Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Χάρις Αλεξίου, Γιάννης Πάριος κ.α.: Αυτοί είναι οι διάσημοι Έλληνες που άλλαξαν επίθετα

Το γνωρίζατε;

23 Οκτωβρίου 2022 15:38
Χάρις Αλεξίου, Γιάννης Πάριος κ.α.: Αυτοί είναι οι διάσημοι Έλληνες που άλλαξαν επίθετα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλοί Έλληνες καλλιτέχνες έγιναν γνωστοί στο ευρύ κοινό με ψευδώνυμο. Μερικοί από αυτούς είναι η Χάρις Αλεξίου, ο Γιάννης Πάριος, η Δέσποινα Βανδή κ.α. Παράλληλα, αυτοί είναι οι 7 διάσημοι Έλληνες που παντρεύτηκαν μεγαλύτερές τους.

Ποια είναι όμως τα πραγματικά ονόματα των πιο διάσημων Ελλήνων καλλιτεχνών και ποιο το επώνυμο όσων έκαναν καριέρα χρησιμοποιώντας μόνο το μικρό τους όνομα;

Η λίστα με τους διάσημους – Χάρις Αλεξίου, Γιάννης Πάριος κ.α.

Παρακάτω θα δείτε τη λίστα με τα πραγματικά ονόματα των καλλιτεχνών που κάνουν καριέρα με ψευδώνυμα:

Αλέξια = Αλεξία Βασιλείου
Άλκηστις Πρωτοψάλτη = Σεβαστή Αττικιουζέλ
Άννα Βίσση = Άννα Βισσιή ή Βισσή
Άντζελα Δημητρίου = Αγγελική Κιουρτσάκη
Αντώνης Ρέμος = Αντώνης Πασχαλίδης
Αντύπας = Αντύπας Μασλουμίδης
Αρης Σαμολαδάς = Αριστείδης Τριανταφυλλίδης
Αρλέτα = Νικολέτα Τσάμπρα
Αττίκ = Κλέων Τριανταφύλλου
Αφροδίτη Μάνου = Αγλαΐα Δημητριάδου
Βαλάντης = Χρυσοβαλάντης Αυγενικός
Βασίλης Καρράς = Βασίλης Κεσογλίδης
Γιάννης Πάριος = Γιάννης Βαρθακούρης
Γιάννης Πλούταρχος = Γιάννης Κακοσσαίος
Γιοβάννα = Ιωάννα Φάσσου Καλπαξή
Γιώργος Αλκαίος = Γιώργος Βασιλείου
Γιώργος Νταλάρας = Γιώργος Νταράλας

Δεν είναι μόνο οι Τανιμανίδης - Μαυρίδης: 5 ακόμα διάσημες «ιστορικές συμφιλιώσεις» της ελληνικής showbiz

Την Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2022, ο Σάκης Τανιμανίδης και η Χριστίνα Μπόμπα βάφτισαν τις δίδυμες κόρες τους, Φιλίππα και Αριάννα, στον Ιερό Ναό της Αγίας Άννας στον Πλατύ Γιαλό της Μυκόνου.

Τη Φιλίππα βάφτισαν ο Μάνος Γαβράς και η Μαρίνα Βερνίκου μαζί με τα δύο παιδιά της, ενώ την Αριάνα, η Γιολάντα Καλογεροπούλου, ο Μίλτος Καμπουρίδης, η Αννέζια Καμπουρίγη και ο Γιώργος Καμπουρίδης. Σε αυτό το κείμενο όμως, δεν θα ασχοληθούμε με το ίδιο το Μυστήριο ή τους αρκετούς κουμπάρους. Η ιστορική στιγμή στη βάφτιση των διδύμων ήταν το γεγονός ότι ο Σάκης Τανιμανίδης συμφιλιώθηκε με τον Γιώργο Μαυρίδη, ο οποίος ήταν καλεσμένος στη βάφτιση και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα αυτό. Μία συμφιλίωση μεγάλη, όπως καταλαβαίνεις, από αυτές που κερδίζουν μία θέση στη λίστα με τις «ιστορικές συμφιλιώσεις» της showbiz.

