Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Βόμβα» μετά το θάνατο του Στέλιου Καζαντζίδη: «Η Λίτσα Διαμάντη τον κατηγορούσε για...»

Αποκαλύφθηκε έπειτα από 21 χρόνια

29 Νοεμβρίου 2022 11:37
«Βόμβα» μετά το θάνατο του Στέλιου Καζαντζίδη: «Η Λίτσα Διαμάντη τον κατηγορούσε για...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στα μέσα της δεκαετίας του '60 ο Στέλιος Καζαντζίδης χωρίζει με τη Μαρινέλλα και συνεργάζεται δισκογραφικά με την Λίτσα Διαμάντη.

Η ανερχόμενη τότε τραγουδίστρια Λίτσα Διαμάντη είχε την ευκαιρία να πλαισιώσει με τα σεκόντα της την φωνή του Στέλιου Καζαντζίδη. Ελάχιστα τα παραλειπόμενα από την συνεργασία τους. Ένα από όλα αυτά είναι η νύξη της Διαμάντη για προνομιακή μεταχείριση του Στέλιου από τις δισκογραφικές εταιρίες.

Η νεαρή τραγουδίστρια θεωρούσε προφανώς ότι την διαφορά την έκαναν τα μικρόφωνα, γι' αυτό και αναφέρθηκε σε κάποιο μικρόφωνο που έφερε η εταιρία από την Αμερική μόνο για τον Καζαντζίδη.

Καζαντζίδης Λίτσα Διαμάντη

Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς έκανε πια αυτό το μικρόφωνο, ξέρουμε όμως ότι ο βασιλιάς του λαϊκού τραγουδιού, μεγαλουργούσε από τις αρχές της δεκαετίας του '50 με κοινά εργαλεία στα οποία είχαν πρόσβαση όλοι ανεξαιρέτως οι τραγουδιστές.

Άλλωστε ο Καζαντζίδης όπως και ο Γαβαλάς ή η Πόλυ Πάνου αναδείχθηκαν σε μια εποχή που τα μικρόφωνα είχαν περισσότερο διακοσμητικό παρά ουσιαστικό ρόλο.

Πάντως θεωρείται σχεδόν απίθανο ένα μικρόφωνο να μπορεί να μεταβάλει κάποια μέτρια φωνή σε φωνάρα.

Άφησε τις πίστες, αλλά δεν έχει ανάγκη: Αυτή είναι η συνολική περιουσία της Λίτσας Διαμάντη

Τη λάτρεψαν οι συνθέτες, της χάρισαν από τα ωραιότερά τους τραγούδια κι εκείνη μίλησε στην καρδιά του κόσμου με τη φωνή της τραγουδώντας τα. Η Λίτσα Διαμάντη, η λαϊκή ερμηνεύτρια με το χαμηλό προφίλ που έκανε μία καριέρα γεμάτη επιτυχίες από τις αρχές της δεκαετίας του ’70 έως τα τέλη της δεκαετίας του ’90, έχει αποσυρθεί εδώ και χρόνια.

Σήμερα, ζει στο κέντρο της Αθήνας μακριά από τη δημοσιότητα, θέλοντας να ζει ήρεμα και κάνοντας ταξίδια που αγαπάει πολύ. επιλέγοντας την ηρεμία μακριά από κάθε είδους δημοσιότητα. Η οικονομική κρίση "χτύπησε" και τον δικό της τρόπο ζωής, όπως γράφει η espresso σε δημοσίευμά της, με αποτέλεσμα η Λίτσα Διαμάντη να ακολουθεί έναν πιο απλό τρόπο ζωής, προτιμώντας να κάνει εξόδους σε μικρά ταβερνάκια του Ψυρρή. Έως και πριν από επτά χρόνια, όπως αναφέρει στην εφημερίδα μία καλή φίλης της ερμηνεύτριας, οι προτάσεις για επανεμφάνισή ήταν πολλές.

Λίτσα Διαμάντη νέα

Η ίδια εκτός από τραγουδίστρια, κοίταξε να επενδύσει τα χρήματά της και στην εστίαση, δημιουργώντας νυχτερινά κέντρα και μπαρ. Η ντισκοτέκ Paramount ανήκε στη Λίτσα Διαμάντη και βρισκόταν στο Κολωνάκι επί της Αλεξάνδρου Σούτσουκαι. Μάλιστα στο μαγαζί έπαιζε μουσική ο γνωστός στυλίστας φωτογράφος Τάκης Τσαντίλης.

Παράλληλα, η Λίτσα Διαμάντη ήταν και ιδιοκτήτρια της ντισκοτέκ Marquise στη Μύκονο.

Λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, η γνωστή τραγουδίστρια αναγκάστηκε να πουλήσει το εξοχικό που είχε στη Μύκονο, μια αγορά που είχε κάνει, επειδή ήταν το αγαπημένο της νησί.

Σήμερα, έχει αποσυρθεί από το τραγούδι και ζει στο διαμέρισμά της στο κέντρο της Αθήνας.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share