Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Έχασε την ευκαιρία της ζωής της η βασίλισσα Ελισάβετ - Δεν δοκίμασε ποτέ φρέντο - Μόνο ο Κάρολος και η Καμίλα γεύτηκαν τον απόλυτα παγωμένο καφέ

Ο Κάρολος και η Καμίλα στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

9 Σεπτεμβρίου 2022 14:30
Έχασε την ευκαιρία της ζωής της η βασίλισσα Ελισάβετ - Δεν δοκίμασε ποτέ φρέντο - Μόνο ο Κάρολος και η Καμίλα γεύτηκαν τον απόλυτα παγωμένο καφέ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όχι μία, αλλά δύο φορές, τα τελευταία χρόνια, έχει επισκεφθεί τη χώρα μας ο (πλέον) Βασιλιάς Κάρολος με τη βασιλική σύζυγο, Καμίλα, τη χώρα μας.

Δείτε επίσης: Σοκαριστική αποκάλυψη για το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ: Πότε πέθανε πραγματικά - Τι υποστηρίζει ο Guardian

Η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Πρίγκιπα της Ουαλίας (τότε) και της Δούκισσας της Κορνουάλης, στη χώρα μας, τα είχε όλα: επίσκεψη στο προεδρικό Μέγαρο αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου, επίσημο δείπνο, αλλά και βόλτα στο Μοναστηράκι, επίσκεψη στην Κνωσσό και κρητικό γλέντι στις Αρχάνες.

Από εκείνη την επίσκεψη, μάλιστα, θα μείνει αξέχαστος ο διάλογος του με πλανόδιο πωλητή, τον οποίο και ρώτησε πόσα κουλούρια πουλάει καθημερινά, αλλά και ο φρέντο καπουτσίνο που απόλαυσε, με τη σύζυγό του, σε καφέ της πλατείας Αγίας Ειρήνης - όπου ζήτησε να μην του φέρουν καλαμάκι.

«Χώρα των προγόνων μου η Ελλάδα»

Επίσημος προσκεκλημένος της χώρας μας υπήρξε ο νέος Βασιλιάς της Βρετανίας, και το 2021, για τα 200 χρόνια από την ίδρυση του ελληνικού κράτους.

Κατά τον χαιρετισμό του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρίγκιπας της Ουαλίας σημείωσε τους δεσμούς του με τη χώρα μας, υπογραμμίζοντας: «Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για τη σύζυγό μου και μένα το γεγονός ότι επιστρέφουμε στην Ελλάδα, που έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Άλλωστε, η Ελλάδα είναι η πατρίδα του παππού μου και ο τόπος γέννησης του πατέρα μου, πριν από σχεδόν εκατό χρόνια, στην εκατονταετηρίδα της Ελληνικής Επανάστασης. Αργότερα, στην Αθήνα, η αγαπητή γιαγιά μου, πριγκίπισσα Αλίκη, κατά τη διάρκεια των σκοτεινών χρόνων της ναζιστικής κατοχής, έσωσε μια οικογένεια Εβραίων -μια πράξη για την οποία της απονεμήθηκε ο τίτλος ''Δικαία των Εθνών'' από το Ισραήλ».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share