Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Σταμάτης Κόκοτας: Η φιλία με τον Αριστοτέλη Ωνάση, η Ρολς Ρόις και τα 50 εκατομμύρια για να ξυρίσει τις φαβορίτες του

Τέλος εποχής σε μία από τις πιο γνωστές φωνές της Ελλάδας

1 Οκτωβρίου 2022 10:44
Σταμάτης Κόκοτας: Η φιλία με τον Αριστοτέλη Ωνάση, η Ρολς Ρόις και τα 50 εκατομμύρια για να ξυρίσει τις φαβορίτες του
(ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ / EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Σταμάτης Κόκοτας «έφυγε» σε ηλικία 85 ετών το Σάββατο (1/10), έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία στο Ασκληπιείο Βούλας.

Γεννήθηκε στην περιοχή του Ζωγράφου στις 23 Μαρτίου 1937 ενώ σήμερα κατοικεί στο Φάληρο. Είναι δηλωμένος φίλαθλος του Παναθηναϊκού ενώ ασχολήθηκε, επίσης, με το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο πατέρας του ήταν γιατρός και η μητέρα τραπεζικός. Εκείνον τον κέρδισε το τραγούδι. Ο ίδιος είχε πει σχετικά: ” Μια κιθάρα που μου χάρισε η μητέρα μου στα 14 με ξεμυάλισε, μετά πήρα μέρος στο Τρίο Μπραζίλ. Πήγα στο Παρίσι να σπουδάσω ιατρική, όπως ήθελε η οικογένεια, όμως εκεί άρχισα το τραγούδι σε καμπαρέ”.

Ο γνωστός τραγουδιστής πέρα από την σπουδαία καριέρα είχε κάνει δύο γάμους, αποκτώντας τρία παιδιά και δύο εγγόνια.

Αν μετρήσουμε από το 1966, όταν ξεπρόβαλε με τη βοήθεια του Σταύρου Ξαρχάκου, σαν το νέο αστέρι, είχε στην πλάτη του 56 χρόνια καριέρας!

Κόκοτας Τσιτσάνης

Η Ρολς Ρόις και η αγάπη για τα πολυτελή αυτοκίνητα

Ο Σταμάτης είχε ακριβά χόμπι και πολλά πολυτελή αυτοκίνητα. Αλλά όχι συμπεριφορά σταρ. Οι φωτογραφίες του ως οδηγού αγώνων φιγουράριζαν στα πρωτοσέλιδα. Ο ίδιος είχε πει: “Μου άρεσε το αυτοκίνητο, η ταχύτητα, έπαιξα όσο ήθελα, τώρα ούτε το καβαλάω». Είχε, όντως, και Ρολς Ρόις; «Βέβαια είχα, την έδωσα. Και άλογα είχα. Εγώ και ο Μπάρλος. Ο Στράτος (σ.σ. Διονυσίου) ακολούθησε πολύ αργότερα. Είχε κάτι λίγα”. Έμεινε κάτι απ’ όλα αυτά, αποταμίευσε; «Εντάξει καλά είμαστε, υπάρχουν χειρότερα για να μην αναφέρω τα κατώτατα» είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του.

κόκοτας bmw

Ο Σταμάτης Κόκοτας είχε επίσης μοιραστεί με το κοινό κάποια πράγματα για τον εαυτό του στο Παρίσι λέγοντας: “Εκανα και πολλή τηλεόραση. Δίπλα σε μεγάλους σαν τον Αζναβούρ, τον Ζιλμπέρ Μπεκό κ.ά. Αλλά και στην Ιταλία με τον Τζιάνι Μοράντι. Έλειψα οκτώ χρόνια. Η δουλειά πήγαινε πολύ καλά, ήμουν πανευτυχής, ήθελα να μείνω. Αλλά ο Σταύρος Ξαρχάκος, στον οποίο οφείλω πολλά, με είδε εκεί και μου πρότεινε να γυρίσω στην Ελλάδα. Στη Γαλλία βρήκα και τον Μίκη. Έπειτα στην Ελλάδα ήταν να τραγουδήσω ένα έργο του, τελικά το είπε μια άλλη κυρία. Το μπαμ έγινε πράγματι το 1966 με τον Σταύρο και το “Ένα μεσημέρι”. Έπειτα το “Ονειρο απατηλό” του Καλδάρα και πόσα ακόμη”.

