Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

«Βόμβα» Νίκου Ευαγγελάτου: «Δεν έκρυψα ποτέ ότι κάνω τηλεόραση για...»

Τι εξομολογήθηκε για την καριέρα του;

2 Σεπτεμβρίου 2022 10:06
«Βόμβα» Νίκου Ευαγγελάτου: «Δεν έκρυψα ποτέ ότι κάνω τηλεόραση για...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για τον Νίκο Ευαγγελάτο η παρουσίαση του «Live News», καθημερινά στις 16.00, δεν είναι μια στεγνή παρουσίαση των ειδήσεων τις ημέρας. Όπως λέει και στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα και την Ελένη Κωνσταντάτου, για εκείνον το «Live News» είναι μια οπτική της επικαιρότητας με σχόλια και συζητήσεις. Με την ευκαιρία, δείτε το "κράξιμο" του δημοσιογράφου στην Τατιάνα Στεφανίδου.

Ακόμη μια χρονιά για το «Live News». Τι ξεχωρίζετε από τις προηγούμενες τρεις και ποιοι είναι οι στόχοι σας για τη νέα τηλεοπτική χρονιά;

«Αυτή η εκπομπή ήταν μια καινοτομία για εμένα. Είχα αποφασίσει ότι δεν θέλω να ξανακάνω δελτία ειδήσεων. Αφενός γιατί έκανα πολλά χρόνια και αφετέρου γιατί είμαι σε μια φάση που αισθάνομαι την ανάγκη να κάνω κάποια σχόλια και κάποιες συζητήσεις παραπάνω. Να επιλέξω ίσως Θέματα τα οποία δεν είναι αυστηρά τα θέματα της ημέρας. Άρα με γεμίζουν πιο πολύ η ευελιξία και η ελευθερία που έχει μια εκπομπή απ’ ό,τι ένα δελτίο ειδήσεων. Το να γίνει, λοιπόν, μια ενημερωτική εκπομπή σε μια ζώνη πού δεν συνηθιζόταν ήταν ούτως ή άλλως ένα στοίχημα.

Νίκος Ευαγγελάτος γήπεδο
(ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Το πρώτο πράγμα ήταν να δούμε εάν ο κόσμος εκείνη την ώρα ήθελε να δει αυτή την τυπολογία. Φάνηκε ότι υπήρξε αποδοχή. Από εκεί και πέρα η λογική είναι πάντα να προσπαθούμε να είμαστε μέσα στην επικαιρότητα, να προσπαθούμε να την καλύψουμε όσο περισσότερο μπορούμε και το τελικό προϊόν να το βλέπει ο κόσμος. Γιατί εγώ δεν έχω κρύψει ποτέ ότι θέλω να κάνω τηλεόραση που να τη βλέπει ο κόσμος. Είμαι από τους πρώτους που υποστηρίζουν ότι ο κόσμος δεν είναι πρόβατα που τρώνε ό,τι τους δώσεις. Ο τηλεθεατής έχει κριτήριο, έχει εκπαίδευση και ξέρει πάρα πολύ καλά τι θέλει να δει και γιατί θέλει να το δει. Οπότε αν προσφέρεις ενημέρωση την προσφέρεις για να τη δει ο κόσμος. Αν είναι να μην τη δει τότε κάτσε σπίτι σου!».

Πώς κρίνεται μια καλή ημέρα ή μια καλή εβδομάδα για την εκπομπή;

«Είναι πολυπαραγοντικό σύστημα. Πρώτα απ’ όλα ξέρουμε αν μια εκπομπή μας πήγε καλά όταν αυτή τελειώνει. Οπως ο κάθε επαγγελματίας, με την εμπειρία που έχει, αντιλαμβάνεται εάν έκανε καλά ή όχι τη δουλειά του, έτσι και εμείς. Μεγάλο κριτήριο είναι και τα νούμερα τηλεθέασης. Δεν έκρυψα ποτέ ότι κάνω τηλεόραση για τον κόσμο, τα νούμερα δείχνουν το ενδιαφέρον του κόσμου. Προφανώς το ζήτημα είναι πώς θέλεις να έλξεις αυτό το ενδιαφέρον. Βασικό κριτήριο σε αυτό είναι η διάρκεια στον χρόνο. Μπορείς πολύ εύκολα να κάνεις νούμερα με πολλών ειδών τεχνάσματα, αυτό όμως κρατάει λίγο. Η διάρκεια στον χρόνο είναι αυτή που πραγματικά δείχνει ότι κάτι γίνεται με τον σωστό τρόπο, μπορεί να υπάρχουν πολλά λάθη στην καθημερινότητα, αλλά σαν γραμμή είναι πάνω σε μια σωστή πορεία».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share