα και με πόρνες.

Σύμφωνα με τη Σπενς, οι επιστολές που έχουν να κάνουν με τον Αριστοτέλη Ωνάση αποκαλύπτουν τις τραυματικές εμπειρίες που έζησε η Κάλλας, ιδίως όταν, το 1966, η ζωή της απειλήθηκε από την άσκηση σωματικής βίας.

«Υπάρχουν επίσης ανατριχιαστικές πληροφορίες από το ημερολόγιο στενού φιλικού της προσώπου που περιγράφουν λεπτομερώς πώς ο Ωνάσης τη νάρκωσε, κυρίως για σεξουαλικούς λόγους. Σήμερα αυτού του είδους η πρακτική θα χαρακτηριζόταν ως date rape» αναφέρει η βιογράφος.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share