Η κάμερα του Mykonos Live Tv ήταν εκεί και κατέγραψε τους δύο πρώην συμπαρουσιαστές του World Party, που είχαν απομακρυνθεί τα τελευταία χρόνια να αγκαλιάζονται και να συνομιλούν στη συνέχεια σε πολύ καλό κλίμα. Πλάνα και φωτογραφίες από τη συνάντησή που είχαν ο Σάκης Τανιμανίδης και ο Γιώργος Μαυρίδης στη Μύκονο έπαιξαν με τη σειρά τους και οι ψυχαγωγικές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης. Στο απόσπασμα της εκπομπής Happy Day, θα δεις τις ευχές του Γιώργου Μαυρίδη για τη βάφτιση των παιδιών και το μονολεκτικό του σχόλιο για την στενή φιλία του με τον Σάκη Τανιμανίδη.

Ο Σάκης Τανιμανίδης και ο Γιώργος Μαυρίδης γνώρισαν μαζί την τηλεοπτική επιτυχία με το World Party. Υπήρξαν κολλητοί φίλοι, αλλά στη συνέχεια απομακρύνθηκαν χωρίς, ωστόσο, να αποκαλύπτουν τους λόγους που τους οδήγησαν σε ρήξη. Η ζωή και των δύο προχώρησε και σε επαγγελματικό, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Ο Σάκης Τανιμανίδης και η Χριστίνα Μπόμπα παντρεύτηκαν, όπως και ο Γιώργος Μαυρίδης με τη Κρίστη Καθάργια. Κανένας από τους δύο δεν προσκλήθηκε στις σημαντικές στιγμές της ζωής του άλλου μέχρι τώρα, που τα πράγματα φαίνεται να άλλαξαν μεταξύ τους. Αυτά που τους ενώνουν, είναι παραπάνω από αυτά που τους χωρίζουν κι έτσι το παρελθόν τους έμεινε εκεί που έπρεπε: στο παρελθόν.

Αυτή δεν είναι η μόνη «ιστορική συμφιλίωση» που μετρά ο χώρος της showbiz. Έχουν συμβεί κι άλλες και μας έχουν μείνει αξέχαστες. Παρακάτω θα τις θυμηθείς κι εσύ.

Άννα Βίσση – Δέσποινα Βανδή: «Η εθνική συμφιλίωση»

Η Άννα Βίσση και η Δέσποινα Βανδή έλυσαν τις «διαφορές» τους στη σκηνή του J2US το 2021 αναδεικνύοντας τον παρουσιαστή και παραγωγό της εκπομπής Νίκο Κοκλώνη σε «εθνικό διαμεσολαβητή». Η συνύπαρξη τους στη σκηνή του show έβαλε μία κόντρα 25 ετών στη σωστή της διάσταση, την ανύπαρκτη. Μία κόντρα που άρεσε πολύ στους fans τους και η οποία συντηρήθηκε επί 25 χρόνια κι έληξε με το που συναντήθηκαν σε ανθρώπινο επίπεδο.

«Πολύς κόσμος περιμένει τι θα πω τώρα, όπως και για την Δέσποινα, γιατί είμαστε δύο σε αυτήν την περίπτωση. Αυτό που είδατε δεν το περιμέναμε. Όπως μου έστειλε μήνυμα η Καίτη Γαρμπή, “απλά τα πράγματα” κορίτσια. Όταν με κάλεσαν δέχθηκα να γιορτάσω μαζί τους. Ωραίο πλατό μου άρεσε κι η εκπομπή. Θα ήταν κουτό να μην κάνουμε μια σύμπραξη με τη Δέσποινα. Τόσο απλό ήταν. Πρώτη είπα να συναντηθούμε κι από ότι έμαθα κι η Δέσποινα δέχτηκε με χαρά.

Συναντηθήκαμε πριν στο σπίτι του Νίκου Κοκλώνη σαν δύο γυναίκες που είναι στα μουσικά δρώμενα της χώρας τόσα χρόνια. Δεν είχαμε ξανασυναντηθεί σε ανθρώπινο επίπεδο. Με το που συναντηθήκαμε έσπασε αυτό το δεν έχω συναντηθεί με τον άλλον, όχι ο πάγος. Διασκεδάσαμε όταν θυμηθήκαμε την ίντριγκα που άρεσε στους φανς μας να υπάρχει», είχε πει η Άννα Βίσση στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, Καλύτερα δε γίνεται.

