Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Ντρέπομαι να πω ότι...» - Αποκάλυψη κόλαφος της Χάρις Αλεξίου 52 χρόνια μετά

«Είμαι χορτάτη...»

9 Νοεμβρίου 2022 19:46
«Ντρέπομαι να πω ότι...» - Αποκάλυψη κόλαφος της Χάρις Αλεξίου 52 χρόνια μετά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Χάρις Αλεξίου είναι μία από τις σημαντικότερες καλλιτέχνιδες του ελληνικού τραγουδιού και η πρώτη γυναίκα τραγουδίστρια σε πωλήσεις δίσκων στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού και ο Βασίλης Τσιτσάνης ήταν από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του ρεμπέτικου και γενικά της ελληνικής λαϊκής μουσικής του 20ου αιώνα.

Οι δυο τους συνεργάστηκαν σε νεαρή ηλικία και έτρεφαν αμοιβαίο σεβασμό ο ένας για τον άλλον. Παράλληλα, διαβάστε εδώ την άγνωστη επεισοδιακή αρχή της Χαρούλας Αλεξίου στο τραγούδι

«Ξεκίνησα πιτσιρίκα, έζησα μια από τις καλύτερες εποχές του ελληνικού τραγουδιού, είχα την τύχη να συναντηθώ με πολύ σπουδαίους συνθέτες και το ένα έφερνε το άλλο. Δεν υπήρχε περιθώριο να κοιτάξω αλλού», είχε εξομολογηθεί η Χάρις Αλεξίου σε συνέντευξή της πριν από μερικά χρόνια.

Με τον Βασίλη Τσιτσάνη η τραγουδίστρια είχε αναπτύξει μια όμορφη και δυνατή, καλλιτεχνική σχέση. Μάλιστα, όταν το 1983 σε κοινή τηλεοπτική τους εμφάνιση στην ΕΡΤ2, ο συνθέτης ρωτήθηκε γιατί έπρεπε η Χάρις Αλεξίου να ερμηνεύσει το «Αργοσβήνεις μόνη», απάντησε: «Γιατί τα πονάει τα τραγούδια η Χάρις, ένα ωραίο τραγούδι θα το θεοποιήσει».

Η Έλενα Λυμπέρη δημοσίευσε στο προφίλ του Elena’s diary μια φωτογραφία των δύο καλλιτεχνών, στην οποία τους βλέπουμε αγκαλιά και χαμογελαστούς σε ξέγνοιαστες στιγμές.

Δείτε την παρακάτω

«Αν ήμουν 20 χρονών τώρα θα...»: Στο "φως" τα "απαγορευμένα" απωθημένα της Χάρις Αλεξίου (Video)

Αποκαλύψεις έκανε η Χάρις Αλεξίου σε συνέντευξη της για τα νεανικά «απωθημένα» της και για το τι θα έκανε τώρα αν ήταν 20 ετών. Παράλληλα, η Χάρις Αλεξίου δε συνήθιζε να αφήνει να διαρρεύσουν πολλά για την προσωπική της ζωή, αλλά τελικά φαίνεται πως στην οικογένειά της δεν ήταν... η μόνη διάσημη, αφού ο αδελφός της ήταν πασίγνωστος.

«Αν ήμουν 20 χρονών τώρα θα...»

«Εγώ θα ήθελα να είμαι ένα κορίτσι να αλητεύει, με την καλή έννοια της αλητείας: ανεξάρτητη, να κάνει ό,τι γουστάρει, να ταξιδεύει».

Η ίδια συνέχισε λέγοντας ότι ήταν πάντα το κορίτσι της οικογένειας, καθώς παντρεύτηκε σε μικρή ηλικία: «Έφυγα από την αγκαλιά της μαμάς, πήγα στην αγκαλιά του άντρα μου».

Πρόσθεσε ωστόσο ότι της άρεσε η οικογένεια, την οποία δεν πρόλαβε να ζήσει. Έχασε τον πατέρα της σε μικρή ηλικία και την μητέρα της νέα.

Συγκεκριμένα, όταν κλήθηκε να περιγράψει την εμπειρία του να γεμίζει το ΟΑΚΑ σε ηλικία τριάντα ετών, μίλησε για τη «χαρά» που ένιωθε, προσθέτοντας ωστόσο εμφανώς συγκινημένη: «Δεν είναι ότι δεν σου ‘ρχονται δάκρυα στα μάτια. Ή ότι δεν σκέφτεσαι τον μπαμπά σου, που δεν πρόλαβε να σε δει να μεγαλώνεις. Ή τη μητέρα σου, που επίσης δεν πρόλαβε να το δει αυτό».

Η Χάρις Αλεξίου συμπλήρωσε: «Θα ήθελα στους Ολυμπιακούς Αγώνες να είναι η μαμά μου και ο μπαμπάς μου κάτω, την ώρα που τραγουδούσα. Θα ήθελα στο πρώτο μου Ηρώδειο να είναι οι γονείς μου εκεί. Τέτοια πράγματα σκέφτεσαι».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share