Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023

Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Αυτός είναι ο άντρας που παντρεύτηκε η δημοσιογράφος Λίνα Δρούγκα - Με τι ασχολείται (photos)

Ευχάριστα νέα για τη δημοσιογράφο

28 Νοεμβρίου 2022 12:16
Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Αυτός είναι ο άντρας που παντρεύτηκε η δημοσιογράφος Λίνα Δρούγκα - Με τι ασχολείται (photos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει η δημοσιογράφος Λίνα Δρούγκα, καθώς παντρεύτηκε τον αγαπημένο της, Σπύρο Θεοδωρόπουλο. Με την ευκαιρία, αυτή είναι η σύζυγος του δημοσιογράφου Παύλου Τσίμα.

Η γάμος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (27/11) σε κλειστό οικογενειακό κύκλο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Τίνας Μεσσαροπούλου στο Happy Day.

Σπύρος Θεοδωρόπουλος Λίνα Δρούγκα

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο σπίτι τους, σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο, παρουσία των παιδιών τους και των τριών κουμπάρων τους. «Ήμουν με ένα πολύ δικό μου πρόσωπο σε ένα καφέ και τους είδα. Μάλιστα, δεν ξέρω αν με κατάλαβε η κ. Δρούγκα γιατί έτσι κοιταχτήκαμε, κάναμε ένα νεύμα. Ήταν μαζί, απολάμβαναν τον καφέ τους και έδειχναν πολύ αγαπημένοι…», ήταν το σχόλιο της Σταματίνας Τσιμτσιλή στο Happy Day.

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος έχει ήδη παντρευτεί δύο φορές, ενώ η Λίνα Δρούγκα μία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του WISEMAN, το ζευγάρι είναι μαζί τους τελευταίους 2 με 2,5 μήνες, ενώ αποφάσισε να υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης, διαχωρίζοντας πλήρως τα περιουσιακά στοιχεία του.

Η δημοσιογράφος και ο επιχειρηματίας ζουν μαζί στο ίδιο σπίτι στο Κεφαλάρι.

Δείτε το βίντεο

Ποιος είναι ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος γεννήθηκε το 1957 και μεγάλωσε στη Νεάπολη ανάμεσα δηλαδή στα Εξάρχεια στον Λυκαβηττό και στη Λ. Αλεξάνδρας. Ο πατέρας του είχε γαλακτοπωλείο (την Recor A.E.) το οποίο είχε κληρονομήσει από τον παππού του και ο ίδιος μαζί με τον αδελφό του μεγάλωσαν σε εμπορικό περιβάλλον, γεγονός που διαμόρφωσε και τον ίδιο σε επίπεδο επιχειρηματικής αντίληψης.

Ο θάνατος του πατέρα του και ο πρώτος επαγγελματικός σταθμός

Το 1973 έχασε ξαφνικά τον πατέρα του και αναγκάστηκε να σηκώσει το βάρος της οικογένειάς του. Δύο χρόνια αργότερα (1975) πέρασε στην ΑΣΟΕΕ (το σημερινό Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και τέλειωσε τις σπουδές του εργαζόμενος σε διάφορες δουλειές για να μπορεί να τα βγάλει πέρα οικονομικά. Το 1981 είναι χρονιά-σταθμός για την επαγγελματική του σταδιοδρομία αφού προσλαμβάνεται ως υπάλληλος σε εταιρεία ζαχαρωδών προϊόντων και παγωτών (ALIGEL), όπου και μαθαίνει από πρώτο χέρι τη λειτουργία του χώρου των τροφίμων. Μάλιστα, λίγο αργότερα, το 1986 αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος στην ΙΝΤΕRIA, εταιρεία παραγωγής και εμπορίας πραλίνας φουντουκιού, με σοβαρή εξαγωγική δραστηριότητα.

Από τα τρόφιμα στα... σπίρτα

Το 1986 θα κάνει μια επαγγελματική στροφή καθώς θα αφήσει για λίγο τα τρόφιμα και προκειμένου να ασχοληθεί με τις εισαγωγές σπίρτων από την Ιταλία. Ήταν η περίοδος που είχε καταργηθεί το μονοπώλιο του ελληνικού Δημοσίου στα σπίρτα. Αρχίζει να εισάγει από τη γειτονική χώρα τα περιβόητα σπίρτα τα οποία άναβαν πολύ εύκολα και ήταν πρακτικά στη χρησιμότητά τους. Μέσα σε χρόνο dt οι πωλήσεις τους εκτοξεύθηκαν στα ύψη. Ωστόσο, ενάμιση χρόνο αργότερα, η εισαγωγή των συγκεκριμένων σπίρτων απογορεύτηκε για λόγους ασφαλείας, με αποτέλεσμα να αλλάξουν τα επιχειρηματικά του πλάνα.

