Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Εξελίξεις με την κηδεία της Μάρθας Καραγιάννη - H απόφαση για την αποτέφρωσή της

Τι θα συμβεί με την αγαπημένη ηθοποιό

20 Σεπτεμβρίου 2022 18:27
Εξελίξεις με την κηδεία της Μάρθας Καραγιάννη - H απόφαση για την αποτέφρωσή της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε ηλικία 82 ετών έφυγε από την ζωή η Μάρθα Καραγιάννη, η οποία είχε ως τελευταία επιθυμία να αποτεφρωθεί, ωστόσο υπήρξε ένα μεγάλο πρόβλημα καθώς δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες υπογραφές για το Ληξιαρχείο.

Θα αποτεφρωθεί τελικά η Μάρθα Καραγιάννη

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον Δημήτρη Σούρα, η επιθυμία της αγαπημένης ηθοποιού τελικά θα πραγματοποιηθεί και έτσι συνάδελφοι, φίλοι και συγγενείς θα της πουν το τελευταίο αντίο στην Μάρθα Καραγιάννη την Πέμπτη 22/9 στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών και μετά θα αποτεφρωθεί.

«Μάρθα μου, ψυχή μου. Τα καταφέραμε! Την Πέμπτη στις 12:00 στο Α νεκροταφείο θα είμαστε μαζί για τελευταία φορά. Μετά θα γίνει αυτό που επιθυμούσες. Θα σε συνοδεύσουν η Ντόρα και η Ελένη και εγώ θα σε ξανακρατήσω στα χέρια μου περιμένοντας να σου δώσω την τελευταία αγκαλιά… Ψυχή μου…» έγραψε χαρακτηριστικά στην λεζάντα της ανάρτησής του ο Δημήτριος Σούρας.

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου αποχαιρετά την Μάρθα Καραγιάννη

«Η Μάρθα Καραγιάννη ουδέποτε νοιάστηκε σοβαρά να γίνει είδωλο της οθόνης. Ήταν η ωραία που δεν πλασαρίστηκε ποτέ ως τέτοια. Επέβαλε την παρουσία της με το ταπεραμέντο της και την εκρηκτική της ζωντάνια, αλλά και με την αθωότητα μιας αυθάδικης ομορφιάς, που ήταν οικεία και προσιτή» αναφέρει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) αποχαιρετώντας την Μάρθα Καραγιάννη, η οποία έφυγε από τη ζωή ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο!

«Η Μάρθα Καραγιάννη υπήρξε μια από τις μεγάλες κυρίες του ελληνικού κινηματογράφου στα χρόνια της εμπορικής ακμής του, όταν σπουδαίοι ηθοποιοί, κατά τεκμήριο σημαντικοί κωμικοί του θεάτρου, μετέφεραν στην οθόνη αναγνωρίσιμους στο ευρύ κοινό χαρακτήρες.

Η Μάρθα Καραγιάννη, έχοντας ήδη ξεκινήσει την καλλιτεχνική της πορεία στο χορό, εξέπεμψε τη μεγαλύτερη λάμψη της σε κωμωδίες και δημοφιλή μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη στα οποία παρήλαυνε η αφρόκρεμα των πρωταγωνιστών της Φίνος Φιλμ. Ενσάρκωνε συνήθως το κορίτσι της φτωχογειτονιάς σε κινηματογραφικά κάδρα της νεοελληνικής ηθογραφίας, στα οποία έφερναν μια νέα πνοή το χρώμα, τα μουσικοχορευτικά νούμερα και η αισιόδοξη διάθεση.

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου αποχαιρετά την Μάρθα Καραγιάννη

Η Μάρθα Καραγιάννη ουδέποτε νοιάστηκε σοβαρά να γίνει είδωλο της οθόνης. Ήταν η ωραία που δεν πλασαρίστηκε ποτέ ως τέτοια. Επέβαλε την παρουσία της με το ταπεραμέντο της και την εκρηκτική της ζωντάνια, αλλά και με την αθωότητα μιας αυθάδικης ομορφιάς, που ήταν οικεία και προσιτή.

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στους οικείους της», αναφέρει το ΕΚΚ στο συλλυπητήριο μήνυμά του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share