Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Έσπασε» τη σιωπή της η Λίτσα Διαμάντη: «Αν ξαναγεννιόμουν, θα ήθελα να...»

Τι εξομολογήθηκε;

26 Νοεμβρίου 2022 11:50
«Έσπασε» τη σιωπή της η Λίτσα Διαμάντη: «Αν ξαναγεννιόμουν, θα ήθελα να...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε συνέντευξή που είχε παραχωρήσει στο παρελθόν η Λίτσα Διαμάντη μίλησε για την πορεία της στο τραγούδι και τα στεγανά για τους λαϊκούς τραγουδιστές. Με την ευκαιρία, δείτε ποιος είναι ο σύντροφός της και με τι ασχολείται.

Λένε όσοι σας αγαπούν και σας ξεχωρίζουν ότι δεν προσέξατε το ρεπερτόριό σας.

Ναι, γιατί έπρεπε να εξυπηρετώ το γρήγορο και το εύκολο σουξέ. Εκείνη την εποχή αυτό είχαν ανάγκη τα μαγαζιά. Είχα πει τότε το «Εμείς οι δυο πάμε πακέτο» ή το «Δεν παντρεύομαι» του Καρβέλα και ο δίσκος πούλησε εκατό
χιλιάδες. Εάν πήγαινα από τότε σε μουσικές σκηνές ή αν έκανα σαρανταήμερα σε μικρούς χώρους, νομίζω ότι το ρεπερτόριό μου θα ήταν εντελώς διαφορετικό.

Σε αντίθεση με πολλές συναδέλφους σας, αντισταθήκατε στο γκλάμορους λουκ. Αυτό που λέμε «ρούχα πίστας».

Δεν μ' αρέσει να κρεμάω διάφορα, ούτε στο σπίτι μου ούτε στο αυτοκίνητό μου. Δεν μ' αρέσει το φορτωμένο ντύσιμο ούτε τα κοσμήματα. Είναι θέμα χαρακτήρα. Μου αρέσει το φίνο και το απλό. Πήγαινα Λονδίνο, Παρίσι, Μιλάνο, Φλωρεντία και Ρώμη και διάλεγα τα ρούχα μου ένα κι ένα. Άμα μου έδειχναν κανένα κομμάτι παραφορτωμένο ήταν σαν να έδειχναν κόκκινο χρώμα σε ταύρο.

Λίτσα Διαμάντη

Υπάρχει κάτι που επιθυμήσατε και δεν σας το έφερε η ζωή;

Το όνειρό μου ήταν να πω κάτι από τον Μάνο Χατζιδάκι - έστω ένα ρεφρέν δικό του. Όταν ήμουν μικρή είχα πει το «Χάρτινο το φεγγαράκι» με συνοδεία ενός πιάνου. Κάποτε, περιμένοντας στο αεροδρόμιο, τον είχα δει και μου είπε - να είναι καλά εκεί που είναι - «Εσύ είσαι πολύ ωραία τραγουδίστρια και θα σου δώσω δύο τραγούδια μου». Μετά χάθηκε. Αλλά ήταν ωραία στιγμή.

Μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή σας χωρίς τραγούδι;

Όχι. Αν όμως ξαναγεννιόμουν, θα ήθελα να γίνω χορεύτρια. Έχω παρακολουθήσει όλες τις παραστάσεις που έχει κάνει στην Ελλάδα η Σιλβί Γκιλέμ στο Ηρώδειο και το Μέγαρο. Ταξίδεψα ειδικά στην Αμερική για τον Νουρέγιεφ. Μου αρέσει πολύ ο χορός. Ενώνει την ψυχή με το κορμί.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share