Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Στιγμές απόγνωσης για τον Γιάννη Πάριο - «Δεν ήμουν καλός σύζυγος...»

Τι αποκάλυψε για τη ζωή του ο αγαπημένος τραγουδιστής;

1 Δεκεμβρίου 2022 14:24
Στιγμές απόγνωσης για τον Γιάννη Πάριο - «Δεν ήμουν καλός σύζυγος...»
Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Γιάννης Πάριος είχε δώσει στο παρελθόν συνέντευξη στοκ ΟΚ! και στον Νίκο Γεωργιάδη και είχε μιλήσει για την καλλιτεχνική του πορεία αλλά και πόσο καμαρώνει που είναι πολύ καλός πατέρας.

Δείτε επίσης: «Ο Γιάννης Πάριος πολλές φορές με ρωτούσε εάν μου άρεσαν τα…»

Θεωρείτε ότι τα καταφέρατε περισσότερο στην καριέρα ή την προσωπική σας ζωή;

Να σου πω κάτι; Δεν ήμουν καλός σύζυγος. Ήμουν σπουδαίος πατέρας. Και είμαι. Καμαρώνω που δεν έχω κάνει ποτέ κακό σε κανέναν. Ενώ μπορούσα, δεν έκανα. Μα εκεί φαίνεται ο αληθινός χαρακτήρας του ανθρώπου, στο πώς θα φερθεί στους γύρω του όταν έχει αυτή τη δύναμη.

Ποια δύναμη, αγόρι μου; Τη δύναμη σ’ τη δίνει ο Θεός και κάποια στιγμή σ’ την παίρνει. Όσο μεγάλος και να γίνεις. Για μένα η δύναμη είναι αυτή της ψυχής, της καρδούλας. Εγώ είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου όταν είμαι στην Πάρο, στον βράχο από κάτω, και ψαρεύω για να πιάσω κανέναν σπάρο και κανένα σαργουδάκι και έχω δίπλα μου τον Γιάννη τον κηπουρό και μου λέει ιστορίες για τον πατέρα μου, τον καπετάν Χαραλάμπη. Έχετε τραγουδήσει Άσε με στη μοναξιά μου.

Το έχετε νιώσει όμως;

Πολλές φορές. Επιλεγμένα. Μία φορά στη ζωή μου δεν ήταν επιλογή δική μου και έφταιγα. Και πάντα φταίμε εμείς. Παρόλο που λέει ο Πάριος. Φταίμε κι οι δυο, το υπόλοιπο κομμάτι λέει φταίω εγώ.

Ο θάνατος που «γονάτισε» τον Γιάννη Πάριο: «Νιώθω μοναξιά...»

Ο Γιάννης Πάριος δεν έχει κρύψει τη λατρεία του σε ορισμένα πρόσωπα κι ένα εξ αυτών ήταν ένας συνάδελφος, που προσωπικά λάτρευε και θαύμαζε, ετοιμάζοντας το αντίστοιχο «αντίο», όταν πέθανε. Ο λόγος γίνεται, φυσικά, για τον Τόλη Βοσκόπουλο και ο Πάριος τον αποχαιρέτησε με μια φωτογραφία και λίγα λόγια τον «Πρίγκιπα» του ελληνικού τραγουδιού.

Το «αντίο» του στον αγαπημένο του Τόλη

Στην ανάρτησή του στο Instagram ο Πάριος, αφού αναφέρει ότι ο Τόλης ερμήνευσε το πρώτο τραγούδι που έγραψε, του εύχεται «καλό ταξίδι».

«Δεν έχω λόγια… Το πρώτο τραγούδι που έγραψα ποτέ, είχα την τύχη και την τιμή να το πεις εσύ. Κάτι τέτοιες ώρες πόσο σε θυμάμαι, κάτι τέτοιες ώρες νιώθω μοναξιά… Καλό ταξίδι αδελφέ μου» έγραψε ο Γιάννης Πάριος, αποχαιρετώντας τον Τόλη Βοσκόπουλο.

Κάτω από τον Γιάννη Πάριο: Η απίστευτη αποκάλυψη για την Χάρις Αλεξίου!

Η Χάρις Αλεξίου (πραγματικό όνομα: Χαρίκλεια Ρουπάκα) (Θήβα, 27 Δεκεμβρίου 1950) είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια, μία από τις σημαντικότερες του ελληνικού τραγουδιού και η πρώτη γυναίκα τραγουδίστρια σε πωλήσεις δίσκων στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού.

