Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αυτοκριτική από τον Γιώργο Νταλάρα - «Θα διορθώνω τα γράμματά της μέχρι να βρω το κατάλληλο μελάνι»

Δε «μάσησε» τα λόγια του ο γνωστός ερμηνευτής

7 Νοεμβρίου 2022 22:46
Αυτοκριτική από τον Γιώργο Νταλάρα - «Θα διορθώνω τα γράμματά της μέχρι να βρω το κατάλληλο μελάνι»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Γιώργος Νταλάρας ήταν ο καλεσμένος του “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου στον ΑΝΤ1. Εγώ πάντα έλεγα ότι είναι στενοκεφαλιά αυτό το ρητό. Το καλύτερο είναι καλύτερο. Το καλό είναι απλώς καλό” ανέφερε ο σπουδαίος ερμηνευτής. Και συνέχισε: «Τώρα μαθαίνω να τραγουδάω. Τώρα σε αυτή την ηλικία του πρέπει να φύγω, μαθαίνω να τραγουδάω».

Δείτε επίσης: Σφοδρή επίθεση στον Γιώργο Νταλάρα - "Είναι ψυχικό ερείπιο..."

Όταν ο Νίκος Χατζηνικολάου του είπε ότι έχει σφραγίζει την ελληνική μουσική επί δεκαετίες, ο Γιώργος Νταλάρας απάντησε: “Αν υπάρχει αυτή η σφραγίδα είναι μεγάλη τιμή για εμένα, αλλά θα διορθώνω τα γράμματά της μέχρι να βρω το κατάλληλο μελάνι”

Τα παιδικά του χρόνια και ο πρόωρος χαμός του πατέρα του

Ο σπουδαίος ερμηνευτής μίλησε για τα παιδικά του χρόνια στην Κοκκινιά, για το πόσο τον επηρέασε ο θάνατος του πατέρα του -που ήταν ρεμπέτης με το όνομα Λουκάς Νταράλας- αλλά και πώς από εκεί που ήθελε να μπαρκάρει στα καράβια βρέθηκε με την πρώτη του κιθάρα από τον αδελφό του, με τον οποίο χωρίστηκαν σε πολύ μικρή ηλικία λόγω της φτώχειας. «Με επηρέασε στο τραγούδι ο πατέρας μου, τα πρώτα όμως ακόρντα μου τα έδειξε αδελφός μου. Τραγουδούσα από μικρό παιδί. Όταν έβγαλα το δημοτικό εγώ ήθελα να μπαρκάρω. Βρήκαμε με τη μητέρα μου μια χρυσή τομή να μείνω στην Αθήνα και να πάω σε τεχνική σχολή. Και σιγά σιγά το 1963 έρχεται ο Χρήστος ο αδερφός μου με μια κιθάρα», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Νταλάρας.

Το τραγούδι που δεν του άρεσε και το έκοψε η χούντα

Στην εκπομπή ακούστηκε ένα σπάνιο ακουστικό ντοκουμέντο, το πρώτο τραγούδι του Γιώργου Νταλάρα που δεν έφτασε ποτέ να μπει σε δίσκο και είχε τίτλο «Η προσμονή» που ο ερμηνευτής έγραψε σε ηλικία 17 ετών.
Το τραγούδι κυκλοφόρησε σε δίσκο 45 στροφών, αλλά κόπηκε από τη λογοκρισία των συνταγματαρχών. Ακούγοντας το τραγούδι του ανέφερε πως είναι ανυπόφορο. Μάλιστα παλαιότερα είχε τονίσει πως «ευτυχώς που το έκοψε η Χούντα, γιατί δεν μου άρεσε η ερμηνεία μου».

50 χρόνια καριέρας

Ο Γιώργος Νταλάρας μιλώντας για την αρχή της καριέρας του είπε πως ξεκίνησε δειλά–δειλά τα πρώτα του μουσικά βήματα και τραγουδώντας σε ένα μικρό μαγαζί στην Πλάκα. Η καριέρα του άρχισε να παίρνει τις τεράστιες διαστάσεις που απέκτησε, και ήταν όταν στο εν λόγω μαγαζί πήγε και τον άκουσε ο Μάκης Μάτσας.

Για τα 50 και πλέον χρόνια που έχει συμπληρώσει στη μουσική του διαδρομή, ο Γιώργος Νταλάρας δήλωσε χαρακτηριστικά «Τώρα μαθαίνω να τραγουδάω. Στα 50 χρόνια στο τραγούδι, μέσα από τη δουλειά που μπήκα μικρός, έπρεπε να φτιάξω ένα χαρακτήρα. Πιστεύω πως κατάφερα πολλά πράγματα».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share