Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Πάγωσε» η Σία Κοσιώνη: Η κίνηση του Κώστα Μπακογιάννη που την έφερε σε αμηχανία

Τι συνέβη;

15 Νοεμβρίου 2022 10:59
«Πάγωσε» η Σία Κοσιώνη: Η κίνηση του Κώστα Μπακογιάννη που την έφερε σε αμηχανία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Σία Κοσιώνη έχει περάσει μια ζωή, όπου τα ερωτικά της έχουν αποτελέσει θέμα συζήτησης, ούσα παντρεμένη με το δημοσιογράφο Μιχάλη Λεάνη, προτού ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με τον Κώστα Μπακογιάννη.

Ωστόσο, πολλές φορές και ο έγγαμος βίος της με τον δήμαρχο Αθηναίων τη φέρνει σε δύσκολη θέση, λόγω της επαγγελματικής της πορείας.

Αυτή τη φορά και όπως αναφέρει ο Στέργιος Ζιαμπάκας από την Εφημερίδα των Συντακτών, ο Κώστας Μπακογιάννης μήνυσε τον εργολάβο που έχει αναλάβει το διεκπεραίωση του Μεγάλου Περίπατου.

Οι εργασίες στον συγκεκριμένο αθηναϊκό κεντρικό δρόμο έχουν ως γνωστόν μείνει στάσιμες εδώ και καιρό, καθώς κατά την εξέλιξή τους προέκυψαν προβλήματα με τα δίκτυα ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου που εντοπίστηκαν κάτω από τα πεζοδρόμια τα οποία ξηλώθηκαν για να μεγαλώσουν σε πλάτος.

Κοσιώνη Μπακογιάννης γήπεδο

Ο εντοπισμός τους, πέρα από την αίσθηση ότι το μεγάλο πρότζεκτ ξεκίνησε με ελλιπή ή πρόχειρη μελέτη των υφιστάμενων αστικών υποδομών, είχε αποτέλεσμα και τη μετακίνηση των δικτύων και την έτι περαιτέρω διατήρηση του εργοταξίου – σύμφωνα με τους αρχικούς υπολογισμούς της δημοτικής αρχής, οι εργασίες στο τμήμα της Πανεπιστημίου μεταξύ των οδών Αμερικής και Σίνα θα είχαν ολοκληρωθεί τον περασμένο Μάρτιο…

Η προχειρότητα όμως φαίνεται να διαπνέει το έργο σε όλες του τις βαθμίδες, με κίνδυνο ακόμη και να προκληθεί σε κάποιον περαστικό «μεγάλη λαχτάρα» έως και τραυματισμός του.

Ορισμένες από τις εργασίες ανατέθηκαν από τον ΔΕΔΔΗΕ σε ιδιώτη εργολάβο κατά του οποίου ο δήμαρχος κατέθεσε μήνυση την περασμένη Παρασκευή.

Σε αυτοψία των δημοτικών υπηρεσιών την ημέρα εκείνη, διαπιστώθηκε ότι οι εργασίες εκτελούνταν «με ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας, με αποτέλεσμα να κινούνται πεζοί παράλληλα με ανοιχτό σκάμμα, ενώ εκτελούνταν εκσκαφικές εργασίες από μηχάνημα έργου και ετίθετο σε κίνδυνο η σωματική τους ακεραιότητα», όπως αναφέρει η απόφαση του κ. Μπακογιάννη για την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Κώστας Μπακογιάννης

Σε φωτογραφία που έβγαλε το κλιμάκιο των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών, αποτυπώνεται πλήθος κόσμου να διασχίζει μια στενή διαδρομή πεζοδρομίου έχοντας ακριβώς δίπλα σκαμμένο έδαφος, χωρίς να φαίνεται να έχει ληφθεί κάποιου είδους μέριμνα για την αποτροπή ενός ατυχήματος, όπως το να πέσει κάποιος μέσα στο σκάμμα.

Σύμφωνα με το έγγραφο των δημοτικών υπηρεσιών, οι ανάδοχοι διάφορων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα έχουν ενημερωθεί «γραπτώς όσο και προφορικώς» για τις σχετικές υποχρεώσεις τους. Ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρχε στον χώρο του εργοταξίου ούτε «η απαραίτητη πληροφοριακή σήμανση με τα στοιχεία του αναδόχου».

Η απόφαση του κ. Μπακογιάννη για μήνυση κατά παντός υπευθύνου τίθεται προς έγκριση στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αθηναίων μάλλον για τυπικούς λόγους καθώς, σύμφωνα με τα σχετικά εισηγητικά έγραφα, κατατέθηκε ήδη από την Παρασκευή στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος και «επέχει θέση μηνύσεως».

Κώστας Μπακογιάννης μήνυση περίπατος

Όταν ολοκληρωθούν τα έργα του «Μεγάλου Περιπάτου» στο συγκεκριμένο τμήμα της Πανεπιστημίου (Αμερικής έως Σίνα), έπονται εργασίες μπροστά από την Αθηναϊκή Τριλογία (Ακαδημία, Πανεπιστήμιο, Βιβλιοθήκη) και ακολούθως στο υπόλοιπο τμήμα προς Ομόνοια.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, η ανάπλαση της Πανεπιστημίου θα έχει ολοκληρωθεί ώς το Πάσχα. Καθώς όμως τα χρονοδιαγράμματα έχουν ξεχειλώσει κατά πολύ, σύμβουλοι της δημοτικής αντιπολίτευσης έχουν προβλέψει περαιτέρω καθυστερήσεις, εκτιμώντας ότι το έργο επιδιώκεται να ολοκληρωθεί κοντά στις αυτοδιοικητικές εκλογές (Οκτώβριος 2023). Στην περίπτωση της πλατείας Συντάγματος, οι προβλέψεις τους έπεσαν μέσα…

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share