Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Από το κεφάλι της πριγκίπισσας Νταϊάνα σε αυτό της εγγονής της: Στη φόρα το κειμήλιο που πρόκειται να κληρονομήσει η Σάρλοτ

Επακόλουθο του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ Β'

29 Σεπτεμβρίου 2022 11:24
Από το κεφάλι της πριγκίπισσας Νταϊάνα σε αυτό της εγγονής της: Στη φόρα το κειμήλιο που πρόκειται να κληρονομήσει η Σάρλοτ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ζωή μιας νεαρής πριγκίπισσας είναι γλυκόπικρη. Από τη συμμετοχή σε κανονικές καθημερινές δραστηριότητες, όπως οι ποδοσφαιρικοί αγώνες και το σχολείο, μέχρι τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις που οι περισσότεροι δεν θα ζήσουν ποτέ από κοντά -όπως η μπροστινή θέση στο Πλατινένιο Ιωβηλαίο της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ Β ή μια βόλτα στους κήπους του παλατιού του Κένσινγκτον- η ζωή της βασιλικής οικογένειας έχει μεγάλη σημασία ακόμη και τα πιο νεαρά της μέλη.

Δείτε επίσης: Ανατριχιαστικό: Αυτές ήταν οι 4 τελευταίες λέξεις που ψέλλισε η πριγκίπισσα Νταϊάνα πριν ξεψυχήσει

Τώρα, με την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ να αποτελεί ήδη μακρινή ανάμνηση, όπως σημειώνουν οι New York Times, ο κόσμος κατανοεί πόσο γρήγορα η εξουσία περνάει από γενιά σε γενιά.

Και για όποιον αναρωτιέται ποια είναι η συνολική περιουσία της βρετανικής, βασιλικής οικογένειας, πια, το Foreign Policy αναφέρει ότι αυτή αξίζει συλλογικά 28 δισεκατομμύρια δολάρια -ένα ποσό που πραγματικά προκαλεί ανατριχίλα. Μεταξύ των πιο προσοδοφόρων, φυσικά, είναι το παλάτι του Κένσινγκτον και το Crown Estate, σύμφωνα με το Forbes.

Στην τρυφερή ηλικία των 7 ετών, η πριγκίπισσα Σάρλοτ της Ουαλίας, κόρη του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της πριγκίπισσας Αικατερίνης, είναι απίθανο να κληρονομήσει κάτι από όλα αυτά, ωστόσο υπάρχει ένα κειμήλιο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, που μπορεί να περάσει στα χέρια της.

πριγκιπισσα-νταιανα-κειμηλιο-σαρλοτ-29-9

Μπορεί να κληρονομήσει την περιζήτητη τιάρα Σπένσερ της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Το New Idea αναφέρει ότι ενώ η πριγκίπισσα Σάρλοτ μπορεί να μην βρίσκεται στις πρώτες θέσεις για τη διαδοχή του θρόνου, θεωρείται, όμως, σίγουρη κληρονόμος για κάποια από τα πιο περιζήτητα κοσμήματα που είχε κάποτε η εκλιπούσα γιαγιά της, η αγαπημένη πριγκίπισσα Νταϊάνα. Οι γνώστες του παλατιού διακηρύσσουν ότι όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, η νεαρή πριγκίπισσα Σάρλοτ θα έχει όντως την «επιλογή της από τα κοσμήματα του παλατιού», που είναι ένα αρκετά εξωφρενικό «προνόμιο».

Η μικρή πριγκίπισσα -που αναφέρεται χαϊδευτικά ως «Lottie», σύμφωνα με το Town & Country είναι η πρώτη εγγονή της αείμνηστης πριγκίπισσας Νταϊάνα της Ουαλίας και η πρώτη στη σειρά για να κληρονομήσει την περίφημη τιάρα Σπένσερ -την οποία φόρεσε την ημέρα του γάμου της με τον τότε πρίγκιπα Κάρολο (σημερινό βασιλιά Κάρολο Γ΄) και κράτησε μετά το διαζύγιό τους.

Αυτή τη στιγμή, η περίφημη τιάρα βρίσκεται υπό τη φροντίδα του Καρόλου, 9ου κόμη Σπένσερ, ο οποίος είναι αδελφός της Νταϊάνα. Ο κόμης είναι ο θείος του πρίγκιπα Ουίλιαμ από τη μητέρα του και, ως εκ τούτου, οι δύο τους έχουν ήδη συζητήσει ανοιχτά την προοπτική να χαρίσουν στην πριγκίπισσα Lottie την τιάρα Σπένσερ, έχοντας λίγο πολύ συμφωνήσει να το κάνουν, όπως αναφέρει το grunge.com.

Μάλιστα, ένας ανώνυμος insider του παλατιού φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με το New Idea, ότι «Ο Ουίλιαμ γνωρίζει πολύ καλά ότι ο θείος του έχει τις δικές του κόρες, αλλά οι δυο τους έχουν συμφωνήσει ότι το εμβληματικό κομμάτι της πριγκίπισσας Νταϊάνα ανήκει στην πρώτη της εγγονή».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share