Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Η τραγική σύμπτωση που σημάδεψε την οικογένεια του Νίκου Σεργιανόπουλου - Αποκαλύφθηκε μετά τον θάνατό του

Όσα ήρθαν στο φως αφότου και η μητέρα του άφησε την τελευταία της πνοή

6 Νοεμβρίου 2022 11:51
Η τραγική σύμπτωση που σημάδεψε την οικογένεια του Νίκου Σεργιανόπουλου - Αποκαλύφθηκε μετά τον θάνατό του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η 86χρονη μητέρα του δολοφονημένου ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου άφησε την τελευταία της πνοή το 2012 στη Δράμα. Έχοντας χάσει τον γιο της και την κόρη της μέσα στη διάρκεια ενός χρόνου «έπαψε να ζει», όπως λένε άνθρωποι που τη γνώριζαν.

«Τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012, η Νικολέττα Σεργιανοπούλου βρισκόταν στο σπίτι της και ένιωσε μια μεγάλη δυσφορία. Οι δικοί της άνθρωποι και ανάμεσά τους τα εγγόνια της, τα οποία και τη φρόντιζαν, τη μετέφεραν αμέσως στο νοσοκομείο της Δράμας. Λίγα λετπά αφού κάθισε στην καρέκλα που χρησιμοποιούν στα νοσοκομεία για να μεταφέρουν τους ασθενείς ξεψύχησε! Δεν πρόλαβε καν να την εξετάσει ο γιατρός», είχε δηλώσει εκείνο το διάστημα συνεργάτιδα του Star Δράμας.

Δείτε επίσης: "Δεν είχε το κατάλληλο μποξεράκι..." - Αναστάτωση με την σκηνή του Νίκου Σεργιανόπουλου (video)

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Σοφίας Ιωαννίδου μια τραγική σύμπτωση συνέβη: "Η κόρη της, Έφη Παπαθεοδώρου, άφησε την τελευταία της πνοή νοσηλευόμενη στο νοσοκομείο με καρκίνο στις 8 Οκτωβρίου του 2009. Τρία χρόνια μετά, ακριβώς την ίδια μέρα έφυγε και η Νικολέττα Σεργιανοπούλου!

Όλοι όσοι γνωρίζουν την οικογένεια λένε ότι είχε παραιτηθεί από τη ζωή. Το έλεγε μόνη της: " Δεν θέλω πια να ζω τώρα που χάθηκαν τα παιδιά μου". Ακολούθησε και ο χαμός του γαμπρού της σαν να έκλεισε ένας παράξενος κύκλος. Τη φρόντιζαν τα εγγόνια της, τα τρία παιδιά της κόρης της, αλλά η αγάπη τους δεν στάθηκε ικανή να την κρατήσει στη ζωή".

Νικος Σεργιανοπουλος δολοφονημενος ηθοποιος

«Βόμβα» από τον ψυχίατρο του Νίκου Σεργιανόπουλου: «Έπαιρνε κοκαΐνη για να μπορεί να έχει...»

Ήταν 4 Ιουνίου το 2008, όταν ο αγαπημένος ηθοποιός Νίκος Σεργιανόπουλος είχε βρεθεί νεκρός στο διαµέρισµά του, στην οδό Μετεώρων στο Παγκράτι, μέσα σε µία λίµνη αίµατος, έχοντας δεχτεί 21 µαχαιριές.

Εκείνη την εποχή ο καθηγητής Ψυχιατρικής Γιώργος Αλεβιζόπουλος μίλησε για τη ζωή του ηθοποιού και την ψυχοσύνθεσή του, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου. Είχε κληθεί να καταθέσει τυπικά για τις τυχόν επιθετικές παρενέργειες φαρμακευτικής ουσίας που λάμβανε ο Νίκος Σεργιανόπουλος.

Ο γνωστός ηθοποιός τον είχε επισκεφτεί ως ασθενής μερικές φορές και έχοντας γνώστη της περίπτωσής του περιέγραψε τον Νίκο Σεργιανόπουλο ως άνθρωπο με έμμονες ιδέες και «καταδιώξεις»! Ανήσυχο, φοβισμένο συνεχώς, λόγω της βαριάς ψυχικής του νόσου.

«Έπαιρνε κοκαΐνη για να μπορεί να έχει σεξουαλική επαφή με την ιδιότητα του ενεργητικού ομοφυλόφιλου».

Όπως αναφέρει η espressonews.gr, μπήκε ακόμη και στο πονεμένο ιστορικό των σεξουαλικών του επιλογών. Και στο τέλος χρύσωσε το χάπι αυτής της περιγραφής-δηλητήριο. Τόνισε ότι παρά το βαρύ ιατρικό ιστορικό του "ήταν εξαιρετικός άνθρωπος, πολύ καλός χαρακτήρας, τόσο πολύ όσο κανένας άλλος ασθενής του με ανάλογα συμπτώματα".

