Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Πτωχευμένη και μόνη η Πόπη Τσαπανίδου: Οι δραματικές στιγμές της πριν γίνει γνωστή

Η τραγωδία πίσω από το χαμόγελο

22 Νοεμβρίου 2022 10:40
Πτωχευμένη και μόνη η Πόπη Τσαπανίδου: Οι δραματικές στιγμές της πριν γίνει γνωστή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Πόπη Τσαπανίδου μπορεί να δείχνει ένας ευχάριστος άνθρωπος, που ζει τη ζωή της και έχει αφήσει διάχυτο έναν ερωτισμό από την πλευρά της, αλλά δεν ήταν πάντα έτσι.

Εξομολογητική όσο ποτέ, με πρωτοφανή δύναμη και έτοιμη να δώσει το μήνυμα πως στη ζωή μπορούμε να αντέξουμε και να ανταπεξέλθουμε κάθε δυσκολία, η παρουσιάστρια, που πρόσφατα υπήρξε συγκινημένη, μίλησε για όλα σε μια συνέντευξη που πέρασε από τη γυναικεία φύση της, στο θάνατο του συζύγου της και στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Η κρίση και η θέση της μετά το θάνατο του συζύγου της

Στην άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξή της στο Votre Beaute, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Δεν είμαι η γλυκιά, τρυφερή, "ροζ" ύπαρξη. Δεν νιαουρίζω. Αντίθετα, έχω πολλά αρσενικά στοιχεία. Σκέφτομαι σαν άντρας, δεν κάνω δεύτερες σκέψεις, είμαι αυτό που βλέπεις, λέω ό,τι σκέφτομαι! Αυτό δεν εντάσσεται στα χαρακτηριστικά θηλυκότητας. Οι γυναίκες από τη φύση τους έχουν μάθει να χρησιμοποιούν διάφορους τρόπους για να πετύχουν ένα σκοπό.

Εγώ κυνηγάω το σκοπό από την ευθεία. Αν δεν τα καταφέρω, θα δοκιμάσω από άλλη γωνία, πάντα όμως σκοπεύοντας ευθέως. Ακούγομαι σκληρή; Τα λέω ωμά; Έτσι είναι. Έχω βάλει την πανοπλία μου και δεν με αγγίζει εύκολα κάτι. Όταν έχεις πονέσει πολύ, θωρακίζεσαι. Όταν πέθανε ο άντρας μου, ράγισε η καρδιά μου. Ντύθηκα με ατσάλι. Η "στολή" βγαίνει μόνο όταν απέναντι μου έχω κάποιον που μπορώ να εμπιστευτώ απόλυτα»

Σε άλλο σημείο σημειώνει αναφερόμενη στην κρίση που ζούμε:

«Μα, όλα γύρω μας σε κρίση είναι. Τόσα χρόνια μας κοίμιζαν και μας ξυπνούσαν με την "ισχυρή ελληνική οικονομία" και τις προοπτικές της! Έλεγαν ότι μπορούμε, να είμαστε όλοι άνετοι και πλούσιοι. Σε ποιον θα πεις ότι μπορεί να έχει, νόμιμα, το σπίτι των ονείρων του και θα σου απαντήσει "όχι, δεν το θέλω"; Και ξαφνικά, έρχεται μια μέρα που σου λένε οι ίδιοι "όχι, όλο αυτό ήταν ένα παραμύθι, σου παίρνω πίσω το σπίτι, το αυτοκίνητο, σου παίρνω τα πάντα, σε βάζω να πληρώνεις, να πληρώνεις και να μην έχεις και δουλειά για να ζήσεις!" Τρελαίνεσαι; Εύκολα! Βρισκόμαστε ακόμη, όμως, υπό την επήρεια του σοκ. Δεν έχουμε καταλάβει, τι μας έχει συμβεί. Δεν προλάβαμε...

Συνέβη πρόσφατα, άλλωστε. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη πώς θα είναι πλέον η ζωή μας. Όμως δεν έχουμε από πού να πιαστούμε. Δεν υπάρχουν ηγέτες. Ποιος είναι αυτός που θα μας οδηγήσει; Ποιος μας έχει δώσει σημεία γραφής τέτοια ώστε να του έχουμε εμπιστοσύνη; Ποιος είναι ο άνθρωπος που έχει αποδείξει πως έχει όραμα για να τον ακολουθήσουμε; Καθόμαστε λοιπόν μουδιασμένοι, σοκαρισμένοι, αμήχανο και παρακολουθούμε μια αλλαγή να συντελείται. Κάποια στιγμιαία συνέλθουμε...

