Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

«Μπήκα μέσα και τους είπα...»: Τα αποκάλυψε όλα η Λίτσα Διαμάντη 55 χρόνια μετά!

Τι αποκάλυψε για τη ζωή της και το τραγούδι;

25 Νοεμβρίου 2022 10:58
«Μπήκα μέσα και τους είπα...»: Τα αποκάλυψε όλα η Λίτσα Διαμάντη 55 χρόνια μετά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Από 8 ετών ξεκίνησε να παίζει ακορντεόν. Λίγο μετά, η Λίτσα Διαμάντη εμφανίζεται με το ακορντεόν, αρχικά σε θερινούς κινηματογράφους μαζί με τον Αγκόπ και στη συνέχεια σε πανηγύρια, μαζί με δημοτικά συγκροτήματα…

Η πρώτη της ηχογράφηση για τη δισκογραφία γίνεται, όταν το 1964 ηχογραφεί σε δίσκο 45 στροφών, για την μικρή εταιρεία «Ντο Ρε», το τραγούδι του Αν. Καράμπελα με τίτλο «Ένα δειλινό τ’ Απρίλη». Με την ευκαιρία, δείτε ποιος είναι σήμερα ο σύντροφός της.

Συζητώντας με τον Γιώργο Τσάμπρα η τραγουδίστρια θυμάται: «Από γνωριμίες όταν αρχίσεις… Από την Πόλυ Πάνου μαθαίνει για μένα ο Μπάμπης ο Μπακάλης. Με παίρνει και με πάει στην εταιρεία που είμαι ακόμα τώρα, την «Οντεόν» τότε, σημερινή «Μίνως»

Ήταν τότε ακόμα ο πατέρας Μάτσας και ο Περιστέρης ο γέρος. Περίμενα να τελειώσουν μια φωνοληψία εκεί στο στούντιο στη Νέα Ιωνία, μπήκα μέσα και τους είπα το «Παιδί μου σε χάνω πια» της Γκρέυ και το «Γιατί θες να φύγεις» της Λύδια. Παρασκευή έγινε αυτό και τη Δευτέρα υπόγραψα συμβόλαιο. Ή μάλλον υπόγραψε ο κηδεμόνας μου γιατί εγώ ήμουν ανήλικη.

Λίτσα Διαμάντη

Εδώ πρέπει να πω ότι δεν ήταν η πρώτη φορά αυτή που πήγαινα σε δισκογραφική εταιρεία. Πιο πριν, όταν ήμουν στα πανηγύρια ακόμα, ένας που έπαιζε λαουτοκίθαρο με πήγε σε μια εταιρεία που λεγόταν «Ντο-ρε». Έκανα ένα μικρό δισκάκι εκεί αλλά δεν συνέχισα…»

Η είσοδός της στη δισκογραφία γίνεται ουσιαστικά τον Φλεβάρη του 1966, όταν κυκλοφορεί το 45άρι με τις «Συννεφιές» του Γιώργου Μητσάκη, του οποίου τραγούδια ηχογραφεί στο ξεκίνημά της. Εκείνη την εποχή, ο Στέλιος Καζαντζίδης, μετά το χωρισμό του με τη Μαρινέλλα, επιλέγει τη Λίτσα Διαμάντη για μόνιμο σεγόντο του. Είναι χαρακτηριστικό πως με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπου μέχρι το 1975 τον συνοδεύουν στις ηχογραφήσεις η Χάρις Αλεξίου ή η Πίτσα Παπαδοπούλου, η δεύτερη φωνή που ακούγεται περισσότερο δίπλα του, είναι τότε η Διαμάντη. Μέχρι το 1975 περίπου η τραγουδίστρια ερμηνεύει συνθέσεις του Χρήστου Νικολόπουλου, του Γιώργου Κατσαρού, του Λυκούργου Μαρκέα αλλά και του Άκη Πάνου.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share