Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Θα τρώνε μέχρι και τα δισέγγονά τους: Αυτή είναι η τεράστια περιουσία της Μαριέττας Χρουσαλά και του Λέοντα Πατίτσα

Αμύθητη!

26 Νοεμβρίου 2022 15:52
Θα τρώνε μέχρι και τα δισέγγονά τους: Αυτή είναι η τεράστια περιουσία της Μαριέττας Χρουσαλά και του Λέοντα Πατίτσα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Μαριέττα Χρουσαλά, έχοντας πρώτα υπάρξει Σταρ Ελλάς και ύστερα κορυφαίο όνομα της showbiz, έκανε... την τύχη της δίπλα στον Λέοντα Πατίτσα, που μόνο τυχαίος δεν είναι ως προς το όνομα και την περιουσία του.

Είναι ένα άξιος απόγονος του Λέοντα Λαιμού, ενός από τους άλλοτε πιο ισχυρούς άντρες της ελληνικής Ναυτιλίας. Όταν έφυγε από τη ζωή, οι νέες γενιές δεν έδειχναν να συμφωνούν στον τρόπο διοίκησης του κολοσσού που είχε στήσει ο Λέων Λαιμός, της Efploia Shipping, και έτσι η εταιρία διαλύθηκε.

Η μητέρα του Λεό Πατίτσα -κόρη του Λέοντα Λαιμού- λοιπόν πήρε το μερίδιό της και αποχώρησε. Το συγκεκριμένο μερίδιο ήταν δύο drybulk πλοία, όμως δεν τα άφησε ανεκμετάλλευτα, αγοράζοντας εσχάτως άλλο ένα τεράστιο σπίτι.

πατίτσα χρουσαλά περιουσία

Οι κινήσεις που απογείωσαν κι άλλο την περιουσία του

Με την προτροπή τόσο του μεγάλου της γιου όσο και του μικρότερου, δηλαδή του Λεό, η οικογένεια ίδρυσε τελικά τη δική της ναυτιλιακή εταιρία, την Atlas Maritime Ltd. Ήταν το 2003 όταν ο Λεό, μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του αναλάμβαναν να κάνουν ισχυρό ξανά το όνομά τους στον κόσμο της ναυτιλίας.

Άλλωστε, ο Λεό είναι απόφοιτος ΜΙΤ και έχει μάστερ σε risk analysis. Κάτι που σημαίνει πως γνωρίζει πολύ καλά να παίρνει ρίσκα. Γι’ αυτό και πέρυσι το καλοκαίρι, πριν καν αρχίσει να διαφαίνεται η παγκόσμια οικονομική κρίση στον ορίζοντα, ο Λεό Πατίτσας αποφάσιζε να προβεί σε μία κίνηση που αρχικά φαινόταν λάθος αλλά τελικά αποδείχτηκε… colpo grosso.

Και αυτό γιατί η χρυσή εποχή της ναυτιλίας είχε πλέον περάσει ανεπιστρεπτί, κάτι που αφουγκράστηκε εγκαίρως ο Λεό Πατίτσας και έτσι προέβη στην πώληση των drybalk της εταιρίας του.

Με αυτή του την κίνηση εξασφάλισε υψηλές τιμές πώλησης για τα καράβια του και έτσι όταν ήρθε η οικονομική κρίση, ο Πατίτσας είχε ρευστό -σε αντίθεση με άλλους εφοπλιστές- για να κινηθεί. Με τα ίδια χρήματα, ο νεαρός επιτυχημένος εφοπλιστής προέβη σχεδόν αμέσως και σε αγορά. Συγκεκριμένα αγόρασε τάνκερ που όπως λεγόταν εκείνες τις μέρες στη ναυλαγορά, θα είχαν μικρότερο ρίσκο αν ‘γύριζε’ η αγορά. Όπως και έγινε τελικά.

Το μυστικό της επιτυχίας του όμως κρύβεται και στο ότι τα τάνκερ που αγόρασε ήταν υψηλής ποιότητας και έτσι οι διαπραγματεύσεις του με τους ναυλωτές παγκοσμίως θα είναι πλέον σε άλλο επίπεδο. Άξια λοιπόν, ο 46χρονος Λέων θεωρείται σήμερα από τους νέους και πολύ επιτυχημένους εφοπλιστές ο οποίος έχει ήδη αποκτήσει κύρος.

Σε ό,τι αφορά τώρα την προσωπική του ζωή, αυτή την μονοπωλεί αποκλειστικά και μόνο η Μαριέττα Χρουσαλά. Όσο για τα χόμπι του, ο Λεό λατρεύει τη θάλασσα και ό,τι την περικλείει. Για παράδειγμα, το καλοκαίρι του αρέσει να κάνει πολλές ώρες windsurfing και θαλάσσιο σκι. Και επειδή δεν μπορεί χωρίς θάλασσα, ειδικά τα καλοκαίρια, διαθέτει και ένα skipper με το οποίο το καλοκαίρι γυρνάει σε όλα τα νησιά και όχι μόνο.

Ζουν μεταξύ Αθήνας, Λονδίνου και Μαϊάμι. Το 2013 μάλιστα ο Πατίτσας αγόρασε διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη έναντι 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share