Μιμή Ντενίση – Λάκης Λαζόπουλος

Δεν είναι μόνο οι Τανιμανίδης - Μαυρίδης: 5 ακόμα διάσημες «ιστορικές συμφιλιώσεις» της ελληνικής showbiz

Αυτή κι αν ήταν μία κόντρα ετών. Ο Λάκης Λαζόπουλος είχε σατιρίσει επανειλημμένα τη Μιμή Ντενίση για τις υποκριτικές ικανότητες, η ίδια δεν καταλάβαινε γιατί δεχόταν τόσες απρόκλητες σύμφωνα με την ίδια «επιθέσεις». Κάπως έτσι κανείς μας δεν περίμενε να τη δει στην πρεμιέρα της παράστασής του Χτυποκάρδια στο θρανίο, να ποζάρει μαζί του στον φωτογραφικό φακό. Οι δυο τους φάνηκε να έθαψαν το «τσεκούρι» του πολέμου, ο Λάκης Λαζόπουλος μπορεί και να το ξέθαψε μέσα από ένα επεισόδιο του Podcast του για το NEWS24/7 το 2021, αλλά την τελευταία φορά που ρωτήθηκε για εκείνον η Μιμή Ντενίση, τον περασμένο Ιούνιο διαβεβαίωσε το κοινό ότι όλα είναι καλά.

Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει ακόμα κόντρα ως φιλοξενούμενη της εκπομπής Το Πρωινό του ΑΝΤ1, η Μιμή Ντενίση απάντησε ξεσπώντας: «Βαριέμαι! Το είπαμε! Δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο, θέλω να είναι καλά, λυπήθηκα και για τη γυναίκα του, έκανε και ένα πολύ ωραίο βιβλίο… Γιατί πρέπει να βγαίνω στην τηλεόραση και να το λέω και να το ξαναλέω; Τέρμα ρε παιδιά, βαριέμαι! Δεν μπορεί να σου λέω για αυτά που κάνω και να συζητάμε πάλι αν έχω κόντρα».

Δημήτρης Αποστόλου – Αλέξανδρος Ρήγας: Η πολυπόθητη επανασύνδεση

Δεν είναι μόνο οι Τανιμανίδης - Μαυρίδης: 5 ακόμα διάσημες «ιστορικές συμφιλιώσεις» της ελληνικής showbiz

Ο Δημήτρης Αποστόλου και ο Αλέξανδρος Ρήγας αφού υπέγραψαν μερικές από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές επιτυχίες των 90’s και 00’s (Δύο Ξένοι, Οι Στάβλοι της Εριέττας Ζαΐμη κ.α.) χώρισαν καλλιτεχνικά. Μάλιστα οι δυο τους έπαψαν να μιλούν για καιρό. «Η διακοπή της σχέσης μας που μάλλον είναι μόνιμη πια είχε να κάνει με αυτή την κόπωση που ζήσαμε και οι δύο. Ο ένας βλέπει τον άλλον και θυμάται τι διαολεμένη κούραση περάσαμε. Δεν βρισκόμαστε σήμερα, δεν μιλάμε, έχει και αυτός τα δικά του», έλεγε κάποτε ο Δημήτρης Αποστόλου.

Τελικά οι δυο τους τα βρήκαν και μάλιστα η συμφιλίωση τους έφερε και μία απολαυστική σύμπραξη, την τηλεοπτική σειρά Η τούρτα της μαμάς, για την ΕΡΤ. «Όλα κύλησαν πολύ ομαλά, σαν να είχε περάσει μια μέρα. Δεν είχε συμβεί κάτι. Νομίζω ότι μας έφαγε η κρίση και τους δύο, καθώς είχε τελειώσει η τηλεόραση και το θέατρο δεν είχε καμία σχέση με αυτό που είχαμε ζήσει στις καλές μέρες. Δεν έβρισκες αυτά που ήθελες. Νομίζω ότι είχαμε στερέψει και είχε κολλήσει το μυαλό και των δύο μας», σημείωνε ο Δημήτρης Αποστόλου σε άλλη του συνέντευξη μετά τη συμφιλίωσή τους.

Κατερίνα Καινούργιου – Μαρία Ηλιάκη: Ένα μωρό τις έβαλε στη λίστα με τις «ιστορικές συμφιλιώσεις»

Δεν είναι μόνο οι Τανιμανίδης - Μαυρίδης: 5 ακόμα διάσημες «ιστορικές συμφιλιώσεις» της ελληνικής showbiz

Η σχέση της Κατερίνας Καινούργιου και της Μαρίας Ηλιάκη είχαν μπει στον «πάγο» μετά το τέλος της εκπομπής Δέστε Τους. Οι δύο γυναίκες, ωστόσο, ξεπέρασαν τις όποιες διαφορές τους και η εγκυμοσύνη της Μαρίας Ηλιάκη το 2021, στάθηκε αφορμή για μία συγκινητική εξομολόγηση εκ μέρους της Κατερίνας Καινούργιου για τη σχέση τους.

