Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σπάνιο ντοκουμέντο: Αυτός είναι ο τάφος της Αθηνάς Ωνάση (photos)

Εκεί θα βρίσκεται η τελευταία της κατοικία

28 Νοεμβρίου 2022 10:50
Σπάνιο ντοκουμέντο: Αυτός είναι ο τάφος της Αθηνάς Ωνάση (photos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Αθηνά Ωνάση είναι η μόνη απόγονος μιας σπουδαίας οικογένειας, με την ίδια να περνά μια πολυτάραχη ζωή μέχρι σήμερα, με τις απογοητεύσεις να μην είναι λίγες.

Στα 18α γενέθλιά της, η Αθηνά ανέλαβε τον έλεγχο της κληρονομιάς της μητέρας της, μεταξύ άλλων και τον Σκορπιό, το νησί που το 1963 πέρασε στα χέρια του Ωνάση κι έπειτα στα χέρια της Χριστίνας.

Μετά και τον θάνατο αυτής λοιπόν, τον Σκορπιό κληρονόμησε η κόρη της, Αθηνά Ρουσσέλ-Ωνάση, η οποία το 2013 εκμίσθωσε το νησί στην κόρη του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεβ, παρά το γεγονός ότι η διαθήκη του Ωνάση όριζε ότι το νησί πρέπει να παραχωρηθεί στο ελληνικό Δημόσιο. Η οικογένεια Ριμπολόβλεβ σκοπεύει να κατασκευάσει στο νησί πολυτελή καταλύματα και βίλες.

Στο νησί υπάρχει και... Δείτε περισσότερα στο Youweekly.gr.

Τον έδιωξε από τη ζωή της... για χάρη του Αλβάρο: Η κόντρα με τον πατέρα της που «πλήγωσε» ανεπανόρθωτα την Αθηνά Ωνάση και η σημερινή τους σχέση

Η Αθηνά Ωνάση έχει «διαλύσει» κάθε σχέση στη ζωή της σχεδόν, συγγενική ή ερωτική, με την ίδια να έχει ως κυριότερο «αγκάθι» την κόντρα με τον πατέρα της, Τιερί Ρουσέλ.

Ήταν το μακρινό 2004 όταν το γυαλί στη πολυτάραχη σχέση πατέρα - κόρης έδειξε να ραγίζει οριστικά. Η Αθηνά τότε ήταν αμετάπιστη όσον αφορά στη σχέση της με τον Αλβάρο Ντε Μιράντα Νέτο και τον γάμο τους που έγινε έναν χρόνο αργότερα. Αυτή φαίνεται πως ήταν και η χαριστική βολή στη σχέση του Τιερί με την Αθηνά.

Προειδοποιώντας την πως ο Ντόντα την θέλει μόνο για τα λεφτά τους, της διαμήνυσε πως ο χωρισμός τους ήταν απλά θέμα χρόνου. Οι κακές γλώσσες μάλιστα έλεγαν τότε πως ο Ρουσέλ αντέδρασε με αυτό τον τρόπο αναλογιζόμενος τη σχέση του με την Χριστίνα και τον δικό τους χωρισμό. Δεκατέσσερα χρόνια μετά επιβεβαιώθηκε.

Το σκληρό διαζύγιο και η επανασύνδεση με τον Τιερί

Η Αθηνά και ο Ντόντα τράβηξαν χωριστούς δρόμους, για να φτάσει εκείνη ακόμη και κοντά στο θάνατο. Λίγο μετά την δημοσιοποίηση του σκανδάλου της απιστίας και πριν το πρώην ζευγάρι οδηγηθεί στις Βελγικές δικαστικές αίθουσες υπήρξε η πρώτη επικοινωνία ανάμεσα στον Τιερί και την Αθηνά όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το περιοδικό Λοιπόν.

Εκείνος απέφυγε να επικρίνει την κόρη του για όσα συνέβησαν αντίθετα της ζήτησε να σταθεί στο πλευρό της και να της συμπαρασταθεί. Η σχέση βέβαια είχε αρχίσει σταδιακά να αποκαθίσταται. Αρχικά με τηλεφωνικές επικοινωνίες και στη συνέχεια με δύο συναντήσεις. Μια στο Βέλγιο, όπου διαμένει πλέον μόνιμα η Αθηνά Ωνάση και λίγο αργότερα μια δεύτερη στην Ελβετία όπου μένουν ο πατέρα της, τα ετεροθαλή αδέλφια της αλλά και η μητριά της.

Όλη η οικογένεια πριν δύο εβδομάδες έκανε πολυτελείς διακοπές στο κοσμοπολίτικο θέρετρο του Σεντ Μπαρτέ στην Καραϊβική. Έφθασαν με ιδιωτικό αεροσκάφος και διέμειναν ινκγόγκιντο σε πολυτελή βίλα μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share