Η κλήση στο δικαστήριο του καθηγητή Ψυχιατρικής έγινε κατόπιν αιτήματος της υπεράσπισης προκειμένου κάποιος ειδικός να εξηγήσει για ποιο λόγο χορηγήθηκε συγκεκριμένο φάρμακο που ανιχνεύθηκε στα ούρα του θύματος. Κατά σύμπτωση, όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Αλεβιζόπουλος στο δικαστήριο -γεγονός με το οποίο εξεπλάγησαν αμφότερες οι πλευρές- είχε υπάρξει σε ανύποπτο χρόνο θεράπων γιατρός του άτυχου ηθοποιού. Ο μάρτυρας έκανε λόγο για παρανοειδείς σχιζοφρενικές εκδηλώσεις από το θύμα, ενώ μίλησε για έναν άνθρωπο που αισθανόταν ότι όλοι τον καταδίωκαν. Ο Νίκος Σεργιανόπουλος έπασχε από διπολική διαταραχή, μανιοκατάθλιψη, που μπορεί να προκαλέσει επιθετική συμπεριφορά, η οποία μπορεί να εκδηλωθεί υπό ορισμένες συνθήκες.

«Εξαρτάται σε ποια φάση βρισκόταν τότε το θύμα. Αν βρισκόταν σε φάση μανίας, τότε μπορεί να στρεφόταν προς τρίτους. Αν ήταν σε φάση νορμοθυμίας, ήταν ήρεμος και σε φάση κατάθλιψης μπορεί να στρεφόταν προς εαυτόν. Πάντως, αλκοόλ και κοκαΐνη συνδυάζονται σε παρορμητική συμπεριφορά», είπε καταθέτοντας την επιστημονική του άποψη ο Γιώργος Αλεβιζόπουλος.

Νικος Σεργιανοπουλος δολοφονημενος ηθοποιος

Όταν ζητήθηκε από την έδρα να σχολιάσει ο μάρτυρας την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που είχε γίνει στο θύμα το Δεκέμβριο του 2007 με αφορμή την τότε σύλληψή του για ναρκωτικά, είπε:

«Διατηρώ πολλές επιφυλάξεις στη διάγνωση που αναφέρεται στην πραγματογνωμοσύνη. Έχω σχηματίσει προσωπική άποψη για το θύμα όταν μου ζητήθηκε από τον ίδιο να τον εξετάσω εκείνο το διάστημα. Ήταν παρανοϊκός, είχε έρθει τρεις φορές στο ιατρείο μου καμουφλαρισμένος, φορώντας γυαλιά, καμπαρντίνα και καπέλο.»

Ο ψυχίατρος τότε διαπίστωσε παραληρηματικές εκφράσεις.

«Ήταν καχύποπτος, πίστευε ότι η αστυνομία τον παρακολουθούσε και ότι έκανε πείραμα με υποκείμενο τον ίδιο. Πίστευε ότι τον θεωρούσαν τρομοκράτη για τα γυρίσματα που είχε κάνει στο Μαρόκο. Μιλούσε για συνωμοσία... Το Σεπτέμβρη του 2007 η μανιακή συνδρομή επιδεινώθηκε εξαιτίας μιας ερωτικής απογοήτευσης που είχε και είχε πέσει πάρα πολύ. Νόμιζε ότι όλοι τον παρακολουθούν, επειδή οδηγούσε απρόσεκτα και τον σταματούσε συχνά η αστυνομία για έλεγχο αλκοτέστ»

Όπως περιέγραψε στο δικαστήριο ο μάρτυρας, ο Νίκος Σεργιανόπουλος «έπαιρνε κοκαΐνη για να μπορεί να έχει στύση. Ήταν ο μόνος τρόπος για να έχει επιθυμία για σεξ και ενεργητική θέση στη σεξουαλική πράξη με την ιδιότητα του ενεργητικού ομοφυλόφιλου». Μάλιστα, ο καθηγητής Ψυχιατρικής αποκάλεσε το θύμα στο δικαστήριο εξ ορισμού αμφιφυλόφιλο αφού, όπως του είχε εκμυστηρευτεί στο παρελθόν, «επί επτά ολόκληρα χρόνια είχε ερωτική σχέση με μία γυναίκα, την οποία διατηρούσε για τα μάτια του κόσμου αφού μέσα σε αυτήν ένιωθε άβολα»

Σχολιάζοντας την κατάθεση-διάγνωση του Αλεβιζόπουλου ο εκ των συνηγόρων του Γεωργιανού Δημήτρης Γκαβέλας εξέφρασε την άποψη ότι ο καθηγητής «βάζει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, διότι ο καθ' ύλην αρμόδιος καθηγητής Ψυχιατρικής και θεράπων τότε γιατρός του Νίκου Σεργιανόπουλου κατέθεσε ότι είχε διαπιστώσει παρανοειδείς εκδηλώσεις και ότι ο άνθρωπος που πάσχει από διπολική διαταραχή μπορεί να εκδηλώσει επιθετική συμπεριφορά. Καταρρέει, λοιπόν, ο μύθος ότι δεν μπορούσε ποτέ το θύμα να εκδηλώσει επιθετική συμπεριφορά. Και αυτή η διαπίστωση γίνεται όχι από κάποιον μάρτυρα, αλλά από αντικειμενικό, αρμόδιο και αξιόπιστο».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share