«Όταν ξεκίνησα να βγαίνω μπροστά από τις κάμερες και με την Μαρία Ηλιάκη και με τον Νίκο Μουτσινά δέθηκα πάρα πολύ. Πρώτα με τη Μαρία και μετά με τον Νίκο. Και επειδή με την Μαρία έχουμε ζήσει πολύ έντονες στιγμές οι δυο μας, και ήξερα πόσο πολύ θέλει αυτό το παιδάκι, κι επειδή είμαι κι εγώ σε μια φάση που μακάρι. Απλά συγκινούμαι», είχε πει τότε η Κατερίνα Καινούργιου.

«Ξέρω πόσο πολύ το ήθελε. Στο μυαλό μου όλον αυτόν τον καιρό, όταν έμαθα ότι είναι έγκυος, παρόλο που είχαμε παρεξηγηθεί και είχαμε χαθεί όλα αυτά τα χρόνια, ήθελα τόσο πολύ να της στείλω ένα μήνυμα, να την αγκαλιάσω και ξαφνικά μιλάμε και μου έγραψε “Πόσο όμορφα μιλάς για μένα”. Της έστελνα μηνύματα συνέχεια, είχαμε επικοινωνία και ξαφνικά σαν να έχουν γίνει delete όλες οι άσχημες στιγμές», εξήγησε στη συνέχεια.

Τάκης Ζαχαράτος – Άντζελα Δημητρίου: Μία πρώτη επεισοδιακή γνωριμία

Δεν είναι μόνο οι Τανιμανίδης - Μαυρίδης: 5 ακόμα διάσημες «ιστορικές συμφιλιώσεις» της ελληνικής showbiz

Ο Τάκης Ζαχαράτος συχνά πυκνά μιμείται την Άντζελα Δημητρίου και η σχέση τους ξεκίνησε μέσα από έναν μεγάλο «θυμό». «Η Άντζελα είχε θυμώσει πολύ. Ναι, τα βρήκαμε, τώρα μιλάμε. Είναι επεισοδιακή η πρώτη συνάντηση με την Άντζελα. Ήταν καρναβάλι στην Πάτρα, δεν ήμουν πολύ γνωστός τότε. Έχω μια φίλη και μου λέει ότι είναι ένας χορός των ανθοπωλών και στο κέντρο τότε τραγουδούσε η Άντζελα Δημητρίου. Μου είπε ότι θα είναι πάρτι μασκέ και να ντυθώ Άντζελα. Βάζω και εγώ ένα μίνι καυτό με γιακά και το μαλλί μαζεμένο και ένα παλτό. Φτάνω και δεν ήταν πάρτι μασκέ. Ήταν κυρίες με τις τουαλέτες και εγώ με μίνι και το πόδι έξω. Κάθισα σε ένα τραπέζι και είχα καταντραπεί», είχε διηγηθεί για την πρώτη τους συνάντηση στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω ο Τάκης Ζαχαράτος.

«Και μου είπαν ότι θέλει να με δει η Άντζελα. Τότε μεσουρανούσε με το “Εσύ τι λες”, έχει σκάσει το σουξέ, γίνεται χαμός σε όλη την Ελλάδα. Μπαίνω μέσα και μου λέει “έχεις λίγο χοντρά μπούτια, να αδυνατίσεις. Μην αργήσεις αν είναι να βγεις, γιατί πρέπει να βγω”. Βγήκα κι έγινε χαμός. Η ίδια δεν περίμενε να συμβεί αυτό. Βλέπω την Άντζελα από πάνω, έξαλλη… Οπότε, θεωρώντας ότι έχουν καταλάβει ότι είναι ένας άντρας που κάνει την Άντζελα, λέω τώρα θα σας κάνω τον Στέλιο Καζαντζίδη. Και βλέπουν την… Άντζελα Δημητρίου να κάνει τον Στέλιο Καζαντζίδη. Τρελάθηκε ο κόσμος. Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση. Έχουμε περάσει διάφορα με την Άντζελα, αλλά την αγαπώ γιατί είναι μια ηρωίδα που το έχει σκάσει από ένα βιβλίο και συνεχώς γράφει κεφάλαια υπέροχα που μου δίνει τέτοια έμπνευση», πρόσθετε ο ίδιος. Η συμφιλίωση όπως κατάλαβες ήρθε κάποια στιγμή μακριά από κάμερες, ιδιωτικά.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share