Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Η Ζωή Λάσκαρη κόντεψε να με σκοτώσει...» - "Βόμβα" με την αποκάλυψη πασίγνωστης ηθοποιού

«Ήρθε μία μέρα και με πήρε με το αμάξι για...»

14 Οκτωβρίου 2022 18:17
«Η Ζωή Λάσκαρη κόντεψε να με σκοτώσει...» -
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στις συνεργασίες που είχε με τις αείμνηστες Αλίκη Βουγιουκλάκη, Τζένη Καρέζη και Ζωή Λάσκαρη, αναφέρθηκε η Ελένη Ανουσάκη σε συνέντευξη της στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Γιώργο Μουλά. Ενώ, αυτό ήταν το μεγάλο παράπονο που πήρε στον τάφο της η Ζωή Λάσκαρη.

Με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την Τζένη Καρέζη και την Ζωή Λάσκαρη γίνατε φίλες;

«Την Αλίκη την γνώριζα όταν ήμουν 10 ετών από το θέατρο που έπαιζε η μαμά μου, την λάτρευα. Την Καρέζη την γνώρισα το 1953 όταν έπαιξε με την μητέρα μου στο θέατρο Κοτοπούλη, «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα». Την Ζωή Λάσκαρη την γνώρισα όταν έμενα στο Κολωνάκι.

Ήρθε μία μέρα και με πήρε με το αμάξι για να πάμε βόλτα και κόντεψε να με σκοτώσει. Θυμάμαι χτύπησε το κουδούνι ένα βράδυ και μου είπε να πάμε βόλτα στο Σούνιο. Μπήκαμε μέσα και άρχισε να οδηγεί σαν τρελή. Ήταν ερωτευμένη και ήθελε παρέα θυμάμαι. Είχαμε βάλει και μουσική αλλά δεν θα ξεχάσω την ταχύτητα με την οποία πηγαίναμε.

Ελένη Ανουσάκη

Γίναμε φίλες αλλά ποτέ δεν γινόμουν αυτό που λέμε κολλητή. Κρατούσα πάντα μία απόσταση. Ήταν υπέροχες κυρίες αλλά είχα και τα μυστικά μου, δεν ήθελα να ξέρουν ούτε πώς δουλεύω ούτε τι κάνω. Όχι ότι ήμουν καλύτερη από αυτές αλλά έπρεπε να προασπίσω τις δικές μου απόψεις.»

«Πηγαίνει στο νοσοκομείο με νευρικό κλονισμό και...» - Αποκάλυψη σοκ για τη Ζωή Λάσκαρη

Ένα περιστατικό που σημειώθηκε στη ζωή της Ζωής Λάσκαρη την είχε "σημαδέψει". Η ηθοποιός είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο με νευρικό κλονισμό.

Της "κόστισε" όχι μόνο ψυχολογικά, αλλά και χρηματικά, αφού το γεγονός αυτό ήταν αφορμή για να αλλάξει το έργο στο οποίο πρωταγωνιστούσε. Τι είχε αναφέρει η ίδια για το κορμί της, αλλά και τη νοσηλεία της;

Η Ζωή Λάσκαρη, δεν είχε κανένα κόμπλεξ για το κορμί της. "Το ότι εμφανίζομαι γυμνή σε διάφορες ταινίες δεν το θεωρώ καθόλου πρόστυχο ή ανήθικο. Αγαπώ το κορμί μου, έχω συμφιλιωθείτε τη γύμνια μου και γυμνή κολυμπάω και στη θάλασσα. Όχι βέβαια στο Φάληρο, αλλά σε όλες τις απόμερες γωνιές της Μυκόνου", είχε πει.

Για το λόγο αυτό το 1980 η ηθοποιός ανέβασε το έργο "Φρύνη η Εταίρα", του Γιώργου Ρούσσου στο Θέατρο Διάνα... Ωστόσο, στην τελευταία σκηνή για τις ανάγκες του ρόλο της έπρεπε να εμφανιστεί επί σκηνής ολόγυμνη, κάτι που εξόργισε το κοινό.

"Δεν γδύνομαι για να γδυθώ. Το απαιτεί ο ρόλος. Δεν κάναμε με τον συγγραφέα ένα έργο για μπανιστιρτζήδες. Κάναμε ένα έργο που θα σατίριζε την ηθική των πολιτικών και των παπάδων", είχε εξομολογηθεί.

Τι είχε συμβεί με το έργο αλλά και τη νοσηλεία της;

Το συγκεκριμένο έργο ήταν πανάκριβο και οι εισπράξεις στο ταμείο καθοδικές. Η Λάσκαρη δεχόταν συνεχώς κριτική για τη γυμνή της εμφάνιση και ανώνυμα τηλεφωνήματα στο θέατρο που την έβριζαν. Ένα βράδυ που έπαιζε, ένας θεατής φώναξε από την πλατεία "αίσχος" και εκείνη λιποθύμησε. Πηγαίνει στο νοσοκομείο με νευρικό κλονισμό και νοσηλεύεται για μια βδομάδα. Αναγκάζεται να αλλάξει έργο. Χάνει πολλά σε χρήματα, αλλά και στη ψυχολογία της. Μιας και αναφερθήκαμε στη Ζωή Λάσκαρη, δείτε εδώ μια αποκάλυψη που... σοκάρει.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share