Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το άγνωστο σκάνδαλο που θέλουν να ξεχάσουν Μαριέττα Χρουσαλά και Λέων Πατίτσας: Τα αβάσταχτα χρέη και η τραγωδία της αυτοκτονίας που έκαναν την οικογένειά τους να «καταρρεύσει»

Η «διπλή» τραγωδία του ζευγαριού

1 Οκτωβρίου 2022 10:47
Το άγνωστο σκάνδαλο που θέλουν να ξεχάσουν Μαριέττα Χρουσαλά και Λέων Πατίτσας: Τα αβάσταχτα χρέη και η τραγωδία της αυτοκτονίας που έκαναν την οικογένειά τους να «καταρρεύσει»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Μαριέττα Χρουσαλά και ο Λέων Πατίτσας έχουν περάσει τις δικές τους δυσκολίες μέσα τόσα χρόνια γάμου, με τους δύο μάλιστα να θρηνούν δύο πρόσωπα της οικογένειάς τους μέσα σε διάστημα λίγων μηνών.

Δεν ήταν, δηλαδή, μόνο ο θάνατος του πατέρα του εφοπλιστή, Σπύρου, καθώς λίγο καιρό αργότερα έφυγε με τραγικό τρόπο από τη ζωή η θεία της Μαριέττας, συγκλονίζοντας με το τρόπο, που οδηγήθηκε στον χαμό της.

Η «συμβολαιογράφος των πλειστηριασμών» Ιωάννα Μπιλίση – Χρουσαλά έκανε βουτιά θανάτου σε θαλάσσια περιοχή της Περαίας στη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας σοκ στην τοπική κοινωνία και βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς και φίλους.

Το άψυχο σώμα της πρώην προέδρου των συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή στο Κτήμα Καραγκιόζη στην Περαία.

Η εξέταση της σορού, που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί από ιατροδικαστή σήμερα το πρωί.

Το πτώμα της 79χρονης εντόπισαν περίοικοι της περιοχής, που αμέσως κάλεσαν το Λιμενικό. Αυτόπτες μάρτυρες, μάλιστα, φέρεται ότι είδαν την πρώην πρόεδρο του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης να βγάζει τα ρούχα της, να μένει με τα εσώρουχα και να μπαίνει στη θάλασσα.

Η αυτοκτονία και το τελευταίο σημείωμα

Οι ίδιες πληροφορίες τη θέλουν να είχε πάνω της την ταυτότητά της και πως στα ρούχα της βρέθηκε επίσης σημείωμα, στο οποίο δεν αναφέρεται στους λόγους που την οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα, αλλά ζητά συγγνώμη από τα παιδιά της για διάφορα κληρονομικά ζητήματα.

Η Ιωάννα Μπιλίση – Χρουσαλά ήταν σύζυγος του αδελφού του πατέρα της Μαριέττας Χρουσαλά και θεία της και ιδιαίτερα γνωστή στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, καθώς υπήρξε για χρόνια πρόεδρος των συμβολαιογράφων, ενώ το τελευταίο διάστημα είχε βρεθεί στη μέση της διαμάχης για τους πλειστηριασμούς.

Εις βάρος της είχε ασκηθεί κακουργηματική ποινική δίωξη έπειτα από καταγγελία για υπεξαίρεση από πλειστηριασμούς περίπου 500.000 ευρώ.

«Σχετικά με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που εμπλέκουν το όνομά μου, δηλώνω ότι είναι ανακριβή και παραπλανητικά, καθώς δεν οφείλεται εκ μέρους μου κανένα απολύτως ποσό στο Ελληνικό Δημόσιο. Είμαι έτοιμη κάθε στιγμή να παράσχω τεκμηριωμένες εξηγήσεις για αυτό, εφόσον κληθώ από τα αρμόδια όργανα, και έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη» είχε δηλώσει τότε η πρώην πρόεδρος των συμβολαιογράφων.

Η υπόθεση αφορούσε περίπου δέκα πλειστηριασμούς ακινήτων φυσικών και νομικών προσώπων που διενεργήθηκαν το 2015 από την τότε πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την αναφορά που είχε υποβάλει η ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, το ποσό της υπεξαίρεσης υπολογιζόταν σε περίπου 500.000 ευρώ και πρόκειται για χρήματα που προέρχονταν από πλειστηριασμούς και θα έπρεπε να κατατεθούν σε διάστημα τριών ημερών στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share