Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

«Ο Ανδρέας ήταν ένας πιστός σύζυγος, ώσπου...»: Καταπέλτης η Μαργαρίτα Παπανδρέου για τη Δήμητρα Λιάνη

Τι αποκάλυψε για τη σχέση τους;

29 Νοεμβρίου 2022 14:13
«Ο Ανδρέας ήταν ένας πιστός σύζυγος, ώσπου...»: Καταπέλτης η Μαργαρίτα Παπανδρέου για τη Δήμητρα Λιάνη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το κεφάλαιο «γυναίκες» στη ζωή του Ανδρέα Παπανδρέου είναι αρκετά πλούσιο, πολλοί θα το χαρακτήριζαν σκανδαλωδώς πιπεράτο. Ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ παντρεύτηκε τρεις φορές, αλλά συνδέθηκε ερωτικά με δεκάδες γυναίκες. Αν και οι πιο πολλοί γνωρίζουν για τους γάμους του με τη Μαργαρίτα Τσαντ και τη Δήμητρα Λιάνη, εκείνος είχε παντρευτεί για πρώτη φορά πολύ νωρίτερα με τη Χριστίνα Ρασσιά.

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου μέσα από το βιβλίο της «Έρωτας και εξουσία» προβαίνει σε αποκαλύψεις σχετικά με τις ερωτικές σχέσεις του Ανδρέα.

«Ο Ανδρέας ήταν ένας πιστός σύζυγος, ώσπου γυρίσαμε στην Ελλάδα…» γράφει η Μαργαρίτα Παπανδρέου στο βιβλίο της υπό έναν πολύσημο τόνο θλίψης, οργής, υπαινιγμών και φθονερών αντηχήσεων που καταλήγει στη διαπίστωση ο άντρας της συμπεριφερόταν περίπου ως «ανώνυμος σεξο-αλκοολικός». Η αλήθεια είναι, όπως παραδέχονται άνθρωποι που τον έζησαν, ότι ο Ανδρέας ανέκαθεν ήταν ένας γοητευτικός εραστής παλαιάς κοπής.

Ανδρέας και Μαργαρίτα Παπανδρέου

Ευγενικός, με εκλεπτυσμένο χιούμορ, λουλούδια, δείπνα, καλλιεργημένες συζητήσεις, τα ουίσκι του και τις μουσικές του - ιδιαίτερα από μεγάλες ορχήστρες τζαζ και ερμηνευτή τον Σινάτρα τον οποίο συνάντησε κατά τον πολιτικό του γάμο με τη Μαργαρίτα το μακρινό 1951 στο Ρίνο της Νεβάδα. Ολα αυτά προηγούνταν εν είδει χαλαρής πνευματικής συνεύρεσης σεξουαλικής, στην οποία έβρισκε απολαυστική διέξοδο ως άνθρωπος που ενσωμάτωνε κάθε συναισθηματική ή πολιτική σύγκρουση. Ακόμη και η σχέση του με τη Μαργαρίτα, λένε, προήλθε ενόσω ο ίδιος βίωνε έναν ήδη προβληματικό γάμο.

Τον Ιούλιο του «βρώμικου ’89», ο πολιτικός που αποποινικοποίησε τη μοιχεία και επέτρεψε τον πολιτικό γάμο, παρά την οργή της Εκκλησίας, παντρεύτηκε τη Δήμητρα με θρησκευτική τελετή. Κάτι που δεν θα του συγχωρούσε σε όλη της τη ζωή η Μαργαρίτα. Ειδικά την εικόνα που πέρασαν στην τηλεοπτική -και όχι μόνο- ιστορία, κατά το παραδοσιακό κόψιμο της γαμήλιας τούρτας στη δεξίωση όταν η ντυμένη στα λευκά νυφούλα τον ταΐζει με το κουτάλι, ενώ την ίδια στιγμή τα στιγμιότυπα χόρταιναν με δηλητηριώδη πίκρα την οικογένειά του, η οποία σθεναρά αντιμετώπιζε τον γάμο τουλάχιστον ως φάρσα.

ανδρέας παπανδρέου λιάνη

Ήταν ένα ακόμα οξύτατα οριστικό χτύπημα στους οικογενειακούς αρνητές του ζωογόνου, όπως τον εννοούσε, έρωτά του μετά το νεύμα στη Δήμητρα κατά την άφιξη του αεροπλάνου με το οποίο επέστρεψε στην Αθήνα μετά την επιτυχημένη επέμβαση στην καρδιά του στο νοσοκομείο «Χέρφιλντ» του Λονδίνου.

Έκτοτε οι σχέσεις της «ροζ» βίλας επί της Αγράμπελης στο Καστρί μπήκαν στο αφόρητο πολικό ψύχος ενός πυρηνικού χειμώνα. Όπως έλεγε ο πάντα καλά ενημερωμένος στα ενδοοικογενειακά των Παπανδρέου Γιώργος Κουρής -που τότε αφισσάριζε πρωτοσέλιδα ότι «η Μαργαρίτα δεν έβραζε στον Ανδρέα ούτε ένα αυγό»-, εκτός από τη Σοφία που την αγαπούσε, ο Ανδρέας δεν ήθελε να δει κανένα από τα υπόλοιπα παιδιά του

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share