Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ούτε δημοσιογραφία, ούτε υποκριτική: Από αυτή τη σχολή αποφοίτησε ο Λάκης Λαζόπουλος

Δεν ασχολήθηκε ποτέ με το συγκεκριμένο επάγγελμα

9 Νοεμβρίου 2022 12:45
Ούτε δημοσιογραφία, ούτε υποκριτική: Από αυτή τη σχολή αποφοίτησε ο Λάκης Λαζόπουλος
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Λάκης Λαζόπουλος γνώρισε τεράστια επιτυχία μέσα από το «Αλ Τσαντίρι», αλλά και από τη σειρά «Δέκα Μικροί Μήτσοι», ωστόσο σπούδασε κάτι τελείως διαφορετικό. Με την ευκαιρία, δείτε τι ψήφιζε στη σχολή του όσο ήταν φοιτητής.

Ο ίδιος γεννήθηκε στις 6 Μαΐου 1956 στη Λάρισα και τίποτα από το περιβάλλον του δεν προμήνυε την καλλιτεχνική πορεία που θα ακολουθούσε.

Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα του ΣΚΑΪ το 2009 «Μεγάλοι Έλληνες», είναι ένας από τους 100 σπουδαιότερους Έλληνες όλων των εποχών.

Λάκης Λαζόπουλος
(EUROKINISSI/ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ)

Η αποκάλυψη για τον πατέρα του και οι σπουδές του Λάκη Λαζόπουλου

Ο Λάκης Λαζόπουλος είχε αποκαλύψει τι αναγκάστηκε να σπουδάσει λόγω του πατέρα του: «Όταν τελείωσα το σχολείο, έπρεπε να δώσω εξετάσεις για να περάσω στο πανεπιστήμιο. Επειδή φοβόμουν μήπως κοπώ, ήθελα να γραφτώ και σε μια σχολή του εξωτερικού για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Τότε ήταν πολύ της μόδας να γράφονται τα παιδιά σε πανεπιστήμια της Ιταλίας. Το είπα στον πατέρα μου αυτό και θυμάμαι τόσο έντονα τον καβγά που επακολούθησε, σαν να έγινε χτες. Μου απάντησε χαρακτηριστικά: «Δεν έχεις καμία συναίσθηση της πραγματικότητας. Εμείς δεν έχουμε λεφτά να ζήσουμε κι εσύ μου ζητάς λεφτά για πανεπιστήμιο στην Ιταλία. Δεν είμαι τράπεζα εγώ να πληρώνω τις δικές σου σπουδές. Να στρώσεις τον κώλο σου μέχρι αυτός να γίνει κοτλέ για να περάσεις σε ελληνικό πανεπιστήμιο . Μου ξέκοψε μαχαίρι κάθε πιθανότητα να φύγω στην Ιταλία. Πέρασα τελικά σε ελληνικό πανεπιστήμιο, τελείωσα τη Νομική, ο πατέρας μου πέθανε χρόνια αργότερα. Με είχε γράψει στην Ιταλία. Δεν μου το είπε ποτέ. Το βρήκα γραμμένο εκεί, μέσα σ’ εκείνο το ντουλάπι»

Ο γνωστός παρουσιαστής είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share