Βλέπω, όμως, γύρω μου κάποιους ανθρώπους έχουν ξυπνήσει, έχουν δει τι γίνεται και κάνουν το πρώτο βήμα. Τοποθετούν τον εαυτό τους στην επόμενη μέρα, έτοιμοι να φέρουν τη ζωή τους τούμπα. Οι εποχές, μέσα στην τραγικότητα τους, προσφέρονται και για σπουδαίες αλλαγές. Προσφέρουν ευκαιρίες για δημιουργία νέων, σημαντικών πραγμάτων: μπορείς να ανακαλύψεις πτυχές του εαυτού σου που αγνοούσες, ν' ακολουθήσεις όνειρα που δεν σου δινόταν η ευκαιρία να πραγματοποιήσεις. Ξέρεις γιατί κατάφερα να κάνω τα πράγματα στη ζωή μου; Γιατί ρίσκαρα, επειδή δεν είχα τίποτα να χάσω! Ήμουν μόνη μου με τρία παιδιά, πάμφτωχη, και τολμούσα τα απίστευτα άλματα.

Κι αν αποτύγχανα, τι είχα να χάσω; Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως η ζωή θέλει τόλμη, φαντασία, ρίσκο. Πρέπει να τη ζήσουμε, γιατί μπορεί να σταματήσει ανά πάσα στιγμή! Είναι βαρύ αυτό που λέω, ίσως να διαβάζει τη συνέντευξη μια γυναίκα που δεν έχει λεφτά για να πάρει στα παιδιά της ψωμί. Έχω βρεθεί κι εγώ σ' αυτή τη θέση. Η ζωή, όμως, απαιτεί να βάλείς τον εαυτό σου στο αύριο σου. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως δεν σταματάει επειδή η οικονομία μας έπεσε έξω! Θα συνεχίσουμε να ζούμε, αρκεί να μην τα περιμένουμε από τους άλλους. Πρέπει να δράσουμε μόνοι μας».

Ήταν 6ψήφιο το ποσό: Αυτός ήταν ο ετήσιος μισθός της Πόπης Τσαπανίδου όταν εργαζόταν στην ΕΡΤ

Η Πόπη Τσαπανίδου είναι μια από τις πιο επιτυχημένες Ελληνίδες δημοσιογράφους, έχοντας καταγράψει τη δική της πορεία στην ελληνική τηλεόραση με αρκετό, φυσικά, κέρδος και οικονομικά, κάτι που της άξιζε.

Η γνωστή παρουσιάστρια έχει περάσει από πολλά κανάλια και τώρα βρίσκεται στο Open, όπου τα νούμερα τηλεθέασης δεν είναι τα καλύτερα. Στο παρελθόν, όμως, σε εποχή «παχιών αγελάδων», συνεργαζόταν με την ΕΡΤ, η οποία έδινε μεγάλα ποσά στους δημοσιογράφους της.

Το 2007 απασχολούνταν, άλλωστε, στην ΕΡΤ, πλέον των μονίμων υπαλλήλων της, 1.017 εξωτερικοί συνεργάτες, ενώ το 2008 προσελήφθησαν 1.389 συνεργάτες, στοιχίζοντας στην εταιρεία 25.567.599 ευρώ, εκ των οποίων έλαβαν 8.445.505 ευρώ 113 άτομα. Δηλαδή το 8% των συμβασιούχων έλαβε ως αμοιβή το 33% του συνολικού κόστους. Το αντίστοιχο νούμερο για το 2009 ήταν 1.195 συμβάσεις μίσθωσης έργου, με τις συνολικές αμοιβές να ανέρχονται σε 25.518.425 ευρώ, εκ των οποίων 125 άτομα έλαβαν 8.928.342 ευρώ. Δηλαδή το 10% των συμβασιούχων έλαβε ως αμοιβή το 35% του συνολικού κόστους.

Ο ετήσιος μισθός της παρουσιάστριας

Όσο για τους δημοσιογράφους; Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται στη λίστα των συμβάσεων άνω των 40.000 ευρώ ετησίως, οι μηνιαίες αποδοχές εξωτερικών συνεργατών της ΕΡΤ τη διετία 2008-2009 κυμάνθηκαν μεταξύ 3.500 ευρώ και 65.000 ευρώ. Οπως συνάγεται από την έκθεση, ο τομέας ενημέρωσης και ψυχαγωγίας είχε την τιμητική του, με την Πόπη Τσαπανίδου να παίρνει 277.831 ευρώ ετησίως.

Το 2009 υπήρξαν μικρές μεταβολές στις αμοιβές κάποιων από τα γνωστά ονόματα της ΕΡΤ εκείνη την περίοδο, ενώ η πλειονότητά τους παρέμεινε στα ίδια επίπεδα αποδοχών. Η παρουσιάστρια, πάντως, είχε λαμβάνειν 257.030 ευρώ, ελαφρώς λιγότερα από το 2008.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share