Η γέννηση της Chipita

Το 1986 με τα χρήματα που του είχαν αποφέρει τα σπίρτα αλλά και ένα μεγάλο δάνειο χωρίς εγγυήσεις που του έδωσε η Τράπεζα Εργασίας, εξαγοράζει το 50% των μετοχών μιας μικρής Βιοτεχνίας στο Μοσχάτο που έφτιαχνε γαριδάκια. Επρόκειτο για την Chipita, η οποία ήταν η πρώτη του απόπειρα στο χώρο των τροφίμων ως επιχειρηματίας. Το 1989 εξαγοράζει και το υπόλοιπο 50%.

Σπύρος θεοδωρόπουλος γραφείο

Το εγχείρημα αυτό πήγαινε πολύ καλά, ωστόσο η κατάσταση άλλαξε όταν το υπουργείο Παιδείας απαγόρευσε να πωλούνται γαριδάκια στα σχολεία. Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατακόρυφα, η Chipita βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση και ο κ. Θεοδωρόπουλος έκανε τη μεγάλη παραγωγική στροφή. Το 1990 εισέρχονται επενδυτικά κεφάλαια στην Chipita μέσω του Eurohellenic fund (Olayan, De Benedetti, Alpha Finance και ΤΙΤΑΝ) και αρχίζει η παραγωγή κρουασάν.

Το 1994 η εταιρεία εισάγεται στο Ελληνικό Χρηματιστήριο. Τα επόμενα 16 έτη η εταιρεία αναπτύσσει πολλά νέα προϊόντα και διεθνοποιείται με εξαγωγές σε πολλές χώρες. Κυρίως όμως με εργοστάσια σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Ρωσία, ΗΠΑ και Νιγηρία, καθώς και με συνεργασίες σε Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία και Μεξικό.

Εξάγει ατομικά κρουασάν, mini κρουασάν και bake rolls στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγορά και είναι στις εξαγωγές πρώτη και μακριά από τους ανταγωνιστές της. Για να ολοκληρώσει το δίκτυο διανομής ο κ. Θεοδωρόπουλος αναπτύσσει συνεργασία με την Pepsico, η οποία έχει οργανωμένη παρουσία σε 124 χώρες σε όλον τον πλανήτη. Ετσι η «μικρή» Chipita από την Ελλάδα αποκτά έντονη παρουσία σε περισσότερες από 25 χώρες στην Ευρώπη και στην Αφρική.

Το 2006 η CHIPITA συγχωνεύεται με τη ΔΕΛΤΑ, τη GOODY’S και τον ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗ, δημιουργώντας τη VIVARTIA και τo 2007 η VIVARTIA εξαγοράζεται από τη MIG. Από την 01/09/06 έως 15/04/2010 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Vivartia ABEE.

γραφείο Σπύρου Θεοδωρόπουλου

Το καλοκαίρι του 2010 ο κύριος Θεοδωρόπουλος µαζί µε τον σαουδαραβικό όµιλο Olayan, ορισμένες τράπεζες (Εθνική, Εurobank και το επενδυτικό fund της Global Finance ) και κάποιους φίλους του (Αχ. Φώλιας, Λ. Φρέρης, Στ. Νένδος) πήρε ίσως το μεγαλύτερο ρίσκο της ζωής του. Επαναγόρασε την Chipita από τον όµιλο της Vivartia καταβάλλοντας 400 εκατ. ευρώ και αναλαμβάνοντας χρέη 327 εκατ. ευρώ!

Και στην καλλιέργεια ντομάτας

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος από το 2011 έχει εισέλθει και στην καλλιέργεια ντομάτας. Μαζί με τους Σταύρο Νένδο (Select Αρτοσκευάσματα), Αχιλλέα Φώλια και Μιχάλη Αραμπατζή (Ελληνική Ζύμη) και Θέμη Μακρή ίδρυσαν στη Δράμα τη Wonderplant, μονάδα υδροπονικής καλλιέργειας ντομάτας, ενώ ετοιμάζουν και άλλες επενδύσεις πάνω σε αυτόν τον κλάδο. Συγκεκριμένα, εξετάζεται η δημιουργία 4-5 αντίστοιχων υδροπονικών μονάδων των 200 στρεμμάτων η καθεμιά, στη Bόρεια Eλλάδα, επένδυση ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Πρόεδρος της ΝΙΚΑΣ

Τον Ιούλιο του 2017 αναλαμβάνει νέος πρόεδρος της αλλαντοβιομηχανίας ΝΙΚΑΣ με εκτελεστικά καθήκοντα. Μάλιστα, στο περιθώριο της πρώτης γενικής συνέλευσης μετόχων, αποκάλυψε ότι η εταιρεία είναι σε πολύ προχωρημένες συζητήσεις για συγχώνευση με τη ηπειρώτικη αλλαντοβιομηχανία ΒΙ.Κ.Η. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι στα σχέδια του ομίλου Chipita είναι η είσοδος σε χρηματιστήριο, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό. Κατά το παρελθόν έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών, Αντιπρόεδρος της ΕΧΑΕ καθώς και μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και του ΣΕΒ.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share