Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

20 διάσημες που άγγιξαν τον εφιάλτη της ανορεξίας! Με την 3η θα τα χάσετε!

20 Ελληνίδες και ξένες celebrities

6 Οκτωβρίου 2022 18:28
20 διάσημες που άγγιξαν τον εφιάλτη της ανορεξίας! Με την 3η θα τα χάσετε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλές είναι οι διάσημες γυναίκες από το χ…Πολλές είναι οι διάσημες γυναίκες από το χώρο της τηλεόρασης, του κινηματογράφου, του μόντελινγκ και της μουσικής, που πάλεψαν ή και παλεύουν ακόμη με τη «μάστιγα» των τελευταίων δεκαετιών που ονομάζεται «νευρική ανορεξία». Ευτυχώς είχαν το ψυχικό σθένος να πολεμήσουν το πρόβλημά τους αυτό και να βγουν νικήτριες.

Δεν ήταν μάλιστα λίγες αυτές που βγήκαν και μίλησαν δημόσια για την περιπέτειά τους αυτή, αποτελώντας έτσι παράδειγμα προς… αποφυγή. Τρανταχτά παραδείγματα αποτελούν οι εμφανώς αδυνατισμένες Αμάλ Αλαμουντίν και Αντζελίνα Τζολί, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως πολλές είναι και οι Ελληνίδες διάσημες που έχουν παλέψει με την ανορεξία….

Η Ελευθερία Ελευθερίου έχει φτάσει στα πρόθυρα της νευρικής ανορεξίας. «Ήμουν στα πρόθυρα νευρικής ανορεξίας. Είχα αδυνατίσει πάρα πολύ! Και εγώ η ίδια δεν κατάλαβα πώς άφησα τον εαυτό μου να πέσει σε αυτό το κομμάτι. Έβλεπα τον εαυτό μου στον καθρέφτη και έλεγα: «Θέλω (να αδυνατίσω) και άλλο! Και άλλο». Μετρούσα τα πάντα σε θερμίδες. Αυτό συνέβη πριν δύο χρόνια. Είχα κλειστεί πολύ στον εαυτό μου!”, εξομολογείται σε συνέντευξή της!

20 διάσημες που άγγιξαν τον εφιάλτη της ανορεξίας! Με την 3η θα τα χάσετε!

Το γνωστό μοντέλο Ανδρεανή Τσάφου άρχισε να χάνει πολλά κιλά στα 13 της χρόνια. «Έδωσα μάχη με τη νευρική ανορεξία και τον θάνατο» εξομολογήθηκε σε συνέντευξή της, συμβουλεύοντας όλες τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα να ζητήσουν άμεσα βοήθεια από κάποιον ειδικό.

Η Έλενα Τσαβαλιά στο παρελθόν έτρωγε μισή σαλάτα και έπινε πολλούς καφέδες. Εχει εξομολογηθεί πως πέρασε από ένα ελαφρύ στάδιο νευρικής ανορεξίας το οποίο και ευτυχώς ξεπέρασε!

Και η Τατιάνα Στεφανίδου έχει παλέψει με την ανορεξία. Η γνωστή παρουσιάστρια αποκάλυψε ότι τα χρόνια των σπουδών χορού που έκανε στο Αμβούργο ήταν τα χειρότερα της ζωής της και ότι έφτασε στο σημείο να πάθει νευρική ανορεξία. Δήλωσε συγκεκριμένα: «Πέρασα 5 εφιαλτικά χρόνια, πέρασα νευρική ανορεξία…ήμουν ένα δυστυχέστατο πλάσμα για 5 χρόνια».

Η Κωνσταντίνα Κλαψινού έχει εξομολογηθεί πως το πώς κατάφερε να ξεπεράσει τη νευρική ανορεξία με τη βοήθεια των γονιών της. ««Πιο πολύ τους είχε τρομάξει το γεγονός ότι μου είχε κοπεί η όρεξη. Δεν είχα χάσει πολλά κιλά, 4 ή 5, ούτε είχε παραμορφωθεί το σώμα μου ή το πρόσωπό μου. Είχαμε τρομάξει γιατί έτρωγα λίγο και ένιωθα χορτάτη. Οπότε είπα μιας και είναι νωρίς να το προλάβω», έχει εξομολογηθεί

Η Ζέτα Δούκα είχε φτάσει να ζυγίζει μόλις 40 κιλά με την ασθένεια να πρωτοεμφανίζεται στα 15 της χρόνια. «Ήταν κάτι εφιαλτικό, θα μπορούσα να έχω πεθάνει» αναφέρει για την περίοδο που μετά την νευρική ανορεξία, έπαθε βουλιμία.

20 διάσημες που άγγιξαν τον εφιάλτη της ανορεξίας! Με την 3η θα τα χάσετε!