Ο Ωνάσης μου είχε αδυναμία

Αριστοτέλης Ωνάσης σταμάτης κόκοτας

“Ο Αρίστος με ξεχώριζε και η Μαρία μού έλεγε “τι γλυκά που τραγουδάς Σταμάτη”. Με τη Μαρία δεν ήταν εύκολο να μιλήσει κάποιος, δεν συζητούσαμε πολύ, λίγα πράγματα. Της χάρισα όμως έξι long play δικά μου τα οποία άκουγε κάθε βράδυ, όταν ήθελε να ξεκουραστεί. Χάρηκα που είχα την τύχη να γνωρίσω μια τέτοια κυρία. Ο μεγάλος Ωνάσης δεν κοιμόταν πολύ. Επέστρεφα από το μαγαζί το πρωί και έπειτα από δύο ώρες ύπνου, ερχόταν ο οδηγός του κάτω από το σπίτι μου και μου έλεγε “σήκω, το αφεντικό είπε να πάμε στον Σκορπιό”. Ξέρεις, με ελικόπτερο και τα σχετικά. Ήταν εξαιρετικός ο Αρίστος. “Σταματάκη, όλα καλά;” έλεγε. ΄Η με ρωτούσε: “Τον Αλέξανδρο πώς τον βλέπεις, οδηγεί καλά;». Ασ’ τα να μην τα θυμάμαι. Με πειράζει… είχε πει σε συνέντευξή του ο Σταμάτης Κόκοτας. Μάλιστα ο Σταμάτης Κόκοτας είχε αποκαλύψει ένα περιστατικό στα “Δειλινά” λέγοντας: Ένα βράδυ ο Αριστοτέλης Ωνάσης διασκέδαζε με τη σύζυγό του Τζάκι Κένεντι Ωνάση και κέρασε όλο το μαγαζί σαμπάνιες. Και έγινε το έλα να δεις! Όλο το μαγαζί! Χίλια άτομα”.

Σκέφτομαι να πουλήσω τη Lamborghini του Ωνάση

Την πρόθεση του να πουλήσει τη Lamborghini Miura που του δώρισε ο Αριστοτέλης Ωνάσης είχε εκφράσει Σταμάτης Κόκοτας το 2013 λέγοντας:” Δεν έχω καθόλου αναμνήσεις από το δώρο αυτό”.

Lamborghini κόκοτας

Η φιλία με τη Μαρία Κάλλας

Την Μαρία την Κάλλας την γνώρισα στο τραπέζι ενός μαγαζιού που τραγουδούσα, την έφερε ο Αρίστος να μου την γνωρίσει. Την αγάπησα πολύ, γίναμε καλοί φίλοι. Μου έλεγε «que dulce chanteur». Κι επειδή μου άρεσε εμένα αυτό που μου έλεγε της χάρισα έξι long play που ηχογράφησα. «Τις ελεύθερες ώρες που δεν έχεις να ασχοληθείς με κάτι, βάλε αν θες να ακούσεις αυτά» είχε πει ο Κόκοτας.

Η προσφορά 50 εκατομμυρίων για να ξυρίσει τις φαβορίτες του

Ο Σταμάτης Κόκοτας είχε πει σχετικά: “Οι φαβορίτες μου είναι το σήμα κατατεθέν μου. Ένας που θέλει να κάνει διαφήμιση για ένα ξυραφάκι, τα 50 εκατ. δεν είναι τίποτα για να ξυρίσω τις φαβορίτες μου, αλλά εμένα δεν με ενδιαφέρει. Τον έστειλα από εκεί που ήρθε”…

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share