Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ο άγνωστος βίος του Γιώργου Νταλάρα: Το πραγματικό του επίθετο, η καταγωγή του και το παρατσούκλι "θείος" (Video)

Όλα όσα δεν ξέρετ για τον αγαπημένο τραγουδιστή

28 Σεπτεμβρίου 2022 16:07
Ο άγνωστος βίος του Γιώργου Νταλάρα: Το πραγματικό του επίθετο, η καταγωγή του και το παρατσούκλι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Γιώργος Νταλάρας είναι ένας καλλιτέχνης που δεν χρειάζεται συστάσεις. Στην καριέρα του έχει τραγουδήσει σχεδόν όλα τα μουσικά είδη: από δημοτικό, σμυρνέικο, ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι μέχρι βυζαντινούς ύμνους, λυρικά, σύγχρονα έντεχνα, λάτιν, όπερα, συμφωνικά έργα, ροκ, ποπ κ.ά.

Επιπλέον έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους σύγχρονους Έλληνες συνθέτες και εκπροσώπους του ελληνικού τραγουδιού καθώς και με πολλές από τις σημαντικότερες συμφωνικές ορχήστρες του κόσμου. Παράλληλα, η Ελένη Νταράλα, ετεροθαλής αδερφή του Γιώργου Νταλάρα, πριν μερικά χρόνια θέλησε να αποκαλύψει στους διαδικτυακούς της φίλους το λόγο που είχε εξαφανιστεί για αρκετό χρονικό διάστημα.

Γιώργος Νταλάρας: Το πραγματικό του επίθετο, η καταγωγή του και το παρατσούκλι "θείος"

Ο Γιώργος Νταλάρας κατάγεται από οικογένεια μουσικών. O πατέρας του, Λουκάς Νταράλας ήταν επίσης τραγουδιστής και συνθέτης στο χώρο της ρεμπέτικης μουσικής. Οι πρώτες του μνήμες είναι στενά δεμένες με τις βασικές μορφές της ελληνικής μουσικής, το δημοτικό, το σμυρνέικο, το ρεμπέτικο και το λαϊκό τραγούδι.

Τα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσής του, το άλλαξε επισήμως (όχι ψευδώνυμο) σε Νταλάρας. Όπως έχει παραδεχτεί και ο ίδιος, το όνομα του πατέρα του διευκόλυνε σημαντικά τα πρώτα του βήματα και του άνοιξε πόρτες.

Ο Γιώργος Νταλάρας είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους τραγουδιστές και μουσικούς. Ο τραγουδιστής που τον Οκτώβριο του 2006 ανακηρύχθηκε Πρεσβευτής Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, έχει πραγματοποιήσει μεγάλες συναυλίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, έχει εμφανιστεί στα σημαντικότερα θέατρα και συναυλιακούς χώρους παγκοσμίως, ενώ έχει συνεργαστεί με πολλές από τις σημαντικότερες συμφωνικές ορχήστρες του κόσμου.

Ωστόσο, υπάρχει κάτι που ίσως να μην γνωρίζατε για τον Γιώργο Νταλάρα και αυτό αφορά την καταγωγή του. Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης γεννήθηκε στην Κοκκινιά του Πειραιά. Η μητέρα του καταγόταν από την Μικρά Ασία κι ο πατέρας του ήταν ο ρεμπέτης Λουκάς Νταράλας.

Πολλοί συνάδελφοι του Γ. Νταλάρα τον αποκαλούν "θείο". Το παρατσούκλι αυτό είχε ξεκινήσει σαν αστείο, όταν ο Γ.Νταλάρας είχε κάνει μία φορά δώρο ένα κασετόφωνο στον Χάρη Κατσιμίχα και από τότε ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας τον φωνάζουν θείο. Έπειτα έγινε γνωστό και άρχισαν και άλλοι συνάδελφοι και φίλοι του να τον αποκαλούν θείο, ο καθένας για δικούς του λόγους.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share