Σάββατο, 01 Απριλίου 2023

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Παρόυσες στο δικαστήριο Κάτια Δανδουλάκη και Λένα Δροσάκη (photo)

Απο τις πρώτες που δήλωσαν καταγγελία εις βάρος του ηθοποιού

24 Νοεμβρίου 2022 10:07
Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Παρόυσες στο δικαστήριο Κάτια Δανδουλάκη και Λένα Δροσάκη (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο δικαστήριο το οποίο ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης δικάζεται για τις κατηγορίες βιασμού κατ' εξακολούθηση αλλά και για δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος τριών γυναικών συναδέλφων του, έφτασαν το πρωί οι ηθοποιοί Κάτια Δανδουλάκη και Λένα Δροσάκη οι οποίες αναμένεται και να καταθέσουν.

Δείτε επίσης πως η Εβελίνα Παπούλια "τελειώνει" τον Φιλιππίδη

Η Κάτια Δανδουλάκη έχει υπάρξει μάρτυρας περιστατικού κακοποιητικής συμπεριφοράς από τον Πέτρο Φιλιππίδη με την ίδια, μάλιστα, τότε να λήγει τη συνεργασία της με τον ηθοποιό, λόγω του συγκεκριμένου συμβάντος.

Παρών στο δικαστήριο το πρωί της Πέμπτης και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο Πρόεδρος ομίλου ηθοποιών

Στο δικαστήριο βρέθηκε και η Λένα Δροσάκη η οποία είναι μια από τις τρεις ηθοποιούς που τον Φεβρουάριο του 2021 κατήγγειλαν επώνυμα τον Πέτρο Φιλιππίδη για κακοποιητική συμπεριφορά με ένα κείμενο-φωτιά που άνοιξε τους ασκούς του αιόλου για τον ηθοποιό.

Η Κάτια Δανδουλάκη και η Λένα Δροσάκη στο δικαστήριο για την δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου είχε μεταφερεί τη δική της εμπειρία από τη σύντομη συνεργασία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη, η ηθοποιός Ανδρομάχη Δαυλού, η μάρτυρας που είναι φίλη της δεύτερης γυναίκας που έχει καταγγείλει τον ηθοποιό για απόπειρα βιασμού της μέσα στο θέατρο «Μουσούρη», το 2010.

Η μάρτυρας αφού μετέφερε όσα η φίλη της και καταγγέλλουσα, της είχε πει για το περιστατικό που βίωσε μέσα στο θέατρο, αναφέρθηκε και στα όσα εκείνη, όπως είπε, έζησε από τον κατηγορούμενο, όταν το 2000 την είχε καλέσει να πάρει ένα μικρό ρόλο σε σειρά που τότε σκηνοθετούσε.

Οι ηθοποιοί που ήρθαν να καταθέσουν στην δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

Συγκεκριμένα, στην κατάθεσή της η κυρία Δαυλού, είπε πως η δεύτερη καταγγέλλουσα της μίλησε το καλοκαίρι του 2016 για επίθεση που δέχθηκε από τον Π. Φιλιππίδη στο θέατρο, όταν την επισκέφθηκε για να δει εκείνη και το νεογέννητο μωρό της.

«Κάποια στιγμή λέω στο παιδί μου «παιδί μου, παιδί μου, παιδάκι μου, που λέει και ο Φιλιππίδης (σ.σ: ατάκα που χρησιμοποιούσε σε τηλεοπτική σειρά)». Εκεί σκοτείνιασε. Μου λέει μη λες έτσι στο παιδί. Μη χρησιμοποιείς τα λόγια αυτού. Λέω σου την έχει πέσει; Γιατί μου την έχει πέσει και εμένα. Όχι μου λέει, κάτι παραπάνω», είπε η μάρτυρας για να συνεχίσει: «Εγώ της είπα (σ.σ. της δεύτερης καταγγέλλουσας) ότι το 2000 με κάλεσε στη σειρά το «Κλειδί» να κάνω ένα μικρό ρόλο. Πηγαίνουμε για το γύρισμα. Κάνουμε πρόβα, κάνουμε όλο το χωροταξικό.

Ήρθε να μου μιλήσει ο σκηνοθέτης (σ.σ. ο Π. Φιλιππίδης) τόσο κοντά που καλούμαι να κάνω πίσω για να εστιάσω να δω τι μου λέει. Γίνεται το γύρισμα μου λέει ήταν πολύ καλό. Φεύγουμε να πάμε στα καμαρίνια. Εκεί με κλείνει με πολύ σφιχτή αγκαλιά στο λαιμό.

Δυο μέρες μετά με καλεί και μου ζητά να τον συναντήσω βράδυ σε δικό του χώρο για να κάνουμε πρόβα. Δεν συμβαίνει πρόβα βραδινή. Δεν αισθάνομαι άνετα και λέω όχι. Με ξαναπήρε πάλι την επόμενη ημέρα να μου πει να κάνουμε πρόβα σε δικό του χώρο. Είπα πάλι δεν μπορώ. Έκρινα ότι δεν είναι πρόβα. Αισθάνομαι ότι είναι άλλο κάλεσμα. Δεν με ξανακαλεί ποτέ, αλλά δεν έρχονται κι αλλά σενάρια».

Τα όσα της εκμυστηρεύτηκε όμως η δεύτερη καταγγέλλουσα μετέφερε σήμερα στο δικαστήριο και μια ακόμη μάρτυρας και φίλη της, η επίσης ηθοποιός Τζούλη Σούμα.

Οι ηθοποιοί που ήρθαν να καταθέσουν στην δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

Η μάρτυρας είπε στην κατάθεση της: «Την περίοδο των καταγγελιών είδα έναν άνθρωπο διαλυμένο (σ.σ. εννοεί τη δεύτερη καταγγέλλουσα). Είδα ένα λουλούδι που είχε καταρρακωθεί. Ένας άνθρωπος τσαλαπατημένος. Είναι η μοναδική φορά που είδα έναν άνθρωπο τόσα βαθιά διαλυμένο ψυχικά στα όρια του να μη μπορεί να χειριστεί τον εαυτό του… Μου εκμυστηρεύτηκε ότι είχε κληθεί να κάνει μια αντικατάσταση στην παράσταση "Μπακαλόγατος" και πως της επιτέθηκε ο κατηγορούμενος. Ήταν πολύ δύσκολο, ήταν πολύ ταραγμένη.

Μου είπε ότι κλείδωσε την πόρτα, ότι εκείνη άρχισε να ουρλιάζει, ότι της άνοιξε τα πόδια, της κατέβασε το κολάν και το εσώρουχο. Μου είπε ότι ήταν πολύ βίαιος κι «εγώ ούρλιαζα, ούρλιαζα! Κοπανούσα την πόρτα».

Μου είπε ότι όταν της άνοιξε να φύγει της είπε «θα σε καταστρέψω, θα με βρεις μπροστά σου…. Την έπαιρνε τηλέφωνο και την απειλούσε, της μίλαγε με χυδαίες εκφράσεις και βρισκόταν υπό καθεστώς τρόμου και μεγάλης απειλής, μου είπε. Εγώ ήμουν σοκαρισμένη. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο σε άνθρωπο που πήγε να συζητήσει για δουλειά ότι θα δεχόταν επίθεση και στο παρά ένα θα γινόταν βιασμός».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share