Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κομβική συνάντηση: Η αντάμωση Μαρινέλλας και Στέλιου Καζαντζίδη πολλά χρόνια μετά τον χωρισμό τους (video)

Ιστορική στιγμή!

20 Νοεμβρίου 2022 16:04
Κομβική συνάντηση: Η αντάμωση Μαρινέλλας και Στέλιου Καζαντζίδη πολλά χρόνια μετά τον χωρισμό τους (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ήταν Τρίτη 8 Οκτωβρίου 1996, όταν, μετά από πολλά χρόνια, η Μαρινέλλα επισκέφθηκε τον Στέλιο Καζαντζίδη στο σπίτι του στον Άγιο Κωνσταντίνο Λοκρίδος. Παρόντες στη συνάντηση, εκτός από τη Βάσω, τη σύζυγο του Στέλιου, ήταν ο Πάνος Γεραμάνης, ο φίλος και κουμπάρος του Καζαντζίδη Νίκος Τζανιδάκης και ο Ανδρέας Καϊάφας, πρόεδρος της δισκογραφικής εταιρείας MBI, στην οποία δισκογραφούσε ο Στέλιος τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Με την ευκαιρία, δείτε την δήλωση της Πέγκυς Ζήνα για την Μαρινέλλα.

Όπως αποκάλυψε ο Πάνος Γεραμάνης σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε τότε στα «ΝΕΑ», καθώς και σε δυο από τις εκπομπές του «Λαϊκοί Βάρδοι» στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό, φιλικό κλίμα. Καζαντζίδης και Μαρινέλλα πήγαν για ψάρεμα, θυμήθηκαν τα παλιά, συγκινήθηκαν και συζήτησαν το ενδεχόμενο πραγματοποίησης κοινών συναυλιών, κάτι που, δυστυχώς για όλους μας, δεν έγινε ποτέ.

Στο ηχητικό απόσπασμα που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε τις αφηγήσεις του Πάνου Γεραμάνη για τη συνάντηση, όπως μεταδόθηκαν από την εκπομπή του «Λαϊκοί Βάρδοι», καθώς και μια μικρή συνέντευξη του Στέλιου Καζαντζίδη στον Πάνο Γεραμάνη, σχετικά με τη συνάντηση αυτή.

Παραδοσιακή Ελληνίδα γιαγιά η Μαρινέλλα: Η σπιτική ρουτίνα της τραγουδίστριας θυμίζει κάτι από... χωριό!

Μια εξομολογητική συνέντευξη παραχώρησε η Μαρινέλλα στην “Καθημερινή της Κυριακής” μιλώντας για πολλά ζητήματα, που αφορούν τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική της ζωή.

Εκτός από τη σχέση της με τον Τόλη Βοσκόπουλο, για τον οποίο όλοι έχουν να πουν τα καλύτερα, η σπουδαία τραγουδίστρια μίλησε για τους έρωτες, που πέρασαν από τη ζωή της. Όπως αποκάλυψε ήταν όλοι έντονοι, απλώς δεν ήθελε ποτέ να προκαλεί με αυτούς σεβόμενη πάντα την ύπαρξη της μοναχοκόρης της.

Δείτε επίσης: «Κάθε τρία λεπτά με μάλωνε...»: «Χείμαρρος» η Πέγκυ Ζήνα για τη Μαρινέλλα

Οι δηλώσεις της Μαρινέλλας για τα ερωτικά της

Να ξεκινήσουμε από τη λέξη “μύθος” στον τίτλο της συναυλίας. Αισθάνεσαι “μύθος”; Πότε συνειδητοποίησες το μέγεθός σου;

Πότε! Για ποιο μέγεθος μου μιλάς; Μόνο όταν βγαίνω να τραγουδήσω, επειδή μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω, νιώθω ότι “φτάνω” στο κοινό, τους ακουμπάω. Είτε είναι 100 οι θεατές, είτε χιλιάδες, τους βλέπω σαν ένα πρόσωπο που το κοιτάω στα μάτια και του λέω “σ’ αγαπώ” . Αυτό το εισπράττουν όλοι. Κάτω από τη σκηνή και δεν το λέω για να καμωθώ την ταπεινή, δεν είμαι τίποτα.

Μαρινελλα τραγουδιστρια

Και το κοινό σ’ αγαπάει όχι μόνο για τα τραγούδια αλλά και γι’ αυτό που είσαι.

Μάλλον επειδή ό,τι καλό κάνεις το παίρνεις πίσω. Δεν έχω βλάψει κανέναν. Τα γκομενικά μου ήταν περιορισμένα. Είχα μόνο σοβαρές σχέσεις που κρατούσαν χρόνια. Και όταν η Τζωρτίνα ήταν 10 ετών και είχα πάρει διαζύγιο από τον Βοσκόπουλο– είχα ξεμπερδέψει για την ακρίβεια γιατί ο Τόλης δεν ήταν το πιο εύκολο αγόρι- αποφάσισα πως οι άντρες είχαν τελειώσει πια για μένα. Δεν ήθελα να δω πότε το παιδί μου κατσουφιασμένο από κάποιο αρνητικό σχόλιο που θα άκουγε για την προσωπική μου ζωή.

Δεν ήταν μεγάλη θυσία;

Ποτέ δεν έκανα θυσίες, μόνο συνειδητές επιλογές. Τα μισά μου χρόνια είμαι μόνη και δεν το’χω μετανιώσει.

Ο μεγαλύτερος δάσκαλος σου στο τραγούδι ήταν ο Στέλιος Καζαντζίδης;

Ναι, με την τεράστια φωνή του και την ερμηνεία του την τόσο απλή αλλά συγκλονιστική. Ο Στέλιος απεχθανόταν τις φιοριτούρες και τους εντυπωσιασμούς. Τραγουδούσε σέργια, ίσια. Έκανε τα σπασίματα της φωνής του μόνο εκεί που το τραγούδι το “σήκωνε”.

Πώς περνούν οι μέρες σου όταν δεν έχεις επαγγελματικές υποχρεώσεις;

Οικογενειακά. Με την αδερφή μου, την κόρη μου, τον άντρα της , τα εγγόνια μου. Τακτοποιώ το σπίτι, φροντίζω τα φυτά μου. Ράβω κιόλας, ξέχασα να σου πω. Κοντέματα, στενέματα απλά πράγματα δηλαδή, όλα μόνη μου τα κάνω. Κάθε Σαββατοκύριακο το πρωί να φτιάχνω το καφεδάκι μου, κάθομαι στο δωμάτιο μου ή στη βεράντα και ακούω έργα κλασικής μουσικής από μεγάλες συμφωνικές ορχήστρες με σπουδαίους μαέστρους.

Όταν οδηγώ μόνη, πάλι κλασική μουσική ακούω. Με ηρεμεί. Αγαπώ τον Λιστ, τον Σοπέν, τον Μπετόβεν. Μόνο ο Βάγκνερ δεν μου αρέσει, είναι πολύ βαρύς. Και σου βγάζει την ψυχή μέχρι να οδηγήσει το έργο στην κορύφωση του.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share