Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βρήκε... το δάσκαλό της στην πεθερά η Μαριέττα Χρουσαλά: Αυτή είναι η εντυπωσιακή μητέρα του Λέοντα Πατίτσα (photos)

Βάζει... κάτω πολλές 20άρες η Μαριγώ Λαιμού-Πατίτσα

22 Νοεμβρίου 2022 08:54
Βρήκε... το δάσκαλό της στην πεθερά η Μαριέττα Χρουσαλά: Αυτή είναι η εντυπωσιακή μητέρα του Λέοντα Πατίτσα (photos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Μαριέττα Χρουσαλά βρίσκεται σε έναν ευτυχισμένο γάμο με τον Λέοντα Πατίτσα, που είχε φυσικά και την έγκριση των γονιών του, με τους οποίους το άλλοτε μοντέλο και παρουσιάστρια είχε πάντα εξαιρετικές σχέσεις.

Αυτό ισχύει, φυσικά, και για την πεθερά της, τη Μαριγώ Λαιμού-Πατίτσα, με την οποία πάντοτε βρισκόταν σε εξαιρετική συνεννόηση. Η μητέρα του Λεό, μάλιστα, είναι αρκετά εντυπωσιακή και, παρότι δεν εμφανίζεται συχνά δημοσίως, δε σταματά να πειραματίζεται με το στυλ της, το οποίο σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο.

«Έχουμε πολύ καλή σχέση. Αλλωστε, δεν είμαστε κάθε μέρα μαζί και δεν υπάρχει τριβή. Η Μαριέττα είναι πολύ ευγενική. Είχαμε πάει και στη Νέα Υόρκη και περάσαμε μάλιστα πολύ ωραία. Ηταν και ο άλλος μου γιος εκεί. Είναι κακώς παρεξηγημένη η σχέση νύφης - πεθεράς. Πολλές φορές υπάρχει ζήλια και γίνεται ρήξη, όπως λένε, εμείς όμως δεν έχουμε τέτοια πράγματα. Δεν έχουμε κάτι να ζηλέψουμε η μία από την άλλη. Πάντα το παιδί μου θα είναι παιδί μου και σε εκείνη θα είναι ο άνδρας της. Αν μπορούν οι δύο γυναίκες να το ξεχωρίσουν, αυτό είναι πάρα πολύ ωραίο. Θα είναι πάντα για εκείνη ο άνδρας της και για μένα πάντα το παιδί μου», έχει δηλώσει η ίδια στο παρελθόν, αν και πολλές γυναίκες σίγουρα θα ζήλευαν τη γοητεία της.

Βρήκε... το δάσκαλό της στην πεθερά η Μαριέττα Χρουσαλά: Αυτή είναι η εντυπωσιακή μητέρα του Λέοντα Πατίτσα (photos)

Πεθερά Μαριέττας Χρουσαλά

Η κληρονομιά της που πέρασε στον Λεό και τον έκανε αμέσως... κροίσο

Μπορεί να πέρασαν δύσκολες ώρες άπαντες, όταν έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του Λεό, Σπύρος Πατίτσας, αλλά άμεσα κινήθηκαν οι διαδικασίες, ώστε να περάσει στα χέρια του η περιουσία της οικογένειας, μέρος της οποίας φυσικά ανήκε και στη Λαιμού.

Η μητέρα του Λεό Πατίτσα -κόρη του Λέοντα Λαιμού- λοιπόν πήρε το μερίδιό της και αποχώρησε. Το συγκεκριμένο μερίδιο ήταν δύο drybulk πλοία, όμως δεν τα άφησε ανεκμετάλλευτα.

Με την προτροπή τόσο του μεγάλου της γιου όσο και του μικρότερου, δηλαδή του Λεό, η οικογένεια ίδρυσε τελικά τη δική της ναυτιλιακή εταιρία, την Atlas Maritime Ltd. Ήταν το 2003 όταν ο Λεό, μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του αναλάμβαναν να κάνουν ισχυρό ξανά το όνομά τους στον κόσμο της ναυτιλίας.

Άλλωστε, ο Λεό είναι απόφοιτος ΜΙΤ και έχει μάστερ σε risk analysis. Κάτι που σημαίνει πως γνωρίζει πολύ καλά να παίρνει ρίσκα. Γι’ αυτό και πέρυσι το καλοκαίρι, πριν καν αρχίσει να διαφαίνεται η παγκόσμια οικονομική κρίση στον ορίζοντα, ο Λεό Πατίτσας αποφάσιζε να προβεί σε μία κίνηση που αρχικά φαινόταν λάθος αλλά τελικά αποδείχτηκε… colpo grosso.

Και αυτό γιατί η χρυσή εποχή της ναυτιλίας είχε πλέον περάσει ανεπιστρεπτί, κάτι που αφουγκράστηκε εγκαίρως ο Λεό Πατίτσας και έτσι προέβη στην πώληση των drybalk της εταιρίας του.

Με αυτή του την κίνηση εξασφάλισε υψηλές τιμές πώλησης για τα καράβια του και έτσι όταν ήρθε η οικονομική κρίση, ο Πατίτσας είχε ρευστό -σε αντίθεση με άλλους εφοπλιστές- για να κινηθεί. Με τα ίδια χρήματα, ο νεαρός επιτυχημένος εφοπλιστής προέβη σχεδόν αμέσως και σε αγορά. Συγκεκριμένα αγόρασε τάνκερ που όπως λεγόταν εκείνες τις μέρες στη ναυλαγορά, θα είχαν μικρότερο ρίσκο αν «γύριζε» η αγορά. Όπως και έγινε τελικά.

Το μυστικό της επιτυχίας του όμως κρύβεται και στο ότι τα τάνκερ που αγόρασε ήταν υψηλής ποιότητας και έτσι οι διαπραγματεύσεις του με τους ναυλωτές παγκοσμίως θα είναι πλέον σε άλλο επίπεδο. Άξια λοιπόν, ο 38χρονος Λέων θεωρείται σήμερα από τους νέους και πολύ επιτυχημένους εφοπλιστές ο οποίος έχει ήδη αποκτήσει κύρος.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share