Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Έρχεται η ώρα για τον Βασιλιά Κάρολο: Στις 6 Μαΐου η στέψη του

Οι αλλαγές που θα γίνουν στη μεγάλη μέρα

11 Οκτωβρίου 2022 20:35
Έρχεται η ώρα για τον Βασιλιά Κάρολο: Στις 6 Μαΐου η στέψη του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ώρα για τον Βασιλιά Κάρολο του Ηνωμένου Βασιλείου έχει φτάσει και στις 6 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η στέψη του στο θρόνο της Κοινοπολιτείας στο Αββαείο του Ουέστμινστερ, ενώ και η βασιλική σύζυγος Καμίλα επίσης θα στεφθεί.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσέ το Παλάτι, η τελετή «θα αντανακλά το ρόλο της μοναρχίας σήμερα και θα ατενίζει προς το μέλλον, ενώ θα είναι ριζωμένη σε μακραίωνες παραδόσεις και τελετουργικό».

Δημοσιεύματα έχουν αποκαλύψει την πρόθεση του Καρόλου για μία πιο σύντομη και πιο λιτή τελετή σε σύγκριση με τη στέψη της μητέρας του το 1953. Κατά τη διάρκεια της τελετής ο μονάρχης «χρίζεται, ευλογείται και καθαγιάζεται» από τον Αρχιεπίσκοπο.

Οι αλλαγές στη στέψη

Η τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου, που βρίσκεται εν μέσω αποκαλύψεων για ένα νέο σκάνδαλο, θα γίνει με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, ωστόσο -όπως είχε αποκαλύψει η «Daily Mail» θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές.

Η «Operation Golden Orb» (Επιχείρηση Χρυσή Σφαίρα όπως είναι η κωδική ονομασία) προβλέπει ότι η τελετή στέψης του νέου βασιλιά της Βρετανίας θα μειωθεί δραματικά σε διάρκεια. Η τελετή για τη βασίλισσα Ελισάβετ διήρκεσε πάνω από 3 ώρες και η τωρινή πρόκειται να διαρκέσει λίγο παραπάνω από 1 ώρα.

Μάλιστα, δραματική θα είναι και η μείωση της λίστας των καλεσμένων, αφού η αρχική προέβλεπε 8.000 προσκλήσεις και η DailyMail αναφέρει ότι η τωρινή δεν θα ξεπερνάει τους 2.000, με εκατοντάδες ευγενείς και ηγέτες άλλων κρατών να μην δίνουν το παρών.

Επιπλέον, το dress code δε θα είναι τόσο αυστηρό, με τους περισσότερους να αναμένεται να φορέσουν απλά κοστούμια και όχι επίσημες στολές.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share