Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αιμιλία Νίμπλουμ: Έτσι είναι σήμερα η εξώγαμη κόρη του Ανδρέα Παπανδρέου - Τα «καρφιά» της Δήμητρας Λιάνη και ο ρόλος της στη διαθήκη του

Δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με την τελευταία σύζυγο του πατέρα της

30 Νοεμβρίου 2022 11:25
Αιμιλία Νίμπλουμ: Έτσι είναι σήμερα η εξώγαμη κόρη του Ανδρέα Παπανδρέου - Τα «καρφιά» της Δήμητρας Λιάνη και ο ρόλος της στη διαθήκη του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

H 53χρονη Αιμιλία Ανδρέα Νίμπλουμ είναι το πέμπτο παιδί του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο γνωστός πολιτικός απέκτησε την κόρη του εκτός γάμου με τη Σουηδή τηλεπαρουσιάστρια Ράνια Μπριγκίτε Νίμπλουμ, ενώ η σχέση της με τη Δήμητρα Λιάνη ήταν και είναι τεταμένη μέχρι σήμερα.

Η ζωή της Αιμιλίας Νίμπλουμ

Καρπός της σχέσης του Ανδρέα Παπανδρέου με την ηθοποιό και παρουσιάστρια της σουηδικής τηλεόρασης Ράνια Μπριγκίτε Νίμπλουμ γεννήθηκε στις 21 Απριλίου του 1969 στο Λιντίγκοσταντ της Σουηδίας. Η ύπαρξή της ήταν άγνωστη στα παιδιά του Ανδρέα που είχε αποκτήσει από τη Μαργαρίτα και πληροφορήθηκαν το γεγονός στο γνωστό δημοσίευμα της Απογευματινής το 1975.

Αιμιλία Νίμπλουμ

Λέγεται όμως ότι η ίδια η Μαργαρίτα Παπανδρέου το γνώριζε και μάλιστα φέρεται να πρότεινε τότε στον Αντρέα να μεγαλώσει μαζί τους με τα άλλα παιδιά στον Καναδά αλλά δεν το δέχτηκε ποτέ η μητέρα της η οποία την κράτησε μαζί της και τη μεγάλωσε.

Όταν ενηλικιώθηκε η Αιμιλία ήρθε στην Ελλάδα για να γνωρίσει τα αδέλφια της και από τότε επισκέπτεται συχνά την πατρίδα του πατέρα της μαζί με τη μικρή κόρη της Ολίβια. Διατηρεί άριστες σχέσεις με τα αδέλφια της και τους επισκέπτεται συχνά στην Ελλάδα.

Ελληνική ιθαγένεια

Τον Νοεμβρίου 1996 η Αιμιλία κατέθεσε στο ελληνικό προξενικό γραφείο της Στοκχόλμης αίτηση εγγραφής της στην οικογενειακή μερίδα του Ανδρέα Παπανδρέου στον Δήμο Ψυχικού. Εφόσον ο Ανδρέας Παπανδρέου την είχε αναγνωρίσει, κατείχε την ελληνική ιθαγένεια. Λίγους μήνες μετά ο Δήμος Ψυχικού την έγραψε στο δημοτολόγιό του, στην οικογενειακή μερίδα του Ανδρέα Παπανδρέου.

Η διαθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου

H άγνωστη κόρη από τη Στοκχόλμη, η Aιμιλία-Aνδρέα Nίμπλουμ, δεν αναφέρεται στη διαθήκη του, αν και την είχε αναγνωρίσει επισήμως. Ο ίδιος ο Aνδρέας ποτέ δεν μίλησε δημόσια για τη δεύτερη θυγατέρα του. Διακριτική υπήρξε και η μητέρα της. Eνώ ανάλογη στάση τηρεί μέχρι στιγμής κι εκείνη.

Αιμιλία Νίμπλουμ Δήμητρα Λιάνη Ανδρέας Παπανδρέου

Η πρωθυπουργική σύνταξη

Ως άγαμη κόρη αποθανόντος πατρός, η Αιμιλία - Αντρέα διεκδίκησε και πήρε το μέρος που δικαιούται από τη σύνταξη του πατέρα της. Έτσι, αιφνιδίως η σύνταξη της Δήμητρας Λιάνη περιορίστηκε.

Η ίδια η κ. Λιάνη έχει δηλώσει ότι ήταν ένα ισχυρό πλήγμα στα οικονομικά της και ότι πλέον τα φέρνει βόλτα «χάρη στη βοήθεια φίλων».

«Φρόντισε η οικογένεια Παπανδρέου να μου έχουν πάρει τη μισή σύνταξη. Αυτή τη στιγμή είναι 870 ευρώ, δεν έχει αλλάξει αυτό, γιατί χρωστάω και στην εφορία και μου κρατάει η Νίμπλουμ τη μισή. Μοιράζομαι με τη Νίμπλουμ τη σύνταξη του Ανδρέα, την οποία Νίμπλουμ έφερε ο Γιώργος, γιατί διατηρεί πάρα πολύ καλή σχέση, στα σαράντα να παραστεί στο μνημόσυνο», είχε αναφέρει η Δήμητρα Λιάνη.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share