Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ο... άγνωστος Γιάννης Πάριος: «Η μοναξιά είναι αδελφή μου - Δεν είχα χρόνο για...»

«Ο γάμος ποτέ δεν μου πήγαινε»

28 Σεπτεμβρίου 2022 12:02
Ο... άγνωστος Γιάννης Πάριος: «Η μοναξιά είναι αδελφή μου - Δεν είχα χρόνο για...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Ενώπιος Ενωπίω» και στον Νίκο Χατζηνικολάου, μίλησε πριν λίγο καιρό ο σπουδαίος ερμηνευτής Γιάννης Πάριος, ο οποίος έκανε λόγο για τα πρώτα του βήματα στο τραγούδι, για τα πρόσωπα που τον στήριξαν, για τους γονείς του, για την προσωπική του ζωή και για το αγαπημένο του νησί, την Πάρο. Αποκάλυψε επίσης ποιος είναι ο άνθρωπος που τον «βάφτισε» Πάριο, τι θέλει για τους τέσσερις γιους του και πως ο γάμος δεν του πήγαινε ποτέ, αν και έχει κάνει δύο.

Δείτε επίσης: Γοητευτικός και κορυφαίος επιχειρηματίας: Αυτός ο πασίγνωστος Έλληνας είναι ο σύντροφος της Αλεξάνδρας Παλαιολόγου μετά το γάμο με τον Γιάννη Πάριο (photo)

«Νονοί του ονόματος ήταν πολλοί. Και ο Μάκης Μάτσας και εγώ και ο Γιώργος ο Κατσαρός» ανέφερε ο Γιάννης Πάριος. Όπως αποκάλυψε στην αρχή είχε πέσει στο τραπέζι το όνομα «Παριανός», αλλά υπήρχε ήδη ένας τραγουδιστής στη Βάρη με το όνομα αυτό.

Για την αλλαγή του ονόματος του Γιάννη Πάριου μίλησε και ο πρόεδρος της Minos EMI, Μάκης Μάτσας: «Η φωνή του Γιάννη με εντυπωσίασε και του πρότεινα να κάνουμε ένα συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας. Όταν τον ρώτησα πως τον λένε και μου αποκάλυψε το πραγματικό του όνομα, του είπα: «το Βαρθακούρης είναι τόσο σκληρό όνομα σε σχέση με τη βελούδινη φωνή σου». Όταν μου είπε ότι είναι από την Πάρο, τότε σκέφτηκα το «Γιάννης Πάριος». Και έτσι βαφτίστηκε το «Γιάννης Πάριος».

γιαννησ-παριοσ-χαρησ-βαρθακουρησ-28-9

Οι εξομολογήσεις για τα παιδιά του

Μιλώντας για τον πατέρα του, ο Χάρης Βαρθακούρης υπογράμμισε πως ο πατέρας του εκτός από σπουδαίος τραγουδιστής και συνθέτης είναι και τεράστιος στιχουργός.

Μάλιστα, ο Γιάννης Πάριος αποκάλυψε μία πολύ συγκινητική ιστορία με τον γιο του. «Ήμασταν στην Πάρο και ο Χάρης έγραφε όλο το βράδυ στο διπλανό σπίτι. Υποτίθεται ότι ήμασταν ψιλοτσακωμένοι τότε. Και έρχεται και κάθεται στο πιάνο μου και παίζει μία μελωδία και τρελάθηκα.

Το ακούω και του λέω: «ωραία μελωδία» και γυρνάει και μου κάνει: «γράψε ντε κανέναν στίχο»” ανέφερε ο Γιάννης Πάριος. «Και αυτό το τραγούδι είναι από τις τελευταίες του επιτυχίες, είναι το «Γέμισε η ζωή μου βράδια αξημέρωτα».

«Ήταν έκπληξη αλλά εμένα και τον Χάρη δεν μας εξέπληξε τόσο γιατί από 8 ετών, καθόταν στο πιάνο στην Πάρο ο Χάρης κι έπαιζε μια μελωδία. Ήταν ο μικρός από πάνω και κοιτάει και λέει σήκω επάνω να το παίξω εγώ αυτό. Κάθεται, με κοιτάει ο Χάρης και μου λέει μπαμπά τι θα κάνουμε με αυτόν εδώ. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό. Ξέρει ότι δεν συμφωνώ με το στιλ μουσικής του αλλά ούτε διαφωνώ με τη νέα γενιά. Η Σοφία Αλιμπέρτη είναι ο πολυτιμότερος άνθρωπος και για τους δυο».

Αναφερόμενος στους γονείς του είπε: “Και η μητέρα μου και ο πατέρας μου είχαν ωραία φωνή. Ο πατέρας μου ήταν άγιος άνθρωπος. Ο άγιος Χαραλάμπης. Ο πατέρας μου όταν είχε νεύρα η μάνα μου έφευγε για να μην τσακωθούν”.

Η μάνα μου ήταν ο καπετάνιος όπως είναι σε κάθε υγιές σπίτι. Εγώ ήμουν μπαμπάκιας, όχι μαμάκιας. Της έδινες 1000 δραχμές και τα έξοδά μας ήταν 1200. Της έφταναν και κράταγε και δυο κατοστάρικα στην άκρη. Δεν ξέραμε τι είναι το χορτάτος για να πεινάσουμε.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου έπαιξε στον άερα ένα βίντεο με την μητέρα του Μαρουσώ και ο τραγουδιστής συγκινήθηκε βαθιά. «Στο νέο μου δίσκο έχω γράψει ένα τραγούδι για τη μάνα μου. Αυτά τα τραγούδια τα είχε ξεχασμένα σε κασέτες».

Παντρεύεσαι έναν άνθρωπο γιατί τον αγαπάς. Και παντρεύεσαι έναν άνθρωπο γιατί σέβεσαι τα παιδιά. Ο γάμος ποτέ δεν μου πήγαινε ή δεν τον πήγαινα… Δεν είχα χρόνο να αφιερώσω στα παιδιά μου. Τους αγαπάω και τους στηρίζω. Έχω 4 φίλους, όχι παιδιά!

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share