Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Περνούσε τα πάνδεινα στην αγκαλιά του Κάρολου: Το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε εξαιτίας του η Πριγκίπισσα Νταϊάνα

Για πρώτη φορά στο φως!

7 Νοεμβρίου 2022 23:50
Περνούσε τα πάνδεινα στην αγκαλιά του Κάρολου: Το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε εξαιτίας του η Πριγκίπισσα Νταϊάνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Ο συγγραφέας Andrew Morton αποφάσισε να επανεκδώσει το βιβλίο του «Diana: Her True Story– in Her Own Words», προσθέτοντας έναν νέο πρόλογο.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας ήταν η «μυστική» πηγή για όσα αναφέρονται και στην πρώτη έκδοση του βιβλίου, τα οποία και αφηγήθηκε η ίδια σε κασέτες που πέρασαν στα χέρια του συγγραφέα, από τον φίλο της James Colthurst.

Δείτε επίσης: Ο “μυστικός τάφος” της πριγκίπισσας Νταϊάνα! Επιβεβαιώνεται η φήμη 25 χρόνια μετά;

Η αλήθεια για την άμεση εμπλοκή της σε όσα γράφονται αποκαλύφθηκε μετά τον θάνατό της και ανάμεσα σε όσα έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση είναι και η παραδοχή της για την μάχη που έδινε με την ψυχογενή βουλιμία (bulimia nervosa)- μια διαταραχή στην πρόσληψη τροφής που επηρεάζει εκατομμύρια γυναίκες σε όλον τον κόσμο.

«Η βουλιμία ξεκίνησε την εβδομάδα αμέσως μετά τον αρραβώνα και χρειάστηκε τουλάχιστον μια δεκαετία για να την ξεπεράσω», λέει σε μία από τις κασέτες η πριγκίπισσα Νταϊάνα. «Ο σύζυγός μου [πρίγκιπας Κάρολος] έβαλε το χέρι του γύρω από τη μέση μου και είπε, "Α, βλέπω είσαι λίγο γεματούλα εδώ". Κι αυτό κάτι μου πυροδότησε. Αυτό κι εκείνο με την Καμίλα», προσθέτει.

Φυσικά, αναφερόταν στην σχέση της Δούκισσας της Κορνουάλης, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, με τον πρίγκιπα Κάρολο, μια σχέση που ξεκίνησε ενώ εκείνη ήταν ακόμη παντρεμένη με τον πρώτο της σύζυγο Άντριου Πάρκερ Μπόουλς κι ο Κάρολος με την Νταϊάνα.

Βασιλιας Καρολος και Πριγκιπισσα Νταιανα αγκαλιασμενοι

«Πάντα κάναμε συζητήσεις για την Καμίλα. Μια φορά τον είχα ακούσει να λέει στο τηλέφωνο, ενώ ήταν στο μπάνιο, "Ό,τι κι αν γίνει, θα σε αγαπώ για πάντα". Αμέσως μετά του είπα πως είχα ακούσει αυτά που έλεγε και μετά θυμάμαι είχαμε κάνει έναν πολύ άσχημο καυγά. Απλώς δεν μπορούσα να το καταλάβω», λέει σχετικά η Νταϊάνα.

«Ήμουν απελπισμένη, απελπισμένη. Θυμάμαι την πρώτη φορά που έκανα επίτηδες εμετό. Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη για πίστευα πως αυτή είναι η λύτρωση από την ένταση», συνεχίζει η Νταϊάνα, μιλώντας για την βουλιμία.

«Όταν μου πήραν πρώτη φορά μέτρα για το νυφικό, είχα περίμετρο μέσης περίπου 73 εκατοστά. Την μέρα που παντρεύτηκα, είχα πέσει στα περίπου στα 59 εκατοστά. Από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούλιο είχα καταφέρει να συρρικνωθώ στο τίποτα», λέει.

Τα λεγόμενά της επιβεβαιώνει και ο Andrew Morton στο βιβλίο του: «Νομίζω πως αδυνάτισε πριν το γάμο λόγω των νεύρων που είχε και μετά το θέμα αναζωπυρώθηκε στο ταξίδι του μέλιτος, όταν ο σύζυγός της έβαλε τα χέρια του στη μέση της και της είπε, "Είσαι λίγο γεματούλα, αγάπη μου"».

Ο συγγραφέας σημειώνει, ωστόσο, πως η μάχη της Νταϊάνα με την βουλιμία μπορεί να λειτούργησε και θετικά πάνω της, όσο ειρωνικό κι αν ακούγεται αυτό. «Έχοντας υποφέρει τόσο πολύ, κατάφερε μετά να συμμερίζεται στον απόλυτο βαθμό τον πόνο εκείνων που υπέφεραν ακόμη περισσότερο.

Ό,τι κι αν της συνέβαινε σε προσωπικό επίπεδο, πρέπει να το έβρισκε πολύ ενθαρρυντικό πως χιλιάδες γυναίκες ζήτησαν βοήθεια λόγω της δημοσιότητας που έδωσε στο θέμα», σχολιάζει χαρακτηριστικά.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share