Είναι μία από τις δημοφιλέστερες Ελληνίδες τραγουδίστριες και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ελληνικού τραγουδιού από τη δεκαετία του 1970. Έχει συνεργαστεί με όλους σχεδόν τους μεγάλους τραγουδιστές, μουσικοσυνθέτες και στιχουργούς, παλαιότερους και νεότερους, είτε δισκογραφικά είτε σε μουσικές σκηνές, πίστες και συναυλίες. Έχει εμφανιστεί στις κορυφαίες αίθουσες του κόσμου και έχει τιμηθεί με σημαντικές διακρίσεις.

Έχει ηχογραφήσει πάνω από 30 προσωπικούς δίσκους. Παρότι η ίδια δε συνηθίζει να αναφέρεται στις πωλήσεις των δίσκων της, σύμφωνα με την έρευνα του Πέτρου Δραγουμάνου (2009), η Χάρις Αλεξίου είναι στην πρώτη θέση μεταξύ των τραγουδιστριών και συνολικά στην τρίτη πίσω από τους Γιώργο Νταλάρα και Γιάννη Πάριο στην κατάταξη με τις περισσότερες πωλήσεις προσωπικών δίσκων που έχουν γίνει χρυσοί ή πλατινένιοι από το 1970 έως το 2009.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οκτώ από τους προσωπικούς της δίσκους έχουν ξεπεράσει τις 11.000.000 πωλήσεις, ούσα η μόνη γυναίκα τραγουδίστρια που το έχει καταφέρει στην ελληνική δισκογραφία. Το γεγονός ότι οι προαναφερόμενοι προσωπικοί δίσκοι χαρακτηρίζονται από διαφορετικά μουσικά στυλ (δημοτικά, ρεμπέτικα, παλιά, σύγχρονα και έντεχνα λαϊκά, μπαλάντες), εμπεριέχουν τραγούδια διαφόρων συνθετών και έχουν εκδοθεί μεταξύ σχεδόν σταθερών χρονικών διαστημάτων από το 1977 έως το 2003 αποδεικνύει αφενός την αδιαμφισβήτητη προσφορά της Αλεξίου στα μουσικά πράγματα του τόπου και αφετέρου τη συνεπή και αδιάλειπτη επαφή της με τον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια. Καθολική είναι και η αποδοχή της από τους συναδέλφους της στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού.

Ο Στέλιος Καζαντζίδης στη συνέντευξή του στον Θανάση Λάλα στην εκπομπή Φάρμα των ανθρώπων στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ το 1993 είχε χαρακτηρίσει τη φωνή της Αλεξίου ως μεγάλη φωνή, ό,τι καλύτερο έχει βγάλει αυτός ο τόπος, η Χαρούλα κάνει τα τραγούδια ιστορία προσωπική του καθενός, την φωνή της Χαρούλας την λατρεύω. Για μένα είναι η καλύτερη φωνή που έχουμε στο τραγούδι σήμερα, την ακούς να τραγουδάει και νιώθεις το τραγούδι να έχει γραφτεί για σένα προσωπικά.

Αυτός είναι μεγάλος ερμηνευτής, κάνει με την φωνή του το γενικό προσωπικό, σε κάνει να ταυτίζεσαι, να σε αφορά αυτό που ακούς. Ο Μάνος Χατζιδάκις θα δηλώσει για εκείνη «Η Αλεξίου είναι πολύ μεγάλη καλλιτέχνις και οπωσδήποτε είχε τη θέση της σ’ αυτό το χώρο. Μου θυμίζει την Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, δεν είναι ντόπια υπόθεση», η Ελένη Βιτάλη θα δηλώσει στον Τάσο Τρύφωνος στην εκπομπή Τετ α τετ "είναι μεγάλη καλλιτέχνις, δώρο θεού", ο Θάνος Μικρούτσικος έχει δηλώσει "έγινε η συνισταμένη της συνείδησης του νεοέλληνα".

Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης όταν πρώτο ακούει την Αλεξίου θα πει στον Μάκη Μάτσα "αυτή η φωνή έχει στασίδι στην εκκλησία". Ο Ζυλ Ντασέν, ο Αμερικάνος σκηνοθέτης της ταινίας Ποτέ την Κυριακή, έχει δηλώσει για εκείνη «Έχω ακούσει τις μεγαλύτερες τραγουδίστριες στον κόσμο. Μία από τις δυο-τρεις καλύτερες είναι Ελληνίδα, και είναι η Χάρις Αλεξίου».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share