Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πέρασαν κιόλας 13 χρόνια: Η... ερωτική ταινία που κυκλοφορεί με τον Πάνο Μιχαλόπουλο και θέλει να εξαφανίσει η Μαρία Μπεκατώρου

Ένα σπάνιο ντοκουμέντο... που όλοι έχουν ξεχάσει

13 Νοεμβρίου 2022 14:56
Πέρασαν κιόλας 13 χρόνια: Η... ερωτική ταινία που κυκλοφορεί με τον Πάνο Μιχαλόπουλο και θέλει να εξαφανίσει η Μαρία Μπεκατώρου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Μαρία Μπεκατώρου έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες μια από τις κορυφαίες Ελληνίδες παρουσιάστριες, με την ίδια να έχει όμως πραγματοποιήσει αρκετές διαφορετικές δουλειές μπροστά στην οθόνη.

Η Μπεκατώρου, άλλωστε, έχει αποδειχθεί… πολυπράγμων, καθώς έχει περάσει ακόμη και από το τραγούδι για ένα φεγγάρι, ή ακόμη και από την ηθοποιία. Για αυτό το λόγο, άλλωστε, φέτος την είδαμε και στους «Συμπέθερους από τα Τίρανα», σε ένα από τα επεισόδια της σειράς, εκτός από το «The Chase», όπου την απολαμβάνουμε καθημερινά και σημειώνει μεγάλη επιτυχία.

Ο... διαφορετικός ρόλος που ενσάρκωσε η Μαρία Μπεκατώρου

Υπάρχει, όμως, και μια σειρά όπου ενσάρωκσε ένα ρόλο, που ουδεμία σχέση έχει με την προσωπικότητα, που έχουμε γνωρίσει τόσα χρόνια. Όταν ακόμη η Μπεκατώρου εργαζόταν στον τηλεοπτικό σταθμό ΤΗΛΕΑΣΤΥ, είχε προβληθεί μια μίνι διαδικτυακή σειρά το Mediasoup, το «Σ’ αγαπάω, πάρκαρε».

Εκεί, η Μπεκατώρου είχε παίξει για ένα επεισόδιο την ιερόδουλη και, μάλιστα, σε εκείνο της πρεμιέρας. Για όσους δεν το θυμούνται, ήταν μια σειρά της Σεμίνας Διγενή, σε σκηνοθεσία Πάνου Αμαραντίδη και το οποίο παρωδεί με ξεκαρδιστικό τρόπο την περίφημη «Δυναστεία», που έγραψε τη δική της ιστορία, με πρωταγωνιστή τον Πάνο Μιχαλόπουλο στην τελευταία του δουλειά, προτού αποσυρθεί από τη δημοσιότητα.

Βρέθηκε στο νοσοκομείο: Η σκηνή ταινίας με τον Πάνο Μιχαλόπουλο που κατέληξε στα επείγοντα

Πίσω στην δεκαετία του ’80 η –παρωχημένη πια- λέξη «μηχανόβιος» περιέγραφε τους μοτοσικλετιστές οι οποίοι απέκτησαν μια κάπως αμφιλεγόμενη φήμη εξαιτίας του τρόπου παρουσίασής τους μέσα από τις βιντεοκασέτες της εποχής, με κλασικό παράδειγμα τα «Τσακάλια». Βέβαια δεν έλειπαν και οι διαφορετικές, πιο ανάλαφρες εκδοχές, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Στάθη Ψάλτη στο «Καμικάζι αγάπη μου», με την αξέχαστη Ρένα Παγκράτη.

Η κοινή συνισταμένη στα παραπάνω δεν είναι πάντως μόνο ότι γυρίστηκαν σε βίντεο, ούτε η παρουσία των μηχανών μεγάλου κυβισμού. Ακόμη ένα κοινό στοιχείο είναι ο Σταύρος Καλιακούδας, ο άνθρωπος ο οποίος ντούμπλαρε τους ηθοποιούς σε όλες τις επικίνδυνες σκηνές με μηχανές, είτε επρόκειτο για κάποια σπαρταριστή κωμωδία είτε για κάποιο κοινωνικό δράμα.

Ήταν ο αγαπημένος κασκαντέρ του Γιάννη Δαλιανίδη ο οποίος τον προτιμούσε και τον επέλεγε για όλες τις ταινίες στις οποίες εμφανιζόταν μηχανές. Ενώ παράλληλα βρισκόταν πάντα στην κορυφη των επιλογών και του Όμηρου Ευστρατιάδη. Προφανώς όσο καλοί και αν ήταν οι πρωταγωνιστές πάνω στους δύο τροχούς, δεν θα μπορούσαν να διακινδυνέψουν στις επικίνδυνες σκηνές. Εκεί ήταν που αναλάμβανε δράση ο Σταύρος Καλιακούδας.

Ειδικά για τις ταινίες με τον Ψάλτη ήταν… ταμάμ αφού και αυτός εκείνη την εποχή ήταν ιδιαίτερα αδύνατος, αλλά το… φυζίκ δεν τον εμπόδιζε να μπαίνει στα… ρούχα και άλλων, πιο «νταβραντισμένων» ηθοποιών, όπως ο Πάνος Μιχαλόπουλος στα θρυλικά «Τσακάλια». Με την ευκαιρία, δείτε πως είναι σήμερα το κοριτσάκι που έκανε την κόρη του στο "Νταντά για όλες τις δουλειές".

Εκείνη ήταν και η πρώτη του παρουσία σε ταινία, πίσω στο 1981. Ο Γιάννης Δαλιανίδης περιγράφει τον κατήφορο που είχε πάρει ο Γιώργος (Πάνος Μιχαλόπουλος) που ενδιαφέρεται μόνο για τις μηχανές και μπλέκει με συμμορίες και ναρκωτικά. Το φιλμ είναι γεμάτο με επικίνδυνες σκηνές οι οποίες γυρίστηκαν στην Πανεπιστημιούπολη στην Αθήνα και εκεί ο Σταύρος Καλιακούδας είναι που παίρνει το βάπτισμα του πυρός.

Σε κάποια μάλιστα από τις σκηνές καταδίωξης με μοτοσυκλέτες συμβαίνει και ένα ατύχημα. Όπως περιγράφει και ο ίδιος ο πραγματικός πρωταγωνιστής, ήταν τόσο θεαματικό το ατύχημα που ο Γιάννης Δαλιανίδης αποφάσισε το προφανές. Δηλαδή να μην το κόψει στο μοντάζ αλλά να το αφήσει στην ταινία, δίνοντας έτσι ακόμη μεγαλύτερη αληθοφάνεια στο έργο!

Βέβαια στην πραγματικότητα το ατύχημα ήταν πέρα για πέρα αληθινό, με αποτέλεσμα ο Έλληνας κασκαντέρ να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Εκεί έλαβε τις πρώτες βοήθειες και του τοποθετήθηκαν ράμματα. Ωστόσο το συγκεκριμένο περιστατικό δεν στάθηκε ικανό να τον κάνει να σταματήσει. Άλλωστε δεν ήταν τόσο σοβαρό, ενώ με… μεροκάματο που έφτανε στις 20.000 παλαιές καλές δραχμές ήταν πολύ δύσκολο να αντισταθεί στον πειρασμό να βάλει στολή και κράνος και να καβαλήσει ξανά την μηχανή του!

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share