Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καμία Μαρινέλλα: Αυτή την γυναίκα αγάπησε με την ψυχή του ο Στέλιος Καζαντζίδης

Την κοιτούσε και έλιωνε

6 Νοεμβρίου 2022 16:45
Καμία Μαρινέλλα: Αυτή την γυναίκα αγάπησε με την ψυχή του ο Στέλιος Καζαντζίδης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Στέλιος Καζαντζίδης μπήκε στις καρδιές και στα σπίτια των Ελλήνων με την λαϊκή φωνή του.

Με τη μοναδική λαϊκή φωνή του κατάφερε να εκφράσει τις αγωνίες, τους φόβους, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς ανθρώπων, για τους οποίους η επιβίωση δεν ήταν και τόσο αυτονόητη.

Ο Στέλιος Καζαντζίδης λατρεύτηκε όσο κανείς καλλιτέχνης στην Ελλάδα. Πέρασαν κιόλας 21 χρόνια, από τότε που η μεγαλύτερη λαϊκή φωνή της Ελλάδος σίγησε για πάντα. Ο Στελιος Καζαντζίδης έφυγε από τη ζωή στις 14 Σεπτεμβρίου 2001, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, σε ηλικία 70 ετών, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

«Για τέσσερα ολόκληρα χρόνια δεν μπορούσα να ακούσω τραγούδια με τη φωνή του Στέλιου. Ακόμη και σήμερα αισθάνομαι πως έχει πάει ένα μακρύ ταξίδι και κάποια στιγμή θα ανοίξει η πόρτα και θα μπει μέσα. Κάθε φορά που φεύγει ένας μεγάλος (όπως έγινε με τον Μίκη) έχει άρωμα και από τον Στέλιο. Άρα ο Στέλιος θα ζει για πάντα στις αναμνήσεις μας. Σκεφτείτε ότι τα εγγόνια μας κάθε μέρα το πρωί βάζουν τραγούδια του. Με αυτά μεγάλωσαν και με αυτά πορεύονται» είχε δηλώσει η Βάσω Καζαντζίδη στην εφημερίδα Espresso, με αφορμή τα 20 χρόνια από τον θάνατό του.

Στην καρδιά του "μίλησαν" πολλές γυναίκες, όπως η Μαρινέλλα, η Καίτη Γκρέυ, αλλά μία ήταν εκείνη που στάθηκε "βράχος" δίπλα του και αγαπήθηκαν παράφορα. Δεν ήταν άλλη από την σύζυγό του την Βάσω. Με την ευκαιρία, δείτε τι είχε δηλώσει ο Στέλιος Καζαντζίδης για την Μαρινέλλα.

Στο παρακάτω βίντεο, βλέπουμε πλάνα από τον γάμο του Στέλιου Καζαντζίδη με τη Βάσω Καζαντζίδη.

Η Βάσω Καζαντζίδη αποτελούσε τη γυναίκα της ζωής του, την καλύτερη του φίλη. Ο λαϊκός τραγουδιστής την αποκαλούσε «θησαυρό». Το ζευγάρι παντρεύτηκε τον Απρίλιο του 1982.

H Βάσω Καζαντζίδη έχει σημειώσει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» για την γνωριμία τους:

«Τον γνώρισα το ’78 στη Θεσσαλονίκη. Τον πρώτο καιρό υπήρχε ο ενθουσιασμός που τον γνώρισα γιατί, μην ξεχνάτε, όλη η Ελλάδα άκουγε τον Στέλιο, πόσο μάλλον εγώ που μεγάλωσα σε μια φτωχογειτονιά, από τις πιο λαϊκές. Τότε μόνο ένας είχε ραδιόφωνο στο σπίτι του, το έβαζε στο μπαλκόνι κι ακούγαμε Καζαντζίδη. Πώς τα φέρνει όμως η τύχη, να βρεθεί στο δρόμο μου αυτός ο άνθρωπος και να γίνουμε και ζευγάρι».

Θυμίζουμε ότι ο Στέλιος Καζαντζίδης παντρεύτηκε με την Μαρινέλλα τον Μάιο του 1964 μετά από 8 χρόνια δεσμού και χώρισαν το 1966.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share