Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Βόμβα» από Μαρί Κωνσταντάτου: «Η αλήθεια είναι πως οι γονείς μου...»

Τι αποκάλυψε;

30 Νοεμβρίου 2022 14:58
«Βόμβα» από Μαρί Κωνσταντάτου: «Η αλήθεια είναι πως οι γονείς μου...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα σελίδα στη ζωή της έχει γυρίσει τον τελευταίο καιρό η Μαρί Κωνσταντάτου, καθώς το τελευταίο διάστημα είναι full ερωτευμένη με τον γοητευτικό επιχειρηματία Γιάννη Κεντ.

Σε μια σπάνια συνέντευξή της πριν χρόνια η Mαρί Κυριακού θυμάται την εποχή που πρωτοξεκίνησε να ασχολείται με την υποκριτική, παιδί ακόμα, με χαμόγελο. «Η αλήθεια είναι πως οι γονείς μου ήταν αντίθετοι ‒για να μην πω σοκαρισμένοι‒, όταν τους είχα πρωτοπεί αυτή την επιθυμία μου .Έβλεπα την τηλεόραση, και έλεγα στη μαμά μου ‘θέλω να μπω εκεί μέσα, σε αυτό το κουτί’ και δεν ήμουν ούτε 6 χρονών».

Ο άνθρωπος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να δοθεί μια αφετηρία σε αυτό το παιδικό όνειρο ήταν η οικογενειακή φίλη της οικογένειας Κωνσταντάτου, Μάχη Λιδωρικιώτη, σκηνοθέτης στην ΕΡΤ και συνεργάτης του θρυλικού «Παραμυθά» Νίκου Πιλάβιου.

Μαρί Κωνσταντάτου

«Ήξερα πως η Μάχη ασχολείτο με αυτό, γιατί κάποιες φορές συμμετείχε ο γιος της σε παιδικές παραγωγές. Ζήλευα, λοιπόν, και της έλεγα “θέλω να πάρεις κι εμένα μαζί σου”. Οι γονείς μου, βέβαια, δεν ήθελαν ούτε να το ακούσουν, ώσπου ένα καλοκαίρι η Μάχη θα έκανε μια παιδική σειρά, το Επιχείρηση Ιφιγένεια για την ΕΡΤ1. Τους λέει λοιπόν.

“Θα γυριστεί καλοκαίρι, η Μαρί δεν θα έχει σχολείο, θα πηγαίνουμε και θα επιστρέφουμε μαζί από τα γυρίσματα και μπορείτε να τη συνοδεύετε. Τι λέτε, να την πάρω;”. Τότε λοιπόν, εκείνοι ενέδωσαν με την ελπίδα πως θα μου περάσει, θα κουραστώ μέσα στο λιοπύρι, θα ξεφουσκώσει. Εγώ, όμως, ξετρελάθηκα. Αντί να ξεφουσκώσει, γλυκάθηκα. Γνώρισα μετά και τον Πιλάβιο και, μετά από πολλές φωνές και φασαρίες στο σπίτι, τελικά συμμετείχα και σε δικές του παραγωγές.

Στη συνέχεια κάπου διάβασα πως ο Γιώργος Κατακουζηνός, μετά την πολύ επιτυχημένη τότε κινηματογραφική του δουλειά, το Άγγελος, ζητούσε κορίτσια για πρωταγωνιστικό ρόλο στην επόμενη ταινία του, τις Απουσίες, όπου πρωταγωνιστούσαν ο Νικήτας Τσακίρογλου, η Θέμις Μπαζάκα και η Πέμη Ζούνη.

Κατάφερα με κόπο να πείσω τους γονείς μου να περάσω από την οντισιόν, αφού τους υποσχέθηκα πως θα είμαι πολύ επιμελής στο σχολείο και τις μαθητικές μου υποχρεώσεις. Οι βαθμοί μου μου εξασφάλιζαν τη δυνατότητα να κάνω αυτό που ήθελα».

Μαρί Κωνσταντάτου συνέντευξη

Δεν πέρασε απλά από την οντισιόν, πήρε το ρόλο και έπαιξε στις Απουσίες που προβλήθηκαν και στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με μεγάλη επιτυχία. «Εκεί γνώρισα τον Μανούσο Μανουσάκη και τον Κώστα Κουτσομύτη. Ο Κώστας Κουτσομύτης, ένας καταπληκτικός άνθρωπος, που δυστυχώς έφυγε από κοντά μας πριν από λίγες μέρες, ήταν αυτός που με παρότρυνε να ασχοληθώ σοβαρά με την υποκριτική. Μου είχε, μάλιστα, προτείνει τελειώνοντας το σχολείο να δώσω εξετάσεις στη σχολή του Ωδείου Αθηνών, όπου δίδασκε. Ήθελα, θυμάμαι, να πάω στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου, επειδή όμως τότε έπαιζα στη σειρά Μικροί-Μεγάλοι και από το Εθνικό δεν επέτρεπαν οι φοιτητές να δουλεύουν παράλληλα στην τηλεόραση, τελικά πέρασα στη σχολή του Ωδείου Αθηνών».

Εκεί είχε πράγματι καθηγητή τον Κουτσομύτη που την πήρε και στη σειρά του Εκείνος και Εκείνος, με τον Βασίλη Διαμαντόπουλο και τον Γιώργο Μιχαλόπουλο. «Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, ή ήμουν σχολείο και δούλευα στην τηλεόραση ή σπούδαζα και δούλευα στην τηλεόραση» έλεγε.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share