Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

Φτωχική η καταγωγή του Ρένου Χαραλαμπίδη: Τα δύσκολα χρόνια και... το θαύμα της εγκυμοσύνης

Ποτέ δεν έχει κρύψει από πού ξεκίνησε

22 Σεπτεμβρίου 2022 09:23
Φτωχική η καταγωγή του Ρένου Χαραλαμπίδη: Τα δύσκολα χρόνια και... το θαύμα της εγκυμοσύνης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης είναι σήμερα ένας αγαπημένος ηθοποιός, με σπουδαίες επιτυχίες και μια μοναδική αίσθηση του χιούμορ, αν και δεν ήταν πάντοτε όλα ρόδινα.

Ο γνωστός καλλιτέχνης, που υπήρξε κόλαφος για τις υποθέσεις Φιλιππίδη και Λιγνάδη, δεν έχει κρύψει την υπερηφάνεια για τους γονείς του και σε όλες τις συνεντεύξεις του αναφερόταν στον δύσκολο τρόπο που γεννήθηκε.

Τα λόγια υπερηφάνειας και η καταγωγή

«Είμαι ο περήφανος γιος μιας καθαρίστριας και ενός κηπουρού και το λέω για τότε που είπαν – όταν μπήκα στην πολιτική – ότι είμαι από πλούσια οικογένεια.

Οι γονείς μου ήταν 14 χρόνια παντρεμένοι, δεν μπορούσαν να κάνουν παιδί, ο πατέρας μου ήταν αγρότης και πεταλωτής. Πήγαν στη Γερμανία ως μετανάστες. Δεν τα κατάφεραν ούτε εκεί με τους γερμανούς γιατρούς να κάνουν παιδί. Γύρισαν Ελλάδα.

Η μητέρα μου 32 χρονών. Της είπαν δεν πρόκειται να κάνεις παιδί. Η μητέρα μου ήταν καθαρίστρια. Οι φίλες της μητέρας μου της είπαν για την Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου. Πήγε στο μοναστήρι και έκανε τάμα. Ενα τάμα μεγάλης ψυχικής οδύνης. Δεν έπιασε πάλι παιδί.

Ωσπου ξαφνικά η μαμά μου άρχισε να φουσκώνει. Της είπαν δεν είσαι έγκυος. Οταν κατάλαβαν τελικά ότι είναι έγκυος, οι γιατροί τα έχασαν. Γεννήθηκα με καισαρική. Η μητέρα μου πιστεύει ότι γεννήθηκα έτσι για να μην πουν ότι είμαι υιοθετημένος».

Η καταγωγή του, λοιπόν, είναι από το Σπήλαιο Ορεστιάδας. Είναι αυτοδίδακτος ηθοποιός και σεναριογράφος με θεατρικές σπουδές σε ελεύθερα εργαστήρια στην Αθήνα. Έχει πρωταγωνιστήσει στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο και το θέατρο.

Ως σκηνοθέτης εμφανίστηκε το 1997 με το «No Budget Story», μια ασπρόμαυρη ρομαντική ταινία που σημάδεψε την δεκαετία του '90 και ξεκίνησε μια ολόκληρη σχολή με τη φιλοσοφία του γύρω από τον κινηματογράφο.

Ακολούθησε το 2000 η ταινία «Φτηνά τσιγάρα», μια ταινία που στιγμάτισε την γενιά του τέλους της δεκαετίας του '90, από την οποία και ξεκίνησαν όλα.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share