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση προέβη η Μαντώ Γαστεράτου, η γνωστή παρουσιάστρια του Mad και πρώην μοντέλο, καθώς μίλησε για την περιπέτειά της στο παρελθόν, όταν ήλθε αντιμέτωπη με τη νευρική… ανορεξία. Σε συνέντευξή της στο περιοδικό “You” ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πέρασα νευρική ανορεξία λίγο πριν από τα Καλλιστεία από χαζομάρα μου είμαι πολύ αυστηρή με τον εαυτό μου και είχα βάλει ένα ανόητο στοίχημα ότι θα πρέπει να είμαι τόσα κιλά, να έχω τόσο λίπος… Τώρα που βλέπω φωτογραφίες από τότε θεωρώ πως ήμουν πιο άσχημη από ποτέ. Είχα αποστεωθεί! Δεν πίστευα αυτό που είχα κάνει στον εαυτό μου».

Η Shaya είχε φτάσει να ζυγίζει 49 κιλά. Δεν μπορούσε ωστόσο να καταλάβει ότι έχει πρόβλημα διατροφής. Χρειάστηκε η άμεση επέμβαση των δικών της ανθρώπων για να την κινητοποιήσουν.

Η Μάρα Δαρμουσλή πάλεψε με τη νευρική ανορεξία για 5 χρόνια. Σε ηλικία 20 ετών έφτασε να ζυγίζει μόλις 20 κιλά!

Η Άβα Γαλανοπούλου μας είχε τρομάξει με το πόσο είχε αδυνατίσει, μετά από την προσωπική περιπέτεια που πέρασε με τον πρώην σύντροφό της. «Αρκεί να περάσεις μια δύσκολη φάση στη ζωή σου, για να νιώσεις τις δυνάμεις σου να σε εγκαταλείπουν», είχε εξομολογηθεί. «Το έψαξα για νευρική ανορεξία. Αλλά όχι, εντάξει, παίρνω βιταμίνες, πάω σε γιατρό», είχε δηλώσει πρόσφατα σε συνέντευξή της.

Και η Ολυμπία Χοψονίδου βρέθηκε αντιμέτωπη με την ανορεξία. «Έτρωγα μόνο σαλάτες και φρυγανιές με αποτέλεσμα να αισθάνομαι για μεγάλο χρονικό διάστημα αδύναμη και να έχω συνεχώς ζαλάδες. Όλοι μου έλεγαν πόσο είχα αλλάξει και πόσο είχε αγριέψει το πρόσωπό μου». Στα 16 της και για περίπου δύο χρόνια το μοντέλο ζύγισε μόλις 48 κιλά. Οι γονείς της την στήριξαν και σήμερα έχει δημιουργήσει μια ευτυχισμένη οικογένεια

Δεν είναι λίγα τα δημοσιεύματα που θέλουν τη σύζυγο του Τζορτζ Κλούνεϊ, Αμάλ Αλαμουντίν, να βρίσκεται στα όρια της νευρικής ανορεξίας. Υπάρχουν μάλιστα φήμες πως το ζευγάρι έχει καταφύγει στις εξωσωματικές προκειμένου να συλλάβει παιδί εξαιτίας της αδυνατισμένης Αμάλ .Φήμες θέλουν την πανέμορφη Αντζελίνα Τζολί να έχει φτάσει σήμερα 35 κιλά!

Μπορεί η Jessica Alba να διαθέτει σήμερα ένα από τα πιο καλλίγραμμα κορμιά του Hollywood, όμως η διάσημη ηθοποιός παραδέχτηκε ανοιχτά σε μια παλιότερη συνέντευξη της ότι, για πολλά χρόνια, αντιμετώπιζε προβλήματα διατροφής και έλλειψης αυτοπεποίθησης.

To πρώην Spice Girl, Βικτόρια Μπέκαμ, έχει παραδεχτεί στο βιβλίο της Learning to Fly ότι φλέρταρε με την ανορεξία για πολλά χρόνια.

H Christina Ricci της οικογένειας Addams έχει νοσηλευτεί στο νοσοκομείο για ανορεξία στα 16 της χρόνια. Η ίδια δεν έκρυψε ποτέ αυτήν την περιπέτειά της. Ακόμη και σήμερα είναι εξαιρετικά αδύνατη

Το διάσημο μοντέλο Crystal Renn, έγραψε την εμπειρία της από την ανορεξία στο βιβλίο Hungry: A Young Model’s Story of Appetite, Ambition and the Ultimate Embrace of Curves.

Και η Τόρι Σπέλινγκ έχει περάσει μεγάλες περιόδους της ζωής της που πραγματικά βρίσκεται στα όρια της ανορεξίας!

Ουκ ολίγες φορές δημοσιεύματα θέλουν την Κίρα Νάιτλι να δινει μάχη με την ανορεξία

Η εξομολόγηση της Ελ Μακφέρσον σοκάρει: «Έβαζα τα παιδιά μου για ύπνο στις 9 το βράδυ και εγώ κοιμόμουν στις 3 τα ξημερώματα. Ξυπνούσα στις 6 το πρωί. Νόμιζα πως όλο αυτό ήταν πραγματικά παραγωγικό. Άρχισα να χάνω βάρος. Έτρωγα και γυμναζόμουν αλλά το σώμα μου δεν ανταποκρινόταν. Είχα πάθει διαταραχές στην πέψη μου. Ήμουν ένα βήμα πριν τη νευρική ανορεξία».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share